چند خبر از استان تهران

چند خبر از استان تهران

اجرای طرح گلیم در پیاده روهای منطقه ۷

شهرداری منطقه ۷ به منظور ایجاد منظر مناسب شهری و یاد آوری فرهنگ و هنر های سنتی ایرانی، طرح گلیم را در پیاده روهای خیابان شهید قندی اجرا کرد.

سمیه حاجوی، شهردار منطقه ۷ در گفتگو با خبرنگار شهر درباره اجرای طرح گلیم در این منطقه با اشاره به اینکه بافت گلیم یکی از شیوه های دلنشین و ظریف هنری در ایران است که هنوز اصالت خود را به خوبی حفظ کرده، گفت: طرح گلیم در خیابان شهید قندی که منشعب از خیابان شریعتی است، انجام شده و هدف آن زیباسازی و ایجاد منظر مناسب شهری است.

تهران

او با اشاره به دیگر هدف این طرح گفت: یادآوری فرهنگ های سنتی ایرانی و هنرها و صنایع دستی و اصیل ایران از اهداف دیگر اجرای طرح نقشه گلیم در منطقه است.

اخبار تهران روز را در سایت شهر ببینید.

شهردار منطقه ۷ گفت: این طرح در واقع، طرح گلیم سنتی ایرانی با رنگ بندی های شاد است که بسیار مورد توجه شهروندان قرار گرفته است. ضمن اینکه مجاورت محل اجرای طرح با یکی از بوستان های بزرگ منطقه (اندیشه) نیز باعث بیشتر شدن استقبال شهروندان شد.

حاجوی با اشاره به اینکه در این پروژه نقش گلیم با الهام از فرم‌های هندسی (انتزاعی)، به شکل خشتی و لوزی در دسته‌های منظم و ساده، و از چند رنگ سنتی به کار رفته، اضافه کرد: در این طرح از رنگهای ترافیکی ماندگار استفاده شده که روی آن نیز با شرایط استاندارد زیباسازی اپوکسی شد تا ماندگاری و دوام آن بیشتر شود.

شهردار منطقه ۷ با اشاره به اینکه گلیم‌ ایرانی القا کننده حس و ذهن خلاق زنان خوش ذوق عشایر و علاقه آنها نسبت به زندگی است، عنوان کرد: طرح گلیم توسط بخش زیباسازی شهرداری منطقه و مشارکت تعدادی از دانش آموزان رشته نقاشی و هنرجویان هنرستانی این منطقه انجام شد.

او یادآور شد: شهرداری منطقه ۷ گلیم سنتی معاصر خود را در سال ۱۴۰۰ بر روی حدودا ۵ هزار موزاییک خشتی به وسیله نقاشی با این رویکرد بافت که اثر هنری اصیل ایرانی بر کف خیابان باعث القای حس خوب زندگی در «تهران شهری برای همه» شود.

روابط عمومی هوشمند؛ ویترین شهر توسعه یافته

مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۶ در یادداشتی نوشت: شهر هوشمند، شهری است که بر مبنای داده مدیریت می‌شود، نقش فناوری در آن پررنگ است و این مساله بر افزایش کیفیت زندگی شهروندان و تصمیم گیری‌های مبتنی بر داده در مدیریت شهری تاثیر می‌گذارد.

به گزارش شهر، روح الله دلیری، مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۶ در یادداشتی درباره روابط عمومی هوشمند نوشت: داده‌ها در شهر هوشمند نقشی مانند خون در بدن انسان را دارند و این امر در تجربه تمامی شهرهایی که به سمت هوشمندسازی حرکت کرده و به توفیقاتی دست یافته‌اند، کاملا مشخص است.

بی شک  شهر هوشمند با شهر الکترونیک متفاوت است، زیرا در شهر الکترونیک، تاکید بیشتر بر ابزارها و در شهر هوشمند بر زیست پذیری شهرها است. در واقع شهر هوشمند در تعریف، شهری پایدار و نوآور است که از فناوری‌های دیجیتالی و ارتباطی نوظهور و سایر ابزارهای مرتبط برای ارتقای کیفیت زندگی و خدمات شهری استفاده می‌کند. البته صرف استفاده از ابزارهای نوین به ‌ویژه ICT  (information communication technology ) در شهر به هوشمندی منتج نمی‌شود.

شهر هوشمند برای بسیاری از شهروندان ملموس و عینی نیست، به همین دلیل مشارکت دادن آن ها در فعالیت های مختلف شهری در این حوزه امری دشوار به نظر می رسد؛ این در حالی است که مشارکت مردم کلید دستیابی به تغییرات اجتماعی است و بدون آن ایجاد یک شهر سالم، پویا و البته هوشمند ممکن نخواهد بود. مثال های متعددی از کارگاه ها و رویدادهایی وجود دارد که شهروندان در آن مشارکت دارند. اما وقتی صحبت از شهر هوشمند می شود منظور همه شهروندان یک شهر است و نه گروهی از افراد مشتاق. اینجاست که باید بیشتر به نقش رسانه های جمعی در این مسئله توجه کرد.

تهران

داده ها و شهر هوشمند تنها در صورتی مورد پذیرش قرار می گیرند که شهروندان بر اساس داده های خودشان تصمیمی اتخاذ کرده باشند. کاربرد داده ها باید شفاف تر و همچنین قابل فهم و رهگیری باشند. تنها در این صورت است که این جهانِ نوین داده، مورد پذیرش قرار خواهد گرفت. همان طور که شهرهای هوشمند در حال تغییر رفتار هستند، ارتباطات با نمایش ارزش عظیم داده ها، به عاملی مهم در مشارکت افراد تبدیل شده است.

مشکل اما اینجاست که مشارکت به صرف فراهم کردن اطلاعات و چند نرم افزار میسر نخواهد شد. حتی ممکن است تأثیر متضادی داشته باشد. در سطوح شهروندی، ما اکنون هم با داده های انبوهی روبه رو هستیم. دیگر نیازی به اطلاعات بیشتر نداریم، حتی به داده هایی بهتر یا روش هایی بهتر برای استفاده از داده هم نیازی نداریم. مسئله استفاده از داده های کوچک در یک زمینه بزرگ است. برای این کار، داده باید به ارتباطات خلاقانه و خدمات کاربرمحور تبدیل شود. رسانه ها باید از ارائه دهندگی صرف اطلاعات و اخبار فاصله بگیرند و این اطلاعات را با تحلیل های کاربردی برای مخاطبان خود ارائه دهند.

رسانه های محلی عاملی حیاتی برای ایجاد جوامع و انتقال ارزش های عمومی هستند که نتیجه آن ایجاد شهر هوشمند است و ما در حوزه اجرایی مان به آن دست یافتیم. در واقع این تعلق مکان به معنای تعامل مردم با محیط و توجه به حفظ آن است. مواردی چون جامعه، طراحی شهری و رسانه بخش هایی هستند که بر این ارتباطات ذهنی تأثیر می گذراند. فقدان تعلق مکانی برای توسعه ی شهر هوشمند یک آسیب جدی ایجاد خواهد کرد و در صورتی که شهر هوشمند بدون توجه به آن توسعه یابد، ممکن است مردم از مشارکت در آن اجتناب کنند.

در این بین روابط عمومی هوشمند در سازمان های مختلف مانند شهرداری ها این ظرفیت را در سازمان به وجود می آورد تا با بکارگیری ایده های سرمایه های اجتماعی و تمرکز بر ماموریت سازمان برای رسیدن به اهداف سازمانی و تفاهم و تعامل بیشتر بهره مند شود. روابط عمومی هوشمند، در پی تبیین آینده و چشم انداز سازمان  است. این روابط عمومی بیانگر این واقعیت است که مخاطبان ، کارکنان و مدیران سرنوشت مشترک دارند و این احساس را در سازمان تداعی می کنند که همگی در یک قایق قرار داریم و سرنوشت ما به هم گره خورده است.

این مدل از روابط عمومی ها به کارکنان و مشتریانش اجازه می دهند در تصمیم گیری ها مشارکت کنند. کامل ترین الگو برای روابط عمومی ها را الگوی دوسویه همسنگ نامگذاری کردند و بر این تاکید داشتند که روابط عمومی ها همه تریبون را در اختیار خود نگیرند بلکه به همان اندازه و همسنگ آن تریبون در اختیار مخاطبانشان قرار دهند(ارتباط دوسویه). مشخصه اصلی این الگو، دادن نقش برابر به روابط عمومی نسبت به مخاطب و پرهیز از اتخاذ راهبرد ارتباطات سلطه آمیز در جریان ارتباط با اوست.

اهداف طرح شناسایی، پایش و تدوین اطلس زیست محیطی شهر تهران

هفتمین نشست کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای ایران با حضور نمایندگان کلانشهرهای کشور به صورت آنلاین برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری هدف از برگزاری نشست های کمیته تخصصی محیط زیست، طرح مسائل و مشکلات مبتلابه کلانشهرها، تبادل تجربیات و اشتراک ایده ها و اقدامات در حوزه محیط زیست دانست تا بتواند به خروجی های مثبت و موثر و راهکارهای اجرایی بیانجامد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به موضوع اطلس محیط زیست مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بعنوان اولین محور این نشست، گفت: شناسایی منابع آلاینده محیط زیستی و ایجاد بانک اطلاعاتی مناسب برای بهبود فرآیند حفظ و کنترل محیط زیست از مهم‌ترین کارکردهای اطلس  محیط زیست است که از سال ١٣٩۵ کار اجرایی آن در شهرداری تهران و اداره کل محیط زیست آغاز شد.

او افزود: سرعت بخشیدن و کارآمد نمودن سیستم‌های نظارتی محیط زیستی شهر تهران، تببین مسائل محیط زیستی برای مدیران شهری با هدف ایجاد بستری مناسب برای تصمیم‌گیری بهتر، ارائه راهکارهای مدیریتی کاهش پیامدهای محیط زیستی و ارتقا آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل محیط زیستی از جمله اهداف طرح شناسایی، پایش و تدوین اطلس زیست محیطی شهر تهران است.

انصاری اظهار کرد: در اطلس جامع محیط زیست شهر تهران منابع آلاینده آب، خاک، هوا، صدا و آلودگی نوری و حتی نوسانات اقلیمی مورد بررسی قرار گرفته، اینکه فرضا کدام مناطق و پهنه ها آلودگی بالاتری دارد. به عنوان مثال در این پروژه ۲۱۱۹ منبع آلاینده آب و خاک شناسایی و پایش شده. همچنین ۱۸۷۲ مورد منابع آلایندگی صوتی از جمله تعمیرگاه‌ها، کارخانه‌ها، مراکز تجاری و… مشخص و زون‌بندی شده است.

تهران

او با اشاره به بارگذاری اطلس در رصدخانه شهری تهران که در هفته محیط زیست سال جاری با حضور شهردار تهران، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس و دیگر مدیران شهری انجام شد، گفت: از سال ۹۸ سیستم پایش هوشمند و یکپارچه چند پارامتری محیط زیست به‌عنوان یکی از اولویت‌های اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار و همچنین یکی از پروژه‌های سطح الف برنامه تهران هوشمند در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت که در فاز اول، با همکاری رصدخانه شهر تهران، اطلاعات اطلس یکپارچه محیط زیست شهر تهران با بارگذاری نقشه‌های تحلیلی و جامع بر روی پلتفرم رصدخانه شهرداری تهران در قالب سامانه هوشمند محیط زیست شهر تهران انجام شد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار با تاکید بر اینکه سیستم‌های تصمیم‌گیری و تصمیم سازی داده محور بر خط و چند پارامتری از مهمترین ابزارهای کلیدی در مدیریت شهری محسوب می‌شود، بیان کرد: در شهر تهران با حجم قابل توجه بارگذاری و فعل و انفعالات شهری، مدیریت و پایش محیط زیست بیش از پیش نیازمند سامانه‌های هوشمند مبتنی بر داده است. در واقع داده‌ها باید به نحوی مدیریت و بهره‌برداری شود که تولید اطلاعات را در پی داشته و تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری را برای مدیران فراهم نماید.

او خاطرنشان ساخت: البته موضوع مذکور در ابتدای راه است و اطلاعات موجود نیاز به صحت سنجی و تدقیق دارند. به همین دلیل پروژه اطلس و یا پایش منابع بعنوان پروژه ای مستمر در شهرداری تهران تعریف شده است تا از طریق آن بتوان به داده هایی متقن و مستند از منظر وضعیت منابع محیط زیستی دست پیدا نمود و از خروجی پروژه در تصمیم سازی، تصمیم گیری، در طرح های شهری مانند بازبینی طرح جامع تهران و یا طرح‌های موضعی و موضوعی تهران بنحو مطلوبی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: چرا تور دبی؟

دبی

انصاری با اشاره به اجرای برنامه های محیط زیستی در راستای حفاظت از تالاب های شهری بعنوان محور دوم هفتمین نشست محیط زیست کلانشهرها، گفت: توجه به موضوع حقابه تالاب ها با توجه به شرایط سختی که از جهت کمبود آب در کشور با آن مواجهیم، حفظ تنوع زیستی و ذخایر اکولوژیک آن ها، چگونگی جلب همکاری های فنی و علمی بین المللی و تبادل دانش و تجربه، مدیریت مشارکتی و بهره گیری از دانش سنتی برای حفاظت کارامد، خردمندانه و پایدار از تالاب های شهری(طبیعی و مصنوعی و انسان ساخت) از مهمترین وجوه و اهمیت این موضوع است اقداماتی که می توان برای حفاظت کارآمد و خردمندانه تالاب های طبیعی و مصنوعی و انسان ساخت در کلانشهرها انجام داد.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.