۱۰ مشکلی که همه نوزادان با آن درگیر هستند

۱۰ مشکلی که همه نوزادان با آن درگیر هستند

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”۱۰ مشکلی که همه نوزادان با آن درگیر هستند” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

پرورش کودک پر از شگفتی است و شاید یکی از سخت ترین کارها در جهان است. و البته  همه والدین باید آماده باشند تا از عهده مشکلات عادی بهداشتی در نوزادان برآیند.

از آنجا که هر کودک منحصر به فرد است و سیستم ایمنی بدن وی به صورت جداگانه رشد می کند ، نوع و شدت مسائل بهداشتی می تواند از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد.

مراقبت از یک کودک بیمار کار سختی است ، زیرا کودکان از لحظه بیمار شدن نیاز به مراقبت بیشتر دارند. همچنین ، از نظر عاطفی می تواند برای والدین چالش برانگیز باشد ، زیرا هیچ مادر یا پدری نمی خواهد کودک خود را بیمار ببیند و ناراحتی یا درد را تجربه کند.

مشکلات بهداشتی رایج در کودکان و نحوه برخورد با آنها

۱٫ کولیک(قولنج)

اگر نوزاد تازه متولد شده شما ناگهان دچار گریه هایی شود که چند ساعت طول می کشد و حداقل ۳ یا ۴ بار در هفته رخ می دهد ، کودک شما احتمالاً درد کولیک دارد.

این یک مسئله بهداشتی بسیار رایج در نوزادان تازه متولد شده است ، و  اغلب به عنوان کولیک شناخته می شوند. این بیماری معمولاً از هفته دوم زندگی شروع می شود و تا حدود ۳ ماهگی ادامه دارد. طبق انجمن بارداری آمریکا ، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از نوزادان از قولنج رنج می برند.

علت دقیق کولیک ناشناخته است ، اما بسیاری از کارشناسان بهداشتی معتقدند که علت آن گرفتگی هوا در حفره شکم است که باعث درد و ناراحتی می شود.

برای تسکین کودک ، حمام گرم باعث حواس پرتی کودک و خواب آلودگی او می شود. همچنین ، کمپرس گرمی که بر روی شکم کودک قرار می گیرد ، باعث تسکین گاز می شود و اثر تسکین دهنده ای دارد.
برای جلوگیری از بروز قولنج ، کودک را مرتبا بعد از شیر خوردن آروغ بزنید و هرچه بیشتر او را به حالت ایستاده نگه دارید. همچنین مادران شیرده باید مراقب رژیم خود باشند.

۲٫ ریفلاکس معده( بازگشت اسید به مری)

یکی دیگر از مشکلات رایج در نوزادان ریفلاکس معده (GER) است که به آن ریفلاکس نوزاد نیز گفته می شود.

هنگام ابتلا به GER ، محتویات معده به داخل مری برمی گردد و باعث می شود کودک مایعی را که بیشتر از بزاق و اسید معده ساخته شده ، برگرداند.

طبق موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی ، تقریباً نیمی از نوزادان در ۳ ماه اول زندگی خود بارها و بارها رفلاکس را تجربه میکنند. با رسیدن کودک به سن ۱۲ تا ۱۴ ماهگی این مشکل برطرف می شود.

برای جلوگیری از ریفلاکس نوزاد سعی کنید کودک را به پشت یا سمت چپ بخوابانید.
هنگام شیر دادن کودک خود را به صورت ایستاده بر روی دامان خود بنشانید و از دراز کشیدن کودک خود بلافاصله پس از تغذیه خودداری کنید.
ماساژ منظم شکم نیز روش خوبی برای بهبود عملکرد سیستم های هضم در نوزادان است. شکم کودک خود را با استفاده از مقداری روغن در جهت عقربه های ساعت به مدت ۳ تا ۴ دقیقه و روزانه به آرامی ماساژ دهید. توجه داشته باشید ، هرگز کودک خود را بلافاصله بعد از شیر دادن ماساژ ندهید.

۳٫ درد دندان

درد دندان درآوردن می تواند آرام ترین کودک را نیز به نوزادی پرخاشگر تبدیل کند.

نوزادان به محض شروع اولین دندان  خود از طریق لثه ، مشکلات دندان درآوردن را تجربه می کنند. دندان درآوردن معمولاً از ۶ تا ۸ ماهگی شروع می شود و تا ۲ سال طول می کشد تا تمام دندان ها شکل بگیرند.

به غیر از درد ، نوزادان ممکن است علائم دیگری مانند گرگرفتگی ، تمایل به گاز گرفتن در اشیا ، بی خوابی ، تب کم ، کاهش اشتها و کشیدن گوش ها یا مالش چانه یا گونه های خود داشته باشد.

برای تسکین ناراحتی های مربوط به دندان درآوردن ، بهترین گزینه این است که یک قطعه طولانی از هویج ، خیار یا کرفس سرد را به کودک خود ارائه دهید. دمای سرما به تسکین درد لثه کمک کرده و آب میوه کودک را سیر می کند.
گزینه دیگر ماساژ دادن ملایم لثه ها برای کاهش درد و آرامش کودک کلافه است.

دندان درآوردن نوزاد
دندان درآوردن نوزاد

۴٫بثورات پوسای روی ران نوزاد

بثورات پوشک یکی دیگر از مشکلات رایج است که والدین باید با آن کنار بیایند.

بثورات پوشک با پوست ملتهب و بثورات در قسمت فوقانی ران ، باسن و ناحیه تناسلی مشخص می شود. علت اصلی آن قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پوشک کثیف است که می تواند با ادرار مرطوب باشد یا با مدفوع آلوده شود.

این نوع بثورات می تواند ناراحتی زیادی ایجاد کند و در صورت عدم درمان به موقع منجر به ایجاد عفونت باکتریایی شود.

برای تسکین درد و التهاب ناشی از بثورات پوشک ، روغن نارگیل بسیار موثر است. مقداری روغن نارگیل را به آرامی چند بار در روز روی ناحیه پوشک قرار دهید. این به مرطوب نگه داشتن منطقه و جلوگیری از ایجاد عفونت در میکروب ها کمک می کند.
یکی دیگر از داروهای خوب خانگی سرکه است. ۱ قاشق چایخوری سرکه سفید را به ۱ فنجان آب اضافه کنید. هنگام تعویض پوشک کودک ، از این محلول برای پاک کردن  استفاده کنید.
اگر از پوشک های قابل استفاده مجدد یا پارچه ای استفاده می کنید ، حتماً آنها را به خوبی تمیز کرده و در محلولی از ½ فنجان سرکه اضافه شده به نصف سطل آب بشویید سپس دوباره استفاده کنید.

10 مشکلی که همه نوزادان با آن درگیر هستند
10 مشکلی که همه نوزادان با آن درگیر هستند

۵٫ نفخ شکم

از آنجا که نوزادان بیشتر اوقات دراز می کشند ، اغلب از گاز شکم رنج می برند. وقتی گاز به راحتی عبور نمی کند ، باعث درد و گریه شدید می شود.

کودکان نوپا همچنین می توانند به دلیل استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی ، عدم تحمل لاکتوز ، خوردن غذاهای گاز دار، نجویدن کامل غذای خود ، بلعیدن مقدار زیادی هوا و عدم نوشیدن آب کافی ، دچار نفخ شکم شوند.

برای درمان هر نوع مشکل نفخ در نوزادان ، آسافیتیدا به دلیل خاصیت ضد اسپاسم و ضد نفخ بسیار موثر است. یک پیمانه پودر آسافتیدا را در ۱ قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید. آن را با حرکت عقربه های ساعت به دور ناف کودک خود بمالید. در صورت لزوم دوباره درخواست دهید.
گزینه دیگر استفاده از کمپرس گرم بر روی شکم کودک برای کمک به دفع گاز گیر افتاده  است.

۶٫ یبوست

نه فقط بزرگسالان ، حتی نوزادان کوچک نیز از یبوست رنج می برند.

اگر حرکات روده ای آنها کمتر از حد معمول باشد ، کودک یبوست می کند. همچنین ، ممکن است مجبور به فشار بیش از حد معمول برای دفع مدفوع شوند. علائم دیگر شامل خون در مدفوع ، شکم سفت و امتناع از خوردن است.

یبوست در نوزادان می تواند به دلیل ورود مواد غذایی جامد جدید ، مواد استفاده شده در شیر خشک ، کمبود فعالیت و کمبود آب بدن ایجاد شود.

وقتی کودک شما از یبوست رنج می برد ، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که محصولات پروبیوتیک بیشتر مصرف کنند.
همچنین ، فراموش نکنید که برای حرکات منظم روده  میزان آب خوردن ضروری است ، میزان مصرف مایعات آنها را افزایش دهید. برای نوزادان ، آب و شیر بهترین مایعات هستند.

مشکل یبوست نوزاد
مشکل یبوست نوزاد

۷٫ تب

تب علامت شایع بیماری و پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن کودک به ویروس یا عفونت باکتریایی است.

در یک کودک سالم ، تب در شرایط عادی می تواند حدود ۳ تا ۵ روز ادامه داشته باشد.

شایعترین علت تب در نوزادان عفونت ویروسی است. دندان درآوردن ، تغییر در محیط و غیره از علل دیگر آن است.

تب خفیف جای نگرانی نیست ، اما اگر درجه حرارت به طور مداوم بالا است ، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

به محض تب کودک ، او را پاشویه بدهید. همچنین ، گاه به گاه یک پارچه خنک و مرطوب بر روی پیشانی کودک خود قرار دهید تا به پایین آمدن دما کمک کند.
برای مادران شیرده ، شیردهی به کودک کمک زیادی خواهد کرد. شیر مادر پر از مواد مغذی است که سیستم ایمنی ضعیف کودک را تقویت می کند.

۸٫سرماخوردگی

سرماخوردگی شایع ترین علت بیماری در کودکان است. در حقیقت ، در طول سال اول زندگی ، بیشتر نوزادان تا هفت بار سرماخوردگی دارند.

نوعی عفونت ویروسی است که با گرفتگی بینی و آبریزش بینی شروع می شود. علائم و نشانه های دیگر سرماخوردگی در نوزادان تب خفیف ، عطسه ، سرفه ، از دست دادن اشتها ، تحریک پذیری ، دشواری خواب و امتناع از شیر خوردن به دلیل گرفتگی بینی است.

نوزادان به دلیل ضعف ایمنی بسیار حساس به سرماخوردگی هستند.

برای کاهش احتقان و تسکین گلودرد ، مایعات زیادی به کودک خود بدهید. همچنین می توانید از قطره های نمکی یا اسپری برای مرطوب سازی مجاری بینی کودک خود استفاده کنید. رطوبت ساز خنک نیز مفید است ، زیرا به کودک کمک می کند راحت تر نفس بکشد.

۹٫ استفراغ و اسهال

استفراغ و اسهال در نوزادان شایع است. همچنین به عنوان سوزش معده یا شکم شناخته می شود ، علت اصلی این مشکل ورم معده و روده است.

گاستروآنتریت عفونت روده است که معمولاً توسط ویروس یا باکتری ایجاد می شود و باعث اسهال نیز می شود.

از علل دیگر می توان به آلرژی غذایی یا عدم تحمل شیر ، ریفلاکس معده ، بلعیدن زیاد شیر یا مایعات اشاره کرد.

مهم این است که استفراغ و اسهال به سرعت درمان شود وگرنه بدن کودک کم آب شود ، که می تواند به ویژه در نوزادان بسیار کوچک خطرناک باشد.

در بیشتر موارد ، می توانید استفراغ و اسهال کودک خود را در خانه با خیال راحت درمان کنید.

از همه مهمتر ، به کودک خود مایعات بنوشید تا از کمبود آب بدن جلوگیری کند. شما باید شیردهی به نوزاد را بیشتر کنید. همچنین می توانید به کودک خود یک محلول آب رسان خوراکی بدهید اما تنها پس از مشورت با پزشک.
برای نوزادانی که کمی بزرگتر هستند می توانید برای کمک به درمان اسهال ماست یا موز ساده به آنها بدهید.
همچنین ، در حالی که کودک شما بیمار است اقدامات بهداشتی بیشتری انجام دهید تا به شما کمک کند اسهال را متوقف کرده و از شیوع عفونت جلوگیری کند.

۱۰٫ مشکلات تنفس

مشکلات تنفسی گاه به گاه در نوزادان نیز شایع است.

مشکل تنفس در نوزادان می تواند به دلیل سرماخوردگی ، آسم یا عفونت های تنفسی مانند خروسک( کروپ )، برونشیت و ذات الریه باشد.

علائم رایج مربوط به مشکلات تنفسی یا علت اصلی آن شامل گرفتگی صدا ، تنفس سریع ، خس خس سینه ، سرفه خفیف ، تب خفیف و گرفتگی بینی و قفسه سینه است.

برای رفع گرفتگی و کمی راحت تر شدن نفس ، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به مدت ۱۰ دقیقه با کودک در حمام با بخار بنشینید. با دوش آب گرم و بسته نگه داشتن در می توانید حمام خود را به اتاق بخار تبدیل کنید.
برای سهولت تنفس می توانید از دستگاه مرطوب کننده برای افزودن رطوبت به هوا نیز استفاده کنید.
همچنین برای جلوگیری از کم آبی بدن مایعات زیادی به کودک خود بدهید.
توجه: هرگز مشکلات تنفسی خیلی ناگهانی در نوزادان را نادیده نگیرید ، زیرا ممکن است به دلیل مشکلات جدی سلامتی مانند اپی گلوتیت و خفگی رخ دهد.

پرسش و پاسخ
پاسخ داده شده توسط دکتر ماریون ماس ،متخصص اطفال

*شایع ترین بیماری هایی که کودک می تواند از آن رنج ببرد چیست؟

بیلی روبین بالا (آنزیم های کبدی)
عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی ویروسی
عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی ویروسی مانند RSV (ویروس تناسلی تنفسی) که ممکن است باعث خس خس شود
عفونت های دستگاه ادراری
برخی از عفونت های کمتر شایع اما جدی تر مانند مننژیت و سپسیس (عفونت در جریان خون)
نوزادان بیشتر مستعد ابتلا به چنین بیماری هایی هستند زیرا سیستم ایمنی نابالغی دارند. به همین دلیل تب در نوزاد ، به ویژه زیر ۲ماه همیشه باید جدی گرفته شود!

*آیا نوزادان نارس بیشتر در معرض بیماری هستند؟
بله ، به خصوص در مورد عفونت های ریوی مانند RSV (همانطور که در بالا ذکر شد). با توجه به وضعیت شکننده سلامت کلی آنها ، و سیستم ایمنی کم رشد آنها ، نوزادان نارس هر بیماری را کمتر از کودک کامل تر تحمل می کنند.

*علائم عدم تحمل لاکتوز در نوزادان چیست؟
عدم تحمل لاکتوز خود را عمدتاً به صورت اسهال نشان می دهد. عدم تحمل شیر در نوزادان ممکن است به صورت ریفلاکس یا خون در مدفوع ظاهر شود.

*در مورد نوزادان چه اقدامات احتیاطی را می توان در برابر سرماخوردگی انجام داد؟
قبل از دست زدن به کودک ، دستان خود را بشویید و تمیز کنید.
نوزاد كوچك خود را با بیمار در فاصله ای امن قرار دهید.
به خصوص در اوایل نوزادی تماس بین کودک و کودک در سن مدرسه یا کودک را به حداقل برسانید.

*چه عواملی می تواند باعث مشکلات تنفسی در نوزادان شود؟
نارس بودن و عفونت های تنفسی فوقانی ویروسی از دلایل اصلی ناراحتی تنفسی است که نوزادان با آن روبرو هستند.

*بهترین داروی معده درد در نوزادان چیست؟
در صورت عدم وجود علائم تب ، استفراغ و اسهال ، دشوار است که بگویید دلیل ناراحتی کودک شما چیست. اولین قدم برای رسیدگی به یک معده درد احتمالی ، کنار گذاشتن سایر مقصرهای رایجی است که معمولاً باعث گریه نوزادان می شوند ، مانند  قولنج ، گرسنگی یا بسیاری از دلایل دیگر.

هنگامی که نوزادان هوای اضافی را استنشاق می کنند ، در سیستم هضم نوزادی آنها گیر می کند و باعث دردهای گازی می شود که باعث می شود بیشتر گریه کنند و چرخه تنظیم می شود.

هیچ کس پدر و مادر کاملی نیست … ممکن است کودک شما گریه کند ، ممکن است چند لحظه طول بکشد تا به او برسید … مشکلی نیست … قول می دهم آنها آن لحظه ها را به یاد نخواهند آورد. فرزندپروری یک فرایند یادگیری است ، بنابراین اجازه ندهید که مشکلات کوچک شما را خیلی آزار دهند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.