استفاده از جوش شیرین برای درمان بواسیر و اگزما

جوش شیرین (بی کربنات سدیم) یکی از مواد اصلی در اکثر آشپزخانه ها است. این یک عنصر کلیدی در بسیاری از کیک ها است و حتی می توانید از آن برای تمیز کردن خانه خود استفاده کنید. جوش شیرین در بسیاری از محصولات بهداشت دهان و دندان نیز یافت می شود و برخی از افراد حتی از جوش شیرین برای رفع بیماری های شایع پوستی استفاده می کنند.

آیا جوش شیرین برای پوست مفید است؟

جوش شیرین به راحتی یافت می شود و مقرون به صرفه است. در برخی موارد ، می تواند جای محصولات گران قیمت تر مراقبت از پوست را بگیرد.

جوش شیرین ممکن است برای شرایط مختلفی که بر پوست تأثیر می گذارد استفاده شود. برخی از این کاربردها با تحقیقات تأیید می شوند ، در حالی که برخی دیگر فقط شواهد سنتی دارند و باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرند.

استفاده از جوش شیرین

درمان بواسیر و اگزما با جوش شیرین

۱- آکنه

جوش شیرین یک ضد عفونی کننده طبیعی با خواص ضد باکتریایی است. در صورت استفاده موضعی ، ممکن است به کاهش باکتری های ایجاد کننده آکنه کمک کند. با این حال ، توصیه نمی شود که صورت خود را با جوش شیرین بشویید یا از آن برای آکنه استفاده کنید. این درمان ممکن است با احتیاط در شانه ها یا پشت مورد استفاده قرار گیرد ، اما نباید در نواحی وسیع بدن و یا صورت استفاده شود. برای استفاده ، از جوش شیرین و آب خمیری تهیه کنید. تا ۱۵ دقیقه روی لکه های آکنه بگذارید و بشویید.

جوش شیرین همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده است. این امر آن را به یک ترکیب ایده آل در کرم های بدون نسخه برای تحریک پوست ، گزش حشرات و بثورات ملایم تبدیل می کند.

برای آکنه ، جوش شیرین می تواند به تسکین التهاب و درد خفیف کمک کند. می توان از آن به عنوان لایه بردار استفاده کرد یا به درمانهای آکنه فعلی افزود تا اثرات آن افزایش یابد. با این حال ، برای استفاده روزمره توصیه نمی شود.

خطرات استفاده از جوش شیرین برای آکنه

پزشکان و محققان پیشنهاد می کنند از درمان های پزشکی تأیید شده برای جوش و سایر بیماری های پوستی استفاده کنید ، حتی اگر در استفاده از جوش شیرین برخی موفقیت های سنتی وجود داشته باشد.

برخی از عوارض جانبی استفاده از جوش شیرین بر روی پوست و صورت شما عبارتند از:

خشک شدن بیش از حد پوست
شروع زود هنگام چین و چروک
آکنه بدتر می شود
سوزش و التهاب پوست
این به این دلیل است که جوش شیرین می تواند سطح pH پوست را مختل کند.

مقیاس pH از ۰ تا ۱۴ است. هر چیزی بالای ۷ قلیایی است و هر چیزی زیر ۷ اسیدی است. pH 7.0 خنثی است.

پوست یک اندام طبیعی اسیدی با pH 4.5 تا ۵٫۵ است. این محدوده سالم است – پوست را با روغن های سالم مرطوب نگه می دارد و در عین حال از اندام در برابر باکتری ها و آلودگی نیز محافظت می کند. اختلال در این گوشته با اسید pH می تواند عوارض جانبی مخربی به ویژه برای پوست داشته باشد.

جوش شیرین دارای سطح pH 9 است. با استفاده از یک پایه قلیایی قوی بر روی پوست می توانید تمام روغن های طبیعی آن را از بین ببرید و آن را از باکتری ها محافظت نکنید. این می تواند باعث حساسیت بیشتر پوست به عناصر طبیعی مانند خورشید شود.

استفاده مداوم از جوش شیرین بر روی پوست می تواند بر سرعت بهبودی و آب رسانی مجدد پوست تأثیر بگذارد.

۲- اگزما

جوش شیرین درمانی برای اگزما نیست ، اما ممکن است به رفع خارش ناشی از آن کمک کند. انجمن ملی اگزما توصیه می کند که ۱/۴ فنجان جوش شیرین را به آب گرم  اضافه کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پوست را در آن خیس کنید. پوست خود را با حوله ملایم خشک کنید و بعد از آن مرطوب کنید.

پیشنهاد می کنیم مقاله “از کاشت حلزون گوش چه میدانید؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

۳-استفاده از جوش شیرین برای پسوریازیس

برخی تحقیقات معتقدند جوش شیرین برای پسوریازیس مفید نیست وقتی به عنوان خمیر موضعی استفاده می شود. با این حال ، برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس ادعا می کنند که پس از حمام کردن با جوش شیرین و جو دوسر ، خارش و قرمزی را تسکین می دهند.

۴- آبله مرغان

مصرف جوش شیرین و حمام جو دوسر ممکن است به کاهش خارش و قرمزی ناشی از آبله مرغان کمک کند. از هر کدام یک فنجان به آب اضافه کنید و ۲۰ دقیقه خیس کنید.

۵- بواسیر

 درد ، خارش و التهاب بواسیر را می توان در حمام جوش شیرین تسکین داد. برای تهیه حمام جوش شیرین دستورالعمل های بالا را دنبال کنید. یک فنجان به آب اضافه کنید و ۲۰ دقیقه خیس کنید.

۶- ایکتیوز

Ichthyosis به گروهی از بیماری های پوستی اشاره دارد که می تواند باعث خشکی و ضخیم شدن پوست و پوسته پوسته شدن در سراسر بدن شود. غوطه ور شدن در آب حمام با جوش شیرین درمان قدیمی برای این بیماری است.

این نظریه وجود دارد که جوش شیرین pH آب حمام را تغییر می دهد و به لایه برداری فلس های ناشی از این شرایط کمک می کند. تحقیقات بیشتری برای حمایت از این ادعاها مورد نیاز است.

استفاده از جوش شیرین

۷- نیش پشه

خمیر جوش شیرین و آب ممکن است به کاهش خارش ناشی از گزش اشک کمک کند.

برای تهیه خمیر ، ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با آب کافی مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. قبل از شستن خمیر روی پوست خود ، آن را روی محل گزش خود بمالید و بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند.

۸- نیش زنبور

شواهد نشان می دهد که خمیر جوش شیرین ممکن است سم زنبور عسل را خنثی کند ، به علاوه درد ، قرمزی و تورم نیش زنبور یا زنبور را کاهش دهد.

۹- استفاده از جوش شیرین برای عفونت های قارچی

ثابت شده است که عفونت های قارچی پوست و ناخن ها مانند آنیکومایکوزیس در صورت خیساندن در محلول جوش شیرین و آب بهبود می یابد.

۱۰- عفونت های قارچی (کاندیدیازیس)

مخم اثرات مثبت جوش شیرین بر عفونت های قارچی نیز ممکن است آن را به درمان موثری برای خارش ، قرمزی و تورم ناشی از کاندیدیازیس ، رشد بیش از حد مخمر کاندیدا بر روی پوست تبدیل کند.

تحقیقات محدود است ، اما ممکن است سعی کنید در حمام جوش شیرین خیس کنید تا به درمان کاندیدیازیس کمک کند. بعد از حمام حتما پوست خود را کاملاً خشک کنید.

۱۱-حذف موهای زائد

جوش شیرین را می توان به عنوان یک لایه بردار ملایم برای از بین بردن موهای زائد روی پوست استفاده کرد. هیچ اطلاعاتی درباره استفاده از جوش شیرین وجود ندارد ، اما بسیاری از مردم به اثربخشی آن قسم می خورند.سعی کنید خمیر را با آب تهیه کنید. سپس ناحیه پوست حاوی موهای رشد کرده را به آرامی با حرکت دایره ای بمالید.

آیا استفاده از جوش شیرین بی خطر  است؟

جوش شیرین یک ترکیب شیمیایی قلیایی است. از آنجا که قلیایی است ، جوش شیرین می تواند pH طبیعی پوست را تغییر دهد.

هر ماده ای با pH زیر ۷٫۰ اسیدی است و هر ماده ای با pH بالای ۷٫۰ قلیایی است. پوست کمی اسیدی است ، pH آن بین ۴٫۵ تا ۵٫۵ است ، اما جوش شیرین دارای pH 9 است.

افزایش pH پوست می تواند منجر به خشکی ، سوزش و سایر عوارض جانبی شود. قلیایی بودن جوش شیرین نیز باعث می شود که از محلول اولیه ای برای شستشوی صورت استفاده نشود. ممکن است چربی های لازم را از پوست بگیرد و مانتوی اسیدی مورد نیاز پوست شما را مختل کند تا در برابر عفونت و جوش ها محافظت شود.

جوش شیرین محلول را می توان از طریق پوست جذب کرد. به همین دلیل ، حمام جوش شیرین برای برخی افراد توصیه نمی شود:

عفونت بزرگ یا جدی داشته باشید
زخم های باز داشته باشند
دیابت داشته باشند
بیماری قلبی دارند
باردار یا شیرده هستند
به جوش شیرین حساسیت دارند
مستعد غش هستند

از جوش شیرین در مناطق وسیع پوست حساس نوزاد استفاده نکنید. جوش شیرین گاهی اوقات برای بثورات پوشک استفاده می شود ، اما این توصیه نمی شود

توانایی جوش شیرین در ایجاد اختلال در pH طبیعی پوست ممکن است باعث آلکالوز متابولیک شود. این وضعیت زمانی رخ می دهد که سطح طبیعی pH بافت از محدوده طبیعی بالاتر رود. روش های مطمئن تری برای از بین بردن بثورات پوشک وجود دارد.

استفاده از جوش شیرین

بهترین روش استفاده از جوش شیرین برای پوست

جوش شیرین را می توان به عنوان خمیر در ترکیب با آب یا سایر مواد مانند آب لیمو یا روغن استفاده کرد. از یک قسمت جوش شیرین به سه قسمت آب یا مواد دیگر استفاده کنید. جوش شیرین را می توان به تنهایی در آب حمام یا با جو دوسر خشک و پخته حل کرد. در هر حمام بیش از ۲ فنجان جوش شیرین استفاده نکنید.

نتیجه نهایی درباره استفاده کردن از جوش شیرین

جوش شیرین یک محصول مقرون به صرفه و آسان برای یافتن است که ممکن است به مدیریت علائم برخی از بیماری های پوستی کمک کند ، اما ممکن است برای همه بی خطر نباشد. قبل از استفاده از جوش شیرین روی پوست با متخصص پوست خود مشورت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تشخیص دهید که آیا درمان های موثرتری وجود دارد یا خیر.

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.