پزشکیسلامت عمومی

کدام میوه ها برای تقویت سیستم ایمنی عالی است؟

امروزه امکان تهیه بیشتر سبزیجات در طول سال وجود دارد، اما هر کدام فصل برداشت خاصی دارند. میوه های زمستانی مانند پرتقال، لیمو، سیب، توت فرنگی و گلابی، نمونه ای از آب و هوای سرد هستند. خوردن میوه های فصلی به ما امکان دسترسی به محصولات تازه تر، با طعم بهتر و قیمت کمتر را می دهد. اما با توجه به گسترش بیماری های ویروسی و اهمیت تقویت سیستم دفاعی بدن، کدام میوه ها در این فصل برای تقویت سیستم ایمنی خوب و مفید است؟

کدام میوه ها برای تقویت سیستم ایمنی عالی است؟

لیمو

لیمو با توجه به داشتن پتاسیم، این ماده معدنی ضروری برای عملکرد ماهیچه ها را فراهم می کند.

یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در آشپزخانه‌های سرتاسر دنیا، هم در تهیه‌های خوشمزه و شیرین، دسرها، اسموتی‌ها و نوشیدنی‌ها. لیمو یکی از مرکبات فصل سرد است که ویتامین C و همچنین فلاونوئیدها را تامین می کند که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

علاوه بر این، لیمو دارای خواص آنتی اکسیدانی است. این بدان معنی است که رادیکال های آزاد را در بدن مسدود می کند و روند پیری سلول ها را کند می کند.

این میوه می تواند تولید بزاق و شیره معده را در دستگاه گوارش تحریک کرده و هضم را تسهیل کند. نوشیدن آب گرم با لیمو یک دستور العمل محبوب است که اغلب برای کاهش علائم ناراحت کننده گوارشی توصیه می شود.

سیب میوه ای برای تقویت سیستم دفاعی بدن

همه سیب ها غذاهای کربوهیدراتی سالم هستند. سیب حاوی فلاونوئیدها و پلی فنول ها است که آنتی اکسیدان هستند.

اگرچه در تمام طول سال در بازارها وجود دارد، اما به لطف روش های نگهداری، اکثر سیب ها در پاییز برداشت می شوند. بنابراین در ابتدای زمستان قفسه ها مملو از این میوه آنتی اکسیدانی سرشار از پتاسیم، فسفر، کلسیم و ویتامین های گروه B خواهد بود.

سیب سرشار از فیبر به خصوص فیبر محلول به نام پکتین است. همانطور که برخی تحقیقات نشان می دهد این کلید برای سلامت گوارش است و می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.

سیب را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد. هم در آبمیوه ها و اسموتی ها و هم در دستور العمل های پودینگ و کیک.

پرتقال

پرتقال یک میوه زمستانی است. پرتقال با توجه به محتوای بالای آب خود به هیدراتاسیون بدن کمک می کند.

یکی از مرکبات زمستانی پرتقال است. تخمین زده می شود که مردان بالغ باید حدود ۹۰ میلی گرم ویتامین C در روز مصرف کنند، در حالی که زنان، ۷۵ میلی گرم در روز. به نظر می رسد که یک وعده ۱۰۰ گرمی پرتقال حاوی ۵۰ میلی گرم است، یعنی بیش از نیمی از مصرف روزانه مورد نیاز.

از جمله فواید آن برای بدن می توان به پتاسیم، مس، اسید فولیک، روی و کلسیم اشاره کرد. با این حال، بیشترین ارزش آن به عنوان یک غذا در ویتامین C نهفته است.

مصرف آن به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند. علاوه بر این، با کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی، سرماخوردگی و دژنراسیون ماکولا مرتبط است.

در مصرف آن زیاده روی نشود. اسهال، حالت تهوع و گرفتگی شکم ممکن است رخ دهد.

میوه ای برای تقویت سیستم دفاعی بدن مثل توت فرنگی

توت فرنگی حاوی منگنز است که یک ماده معدنی ضروری برای رشد استخوان است.

در اواخر زمستان، توت فرنگی بررداشت میشوذ. میوه ای است با طعمی بی نظیر که می توان آن را به تنهایی، در آب میوه یا دسرهای مختلف مصرف کرد.

توت فرنگی همچنین مقدار مناسبی از ویتامین C را فراهم می کند. در عین حال، محتوای ویتامین K نیز کمتر نیست. در مطالعات آزمایشگاهی پیشنهاد شده است که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آن می تواند خواص ضد التهابی داشته باشد. شما میتوانید با پرورش توت فرنگی در خانه می توانید از فواید آن بهره مند شوید.

 خرمالو

 

ویتامین A موجود در خرمالو می تواند به جلوگیری از مشکلات بینایی کمک کند.

در مقایسه با سیب یا پرتقال، خرمالو محبوبیت کمتری دارد، اما میوه ای زمستانی با سهم قابل توجهی از ویتامین A است. هر میوه تقریباً ۶ گرم فیبر دارد.

مواد مغذی گیاهی موجود در خرمالو به دقت توسط جامعه علمی مورد مطالعه قرار گرفته است. محتوای کاروتنوئیدها و پلی فنول ها می تواند به کاهش سرعت پیری زودرس سلول ها و همچنین مراقبت از سلامت قلب و عروق کمک کند.

نارنگی

نارنگی از میوه های زمستانی است. فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در نارنگی می تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.

نارنگی از میوه های فصل زمستان است. فصل برداشت آن از اواخر پاییز تا اوایل بهار ادامه دارد. انواع مختلفی از این سبزی وجود دارد، مانند آنهایی که کلمنتین یا ساتسوما نامیده می شوند.

آنها مانند سایر مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. بنابراین آنها به تقویت سیستم ایمنی و کمک به جذب آهن در روده کمک می کنند. نارنگی حاوی فیبر است. از طرفی منبع قابل توجهی از پتاسیم است و گنجاندن آن در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود.

انار یکی از  میوه های تقویت کننده سیستم دفاعی بدن

آب انار می تواند تاثیرات مثبتی بر عملکرد بدنی، بهبود استقامت و کاهش خستگی عضلات داشته باشد.

یکی دیگر از گزینه های کمتر رایج، اما در طول زمستان به مقدار زیاد ظاهر می شود. انار را می توان در سالاد و همچنین در دسرها و آب میوه ها مصرف کرد، البته از خوردن پوست آن خودداری شود.

ویتامین های B2، B9 و C و همچنین مواد معدنی مانند آهن، مس و روی را فراهم می کند. پتانسیل آنتی اکسیدانی آن به سلامت مو و پوست کمک می کند.

حاوی الاژیک اسید، ترکیبی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. این اسید، در ترکیب با سایر مواد شیمیایی موجود در میوه ها، می تواند به عنوان یک ضد دیابت و ضد باکتری در بدن انسان عمل کند.

 

کیوی

کیوی ویتامین K را تامین می کند که برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها ضروری است.

کیوی عطر و طعم منحصر به فردی دارد که در صورت مصرف تازه بیشتر می شود. می توان آن را در سالادهای میوه، اسموتی ها و نوشیدنی ها و همچنین به تنهایی مصرف کرد.

دارای خواص ادرارآور، ویتامین C و مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم است. علاوه بر این، می تواند تأثیر مفیدی بر سلامت پوست داشته باشد.

آنزیم اکتینیدین موجود در کیوی به هضم پروتئین ها در دستگاه گوارش کمک می کند. با این حال، برخی از تحقیقات روی حیوانات نشان داد که عملکرد آن می‌تواند برای مخاط روده مضر باشد. از این نظر، توصیه می شود در میزان مصرف احتیاط کنید، اگرچه هنوز نمی توان نتایج را به انسان تعمیم داد.

۸ روش برای مراقبت از سیستم ایمنی بدن در طول شیمی درمانی

 آناناس

آناناس حاوی زآگزانتین است که با فوایدی برای سلامت چشم مرتبط است.

این میوه که با نام آناناس آمریکایی نیز شناخته می شود، ارزش غذایی جالبی دارد. شایان ذکر است که زمستان برای نیمکره شمالی در نظر گرفته می شود، زیرا از برداشت گرمسیری خود به آنجا می رسد.

حاوی بروملین است، آنزیمی که می تواند به هضم پروتئین ها کمک کند. به همین دلیل فرض شده است که خوردن آناناس در شب مفید است، زیرا به فرآیند جذب غذاهای شام کمک می کند. به نوبه خود، محتوای فیبر عنصر دیگری است که روند گوارش را بهبود می بخشد و از یبوست جلوگیری می کند.

سیب کاستارد میوه ای برای تقویت سیستم دفاعی بدن

 

سیب کاستارد میوه ای برای تقویت سیستم دفاعی بدن

 

 

با توجه به محتوای کالری و قندی که دارد، توصیه می شود از چریمویا در حد اعتدال استفاده کنید.

در نهایت، یک نمونه عجیب و غریب تر. همانند آناناس، cherimoya در زمستان در بازارهای اروپایی ظاهر می شود زیرا فصل رشد در منطقه گرمسیری آن است.

۷۵% آن از آب تشکیل شده و کربوهیدرات، فیبر و ویتامین C را فراهم می کند. با این حال، نسبت به سایر نمونه هایی که قبلا ذکر شد، سطح قند بیشتری دارد.

پالپ آن نرم و سفید است. طعم شیرین و بافت خامه ای دارد. می توان آن را از وسط نصف کرد و با قاشق خورد. یا اسموتی، بستنی و دسر هم تهیه کنید.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

دکمه بازگشت به بالا