۸ خوراکی مضری که از فروشگاه های مواد غذایی سالم می خرید

فروشگاه های مواد غذایی سالم را می توان در همه جا یافت. آنها قطعا مکانی مناسب برای خرید محصولات ارگانیک و سالم هستند. از خوراکی گرفته تا محصولات مراقبت از پوست و مو گرفته تا مکمل‌های بهداشتی، می‌توانید تعداد بی‌شماری چیز را در چنین فروشگاه‌هایی پیدا کنید.اما فقط به این دلیل که در یک فروشگاه مواد غذایی سالم خرید می کنید به این معنی نیست که هر چیزی که می توانید در آنجا بخرید کاملاً ایمن و برای شما مفید است.

ممکن است محصولات زیادی در چنین فروشگاه هایی با برچسب “طبیعی” و “ارگانیک” وجود داشته باشد، اما در واقع می توانند برای سلامتی شما خطرآفرین باشند. اگر می خواهید سالم زندگی کنید – هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی، مهم است که یک خریدار آگاه باشید.

مواد خوراکی ناسالم

۱- سرکه سیب فیلتر شده

یکی از مواد اصلی سالم که همه باید داشته باشند سرکه سیب است. حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی از جمله منیزیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم، مس و آهن و غیره است.اما خرید هر نوع سرکه سیب تصمیم عاقلانه ای نیست.

همیشه باید سرکه سیب خام و فیلتر نشده را انتخاب کنید. این نوع سرکه به شکل طبیعی خود می آید و ظاهری کدر دارد که به آن «مادر سرکه» می گویند. گفته می شود که این مادر سرکه جایی است که تمام ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم های مرتبط با سرکه سیب در آن یافت می شود.سرکه سیب غیر ارگانیک معمولاً از طریق یک فرآیند پاستوریزاسیون انجام می شود که مادر سرکه را از بین می برد.

۲- ماست طعم دار

مواد خوراکی ناسالم

ماست غذای سالمی است، اما باید از خرید ماست طعم‌دار خودداری کنید، حتی اگر در یخچال در فروشگاه‌های مواد غذایی سالم نگهداری شود.

ماست طعم‌دار می‌تواند سرشار از قند و کالری باشد، که باعث می‌شود کمتر از آنچه فکر می‌کنید میان‌وعده سالمی باشد. شکر می تواند به شکل فروکتوز، گلوکز یا ساکارز باشد که سالم نیستند. به علاوه، ماست طعم دار معمولا رنگ ها و طعم های مصنوعی دارد.

همچنین از مصرف ماست های عملیات حرارتی شده خودداری کنید، زیرا فرهنگ های زنده و فعال را که برای سلامت دستگاه گوارش مفید هستند از بین می برند.

هنگام خرید ماست، ماست کم چرب و ساده را انتخاب کنید که حاوی فرهنگ زنده است. همچنین، همیشه برچسب مواد موجود در کنار ظرف ماست را بخوانید و یکی از آن ها را بخرید که کلسیم، ویتامین D و پروتئین بالایی دارد.

۳- آب میوه

فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی اغلب انواع آب میوه ها را به فروش می رسانند و مردم به این فکر می کنند که انتخاب سالمی دارند به خرید آب میوه ها ادامه می دهند.اما بیشتر آب میوه های بسته بندی شده سالم نیستند. حتی اگر آب میوه ۱۰۰ درصد باکیفیت می‌خرید، احتمالاً افزودنی‌های ناسالمی دارد.

آب میوه های بسته بندی شده معمولا حاوی مواد شیمیایی، نگهدارنده ها و شیرین کننده های مصنوعی هستند. بنابراین، آنچه می نوشید فقط آب قند با طعم میوه است. مصرف بیش از حد قند با انواع بیماری ها از چاقی گرفته تا دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

علاوه بر این، مواد خوب موجود در آب میوه‌ها مانند فیبر اغلب خارج می‌شوند. از نقطه نظر تغذیه، نوشیدن آب میوه های بسته بندی شده سود چندانی ندارد.

خیلی بهتر است از خرید آب میوه پرهیز کنید و میوه های واقعی بخورید یا خودتان آب میوه تازه درست کنید.

۴- مکمل های گیاهی

فقط به این دلیل که فروشگاه بهداشتی شما مکمل های گیاهی می فروشد و شما در مورد مکمل خاصی در جایی مطالعه کرده اید، به این معنی نیست که باید مکمل را خریداری کنید.

مکمل های گیاهی در صورت استفاده نادرست می توانند به طور بالقوه به سلامت شما آسیب بزنند. مواد گیاهی مورد استفاده در مکمل ها می توانند اثراتی مشابه دارو داشته باشند. همچنین، آنها می توانند با سایر مکمل ها یا داروهای تجویزی تداخل داشته باشند، که می تواند خطرناک یا حتی تهدید کننده زندگی باشد.استفاده از مکمل‌های گیاهی فواید زیادی دارد، اما مهم است که قبل از مصرف مکمل‌ها با پزشک یا متخصص گیاه‌پزشک خود مشورت کنید.

۵- شهد آگاو

اگر از سلامتی آگاه هستید، از عواقب مصرف قند برای سلامتی آگاه هستید. برای کمک به جلوگیری از شکر، احتمالاً نوعی جایگزین شکر را می‌خرید که در فروشگاه مواد غذایی بهداشتی محلی شما فروخته می‌شود.

یکی از جایگزین های محبوب قند، شهد آگاو است که به دلیل شاخص گلیسمی پایین، اغلب به عنوان یک شیرین کننده مناسب دیابتی به بازار عرضه می شود. اما، از جنبه منفی، حاوی فروکتوز بیشتری است. فروکتوز بیش از حد از غذاهای فرآوری شده در رژیم غذایی شما می تواند بر متابولیسم سالم تأثیر بگذارد و انواع مشکلات را ایجاد کند، به خصوص اگر دیابتی هستید.

بنابراین در واقعیت، شهد آگاو حتی بدتر از شکر ساده است. عسل خام شیرین کننده سالم تری نسبت به شهد آگاو است و همچنین حاوی فروکتوز کمتری است.

۶- نوشیدنی های انرژی زا

نوشیدنی های ورزشی یا انرژی زا با در نظر گرفتن ورزشکاران تولید و به بازار عرضه می شوند. این نوشیدنی ها اغلب حاوی الکترولیت (نمک) و قند هستند که می تواند برای ورزشکاران مفید باشد زیرا زیاد عرق می کنند.اگر ورزشکار نیستید، از آب معمولی، آب طعم‌دار یا آب نارگیل استفاده کنید تا مایعات از دست رفته را جبران کنید و بدن خود را به خوبی هیدراته نگه دارید.

۷- محصولات بدون گلوتن

محصولات بدون گلوتن برای افرادی که از بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن رنج می برند مفید است. با این حال، این محصولات نیز معایب کمی دارند.

اکثر محصولات بدون گلوتن دارای ترکیب غذایی پایین تری هستند. به علاوه، بیشتر غذاهای فرآوری شده که فاقد گلوتن هستند، دارای سموم بالایی هستند.

این محصولات معمولا حاوی آرد برنج، نشاسته سیب زمینی، تاپیوکا و شکر اضافه شده برای جبران کمبود گلوتن هستند. این به نوبه خود خطر افزایش سطح قند خون را افزایش می دهد. همچنین اکثر این محصولات حاوی مقادیر بالایی از سرب، آرسنیک و جیوه هستند.

پیشنهاد می کنیم مقاله “۸ مزیت باورنکردنی روغن خردل که باعث محبوبیت آن شده است” را نیز مطالعه بفرمایید.

۸-سس سالاد

سالادها یک مکمل سالم برای هر برنامه غذایی هستند. میوه ها و سبزیجات خام سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی هستند.

اما اگر از سس های سالاد خریداری شده از یک فروشگاه مواد غذایی بهداشتی استفاده می کنید تا آخرین رنگ را به بشقاب سالاد خود بدهید، اشتباه بزرگی مرتکب شده اید.سس های سالاد اغلب حاوی موادی مانند سس مایونز پرچرب، روغن سویا و شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند که همگی برای سلامتی مضر هستند. علاوه بر این، احتمالا حاوی مواد نگهدارنده نیز می باشد.

سالاد خود را در خانه با میوه ها و سبزیجات ارگانیک درست کنید و سس های سالاد خود را با موادی مانند روغن زیتون، آب لیمو، فلفل و گیاهان تهیه کنید.

مواد خوراکی که سالم نیستند

۹-شیر خام

اگر شیر خام را از فروشگاه مواد غذایی بهداشتی یا هر جای دیگری می‌خرید، خرید آن را متوقف کنید.بافت غنی و خامه ای شیر خام را همه دوست دارند، اما نوشیدن شیر خام می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. شیر خام فرآیند پاستوریزه شدن را طی نمی کند. پاستوریزاسیون از گرما برای از بین بردن باکتری های موجود در شیر، به ویژه E. coli، که مسئول ایجاد بسیاری از بیماری های ناشی از غذا است، استفاده می کند.

در حالی که درست است که فرآیند پاستوریزاسیون باعث کاهش محتوای غذایی شیر می شود، شیر پاستوریزه هنوز بسیار سالم تر از شیر خام است.اگر شیر خام می‌خرید، همیشه آن را برای مدتی بجوشانید، بگذارید خنک شود و فقط بعد شیر را بنوشید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.