علت موهای زائد در زنان چیست؟

علت موهای زائد در زنان چیست؟

این مطلب در دی ماه ۱۴۰۲ بروزرسانی شده است.

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”علت موهای زائد در زنان چیست؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

موهای زائد یا ناخواسته ای که روی بدن و صورت یک زن رشد می کند ، نتیجه بیماری به نام هیرسوتیسم است. همه خانم ها مو در صورت خود دارند ، اما موها معمولاً بسیار ریز و کم رنگ هستند.تفاوت اصلی بین موهای معمولی روی بدن و صورت زنان (که اغلب “هلو فازی” نامیده می شود) و موهای ناشی از هیرسوتیسم بافت مو است. موهای زائد یا ناخواسته ای که روی صورت ، بازوها ، پشت یا سینه یک زن رشد می کند معمولاً زبر و پررنگ است. زنان مبتلا به این بیماری خصوصیاتی دارند که معمولاً با هورمون های مردانه در ارتباط هستند.

 هیرسوتیسم موهای زائد در مناطقی است که به طور معمول در مردان دیده می شود ، مانند صورت و زیر شکم. از طرف دیگر ، هایپرتریکوز می تواند موها را در هر نقطه از بدن افزایش دهد.

طبق مجله هندی DermatologyTrusted ، هیرسوتیسم بین ۵ تا ۱۰ درصد از زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. این مشکل ممکن است ارثی نیز باشد ، بنابراین اگر مادر ، خواهر یا یکی دیگر از اقوام زن شما نیز این موها را دارد ، احتمالاً رشد موهای ناخواسته شما بیشتر است.

وجود موهای زائد بدن می تواند منجر به احساس ناخوشایند شود ، اما خطرناک نیست. با این حال ، عدم تعادل هورمونی که می تواند منجر به آن شود ممکن است سلامت زن را به خطر بیندازد.

علت موهای زائد در زنان

زنان به دلیل سطح بالاتر از حد طبیعی آندروژن از جمله تستوسترون ، دچار موهای زائد بدن یا صورت می شوند. همه ماده ها آندروژن تولید می کنند ، اما سطح آنها معمولاً پایین است. برخی شرایط خاص پزشکی می تواند باعث تولید بیش از حد آندروژن در زن شود. این می تواند باعث رشد موهای الگوی مردانه و سایر ویژگی های مردانه مانند صدای عمیق شود.

۱-سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از دلایل شایع هیرسوتیسم است. طبق گفته پزشک آمریکایی ، این از هر چهار مورد هیرسوتیسم سه مورد را شامل می شود. کیست های خوش خیم که روی تخمدان ها ایجاد می شوند ، می توانند بر تولید هورمون تأثیر بگذارند و منجر به نامنظم شدن دوره های قاعدگی و کاهش باروری شوند. دفتر بهداشت زنان اظهار می دارد که زنان مبتلا به PCOS اغلب دارای آکنه متوسط ​​تا شدید هستند و دارای اضافه وزن هستند. علائم دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:

خستگی
تغییرات خلق و خوی
ناباروری
درد لگن
سردرد
مشکلات خواب
اختلالات غده فوق کلیه

اشکال دیگر عدم تعادل هورمونی که باعث رشد بیش از حد مو می شود شامل این اختلالات در غده فوق کلیه است:

سرطان غده فوق کلیه
تومورهای فوق کلیوی
هیپرپلازی مادرزادی آدرنال
بیماری کوشینگ

غدد فوق کلیوی ، درست در بالای کلیه های شما واقع شده و مسئول تولید هورمون هستند. افراد مبتلا به هیپرپلازی مادرزادی آدرنال بدون آنزیمی که برای تولید هورمون لازم است متولد می شوند. کسانی که به بیماری کوشینگ مبتلا هستند ، سطح کورتیزول بالاتر از حد طبیعی دارند. کورتیزول گاهی اوقات “هورمون استرس” نامیده می شود. همه این شرایط می تواند بر نحوه تولید آندروژن در بدن تأثیر بگذارد.

علت موهای زائد در زنان چیست؟
علت موهای زائد در زنان چیست؟

علائم اختلالات غده فوق کلیه شامل موارد زیر است:

فشار خون بالا
ضعف استخوان و عضله
اضافه وزن در قسمت بالای بدن
سردرد
سطح قند خون بالا یا پایین
داروها

رشد بیش از حد موی بدن یا صورت نیز می تواند ناشی از مصرف هر یک از داروهای زیر باشد:

ماینوکسیدیل ، که برای تحریک رشد مو استفاده می شود
استروئیدهای آنابولیک ، که انواع سنتزی تستوسترون هستند
تستوسترون ، که می تواند در صورت کمبود تستوسترون مصرف شود
سیکلوسپورین ، یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است که اغلب قبل از پیوند اعضا استفاده می شود

در برخی موارد ، زنان ممکن است هیرسوتیسم ایدیوپاتیک را تجربه کنند ، این بدان معناست که هیچ دلیلی قابل تشخیص نیست که چرا هیرسوتیسم ایجاد شده است. این معمولاً مزمن است و ممکن است درمان آن دشوارتر باشد.

تشخیص هیرسوتیسم یا موهای زائد در زنان:

پزشک شما در هنگام تشخیص هیرسوتیسم شرح حال پزشکی مفصلی را ثبت می کند. استفاده از دارو را با پزشک خود در میان بگذارید تا به آنها کمک کند علت بیماری شما را تشخیص دهند. پزشک شما احتمالاً آزمایش خون را برای اندازه گیری سطح هورمون شما تجویز می کند. در برخی موارد ، پزشک ممکن است برای اطمینان از ابتلا به دیابت ، آزمایش خون را نیز انجام دهد.

سونوگرافی یا اسکن ام آر آی از تخمدان ها و غدد فوق کلیه برای بررسی وجود تومورها یا کیست ها لازم است.

درمان موهای زائد در زنان:

۱-مدیریت هورمون

اگر اضافه وزن دارید ، احتمالاً پزشک پیشنهاد می کند که برای کاهش رشد موهای خود وزن کم کنید. چاقی می تواند نحوه تولید و پردازش هورمون های بدن را تغییر دهد. حفظ وزن سالم ممکن است سطح آندروژن را بدون استفاده از دارو اصلاح کند.

اگر رشد بیش از حد مو از علائم PCOS یا اختلالات فوق کلیوی است ، ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشید. دارو درمانی به صورت قرص های ضد بارداری و داروهای ضد آندروژن می تواند به تعادل سطح هورمون کمک کند.

۲-داروهای ضد آندروژن

آندروژن های استروئیدی و آنتی آندروژن های غیراستروئیدی (یا خالص) می توانند گیرنده های آندروژن را مسدود کرده و تولید آندروژن را از غدد فوق کلیوی ، تخمدان ها و هیپوفیز کاهش دهند.

قرص های ترکیبی ضد بارداری: این قرص ها که هم استروژن دارند و هم پروژسترون ، ممکن است به کوچک شدن کیست های PCOS کمک کنند. استروژن همچنین می تواند به کاهش موهای زائد کمک کند. این داروها معمولاً یک راه حل طولانی مدت برای هیرسوتیسم هستند. بعد از سه تا شش ماه درمان دارویی به احتمال زیاد متوجه پیشرفت خواهید شد.

۳-استفاده از کرم

ممکن است پزشک کرم افلورنیتین را برای کاهش رشد موهای صورت تجویز کند. رشد موهای صورت شما باید پس از یک تا دو ماه کند شود. عوارض جانبی افلورنیتین شامل بثورات پوستی و تحریک است.

۴-برداشتن مو زائد

تکنیک های حذف مو یک روش غیر پزشکی برای کنترل موهای زائد یا ناخواسته است. اینها همان روش های از بین بردن مو است که بسیاری از خانم ها برای جلوگیری از موی پاها ، خط بیکینی و زیر بغل خود استفاده می کنند.

اپیلاسیون ، اصلاح و موهای زائد: اگر دچار هیرسوتیسم هستید ، ممکن است در مورد اپیلاسیون ، تراشیدن مو و استفاده از موهای زائد (کف های شیمیایی) عمل بیشتری کنید. همه اینها بسیار مقرون به صرفه هستند و بلافاصله اثر می گذارند ، اما به درمان مداوم نیاز دارند. خرید موهای زائد.

لیزر موهای زائد: لیزر موهای زائد شامل استفاده از اشعه های نور متمرکز برای آسیب رساندن به فولیکول های موی شما است. فولیکول های آسیب دیده نمی توانند مو تولید کنند و موهایی که در حال حاضر هستند ریزش می کنند. با درمان های کافی ، لیزر موهای زائد می تواند نتایج دائمی یا تقریباً دائمی را به همراه داشته باشد.

الکترولیز: الکترولیز برداشتن مو با استفاده از جریان الکتریکی است. هر فولیکول مو را به صورت جداگانه درمان می کند ، بنابراین جلسات می تواند طولانی تر شود.

از بین بردن موهای زائد با لیزر و الکترولیز می تواند گران باشد و برای دستیابی به نتایج مطلوب نیاز به چندین جلسه دارد. برخی از بیماران این روش های درمانی را ناخوشایند یا کمی دردناک می دانند.

 موهای زائد در زنان
موهای زائد در زنان

موهای زائد در زنان:

موهای زائد بدن و صورت بیش از حد یا ناخواسته یک چالش طولانی مدت است. اکثر زنانی که عدم تعادل هورمونی تشخیص داده شده به خوبی به درمان پاسخ می دهند ، اما اگر سطح هورمون شما دوباره هماهنگ نشود ، مو می تواند دوباره رشد کند. اگر این شرایط باعث خودآگاهی شما شود ، مشاوره و پشتیبانی دوستان و خانواده می تواند به شما کمک کند تا کنار بیایید.

بسته به علت اصلی و انتخاب شما برای درمان ، درمان هیرسوتیسم ممکن است یک تعهد مادام العمر باشد یا نباشد. لیزر موهای زائد یا الکترولیز می تواند نتایج ماندگار تری نسبت به اصلاح ، اپیلاسیون یا موهای زائد ایجاد کند. شرایطی که باعث هیرسوتیسم می شود ، مانند PCOS یا اختلالات غده فوق کلیه ، ممکن است به درمان مادام العمر نیاز داشته باشد.

نکاتی برای از بین بردن موهای زائد صورت به طور طبیعی

فقط مردان نیستند، زنان نیز با موهای صورت دست و پنجه نرم کنند. برخی از خانم ها موهای ضخیم تری روی صورت دارند و به همین دلیل برای اصلاح و اپیلاسیون می روند. اگر تمایل دارید کمی بیشتر هزینه کنید، می توانید لیزر درمانی را نیز امتحان کنید. اما اگر دوست ندارید مرتب به سالن‌ها یا کلینیک‌ها بروید و به همه چیزهای طبیعی اعتقاد دارید، باید از درمان‌های خانگی برای از بین بردن موهای زائد صورت استفاده کنید.

علت موهای زائد صورت در خانم ها چیست؟

دکتر بلوسم کوچار، می‌گوید که شایع‌ترین علت موهای زائد صورت در زنان به دلیل عدم تعادل هورمونی ناشی از شرایط پزشکی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک است.

هیرسوتیسم باعث رشد بیش از حد مو می شود. ژنتیک همچنین نقش مهمی در تعیین الگوی رشد مو در بدن و صورت افراد دارد. انواع خاصی از داروها مانند استروئیدها می تواند عامل دیگری باشد که می تواند باعث مشکلات موهای صورت در زنان شود.

روش هایی برای از بین بردن طبیعی موهای زائد صورت

نکته خوب این است که می توانید برای از بین بردن موهای صورت به مواد آشپزخانه تکیه کنید. در اینجا چند گزینه وجود دارد:

۱٫ شکر و آبلیمو

باید دو قاشق غذاخوری شکر و آب لیمو را با ۳۵ میلی لیتر آب مخلوط کنید. مخلوط را حرارت دهید تا شروع به جوشیدن کند. سپس بگذارید خنک شود. آن را روی نواحی آسیب دیده بمالید و بگذارید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بماند. دکتر کوچار پیشنهاد می کند که آن را با آب بشویید و با حرکات دایره ای مالش دهید.

۲٫ لیمو و عسل

با مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری عسل، دو قاشق غذاخوری شکر و آب لیمو شروع کنید. مخلوط را حدود سه دقیقه حرارت دهید و به آرامی آب را هم بزنید تا اگر خیلی غلیظ بود رقیق تر شود. وقتی خمیر خنک شد، آن را روی نواحی آسیب دیده بمالید. این مانند موم طبیعی است، بنابراین از یک نوار موم استفاده کنید و موها را در جهت مخالف رشد آن بیرون بکشید.

۳٫ سفیده تخم مرغ و آرد برنج

در یک کاسه، یک سفیده تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری شکر و نصف قاشق چایخوری آرد برنج را بریزید. آنها را خوب مخلوط کنید تا خمیر غلیظی ایجاد شود، آن را روی نواحی دارای موهای زائد صورت بمالید سپس اجازه دهید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خشک شود. ماسک خشک شده را به آرامی در جهت مخالف رشد مو جدا کنید سپس با آب بشویید.

۴٫ بلغور جو دوسر و موز

دو قاشق غذاخوری بلغور جو دوسر که یک لایه بردار طبیعی موثر است را با یک موز رسیده مخلوط کنید و این خمیر را با حرکات دایره ای روی نواحی آسیب دیده بمالید. ماساژ را به مدت ۱۵ دقیقه ادامه دهید و صورت را به آرامی با آب بشویید.

۵٫ پاپایا و زردچوبه

این متخصص می گوید: پاپایا دارای آنزیمی به نام پاپائین است که می تواند به تجزیه فولیکول های مو و مهار رشد مو کمک کند. برای تهیه خمیر پاپایا و زردچوبه، پالپ پاپایا را با کمی پودر زردچوبه مخلوط کرده و روی صورت بمالید. آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب بشویید.

 

روش هایی برای از بین بردن طبیعی موهای زائد صورت

عوارض نادر لیزر موهای زائد چیست؟

اصلاح ابزار محبوب رفع موهای زائد صورت

پوست صورت شما معمولاً حساس‌تر از سایر قسمت‌های بدن است، بنابراین در مورد روش‌های حذف مو به مراقبت نیاز دارد. اگر استفاده از روش های طبیعی روش انتخابی شما برای از بین بردن موهای زائد صورت نیست، این ابزارهای رفع موهای زائد صورت را بررسی کنید.

نکات مراقبت از پوست بعد از اصلاح

اصلاح این یک روش رایج برای از بین بردن موهای صورت است، اما شما باید یک روال مراقبت از پوست را پس از اصلاح دنبال کنید.

• پس از اصلاح، پوست خود را با یک پاک کننده ملایم تمیز کنید. از شوینده های شیمیایی یا الکلی خشن یا شوینده های صورت استفاده نکنید.
• صورت خود را با آب سرد بشویید سپس خشک کنید، اما پوست خود را مالش ندهید.
• از یک مرطوب کننده مغذی مناسب پوست خود استفاده کنید و از هر گونه محصول مراقبت از پوست که ممکن است دارای عطر باشد خودداری کنید تا از هرگونه تحریکی جلوگیری شود.
• از کرم ضد آفتاب با SPF بالا برای محافظت از پوست خود در برابر هرگونه آسیب اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.