اگر دیابت دارید حواستان به مراقبت از پاهایتان باشد

مراقبت از پا بخش مهمی در مدیریت دیابت است. این راهنمای مراقبت از پای دیابت را دنبال کنید تا بدانید چگونه مشکلات را زود تشخیص دهید ، تاول ها و زخم ها را درمان کنید و به طور کلی از مشکلات مربوط به دیابت جلوگیری کنید.

مراقبت از پای دیابتی چیست؟

اگر مبتلا به دیابت هستید ، می دانید که مدیریت چیزی فراتر از حفظ رژیم غذایی سالم و کنترل قند خون نیست. دیابت می تواند بر هر سیستم و قسمتی از بدن تأثیر بگذارد.

یکی از ناحیه هایی که نیاز به توجه زیادی در بیماران دیابتی دارد ، پاهای شما است. ربکا پروتی ، جراح در منهتن در نیویورک ، می گوید: “افزایش قند خون می تواند به اعصاب آسیب برساند و در نتیجه بر احساس پا تأثیر بگذارد و باعث ایجاد مشکلات پا شود.”

بنابراین ، مراقبت مناسب از پای دیابتی بسیار مهم است تا از بروز مشکلات پا جلوگیری شود.

علائم پای دیابتی

علت مشکلات پای دیابتی

دسموند بل ، متخصص اطفال و متخصص زخم  می گوید: “مشکلات پا در افراد مبتلا به دیابت بسیار رایج است زیرا سیستم های متعدد ، به ویژه سیستم عصبی و گردش خون تحت تأثیر قرار می گیرد و پا ناحیه ای است که اغلب در آن ابتدا علائم ظاهر می شود.”

آسیب به این سیستم ها ، که باعث از دست دادن حس و کاهش جریان خون در پاها می شود ، محرک اصلی ایجاد مشکلات پا در افراد مبتلا به دیابت است. علاوه بر این ، آسیب باعث می شود که این مشکلات کندتر بهبود یافته و با سرعت بیشتری بدتر شوند.

از نظر عصبی ، تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به دیابت نوروپاتی محیطی را تجربه می کنند. دکتر پروتی می گوید: “نوروپاتی وضعیتی است که در آن آسیب عصبی رخ می دهد زیرا سطح گلوکز خون بسیار بالا است.” “تصور می شود که قند خون بالا و کنترل نشده با اختلال در توانایی ارسال سیگنال به اعصاب آسیب می رساند.”

و از نظر گردش خون ، تقریباً یک سوم افراد مبتلا به دیابت باید با بیماری شریانی محیطی یا PAD دست و پنجه نرم کنند.

دکتر بل توضیح می دهد: “افزایش قند خون باعث التهاب مزمن در شریان های بدن می شود که منجر به تشکیل پلاک و کاهش جریان خون در اثر تنگ شدن یا انسداد عروق می شود.” وقتی این اتفاق در خارج از عروق قلبی و به ویژه در اندام های تحتانی رخ می دهد ، به آن بیماری شریانی محیطی گفته می شود.

این امر هم به شریان های بزرگتری که خون را به ساختارهای داخل ساق و پا می رسانند و هم به رگ های خونی کوچکتر که پوست را تامین می کند ، آسیب می رساند. ” نتیجه: افزایش خطر زخم های سطحی ، عفونت ، قطع عضو و حتی مرگ.

علائم پای دیابتی

علائم نوروپاتی و PAD معمولاً اولین شاخص هایی هستند که دیابت بر سلامت پای شما تأثیر می گذارد. به گفته کارشناسان ما ، این موارد ممکن است شامل هر یک از موارد زیر باشد که در یک یا هر دو پا تجربه شده است:

بی حسی یا ناتوانی در احساس درد یا دما
سوزن سوزن شدن
درد یا گرفتگی شدید
افزایش حساسیت به لمس
احساس سنگینی در پا (این حالت ممکن است در دست ها نیز ایجاد شود)

اگر این علائم نادیده گرفته شوند یا تحت کنترل قرار نگیرند ، می توانند منجر به مشکلات پا شوند یا آنها را در جاده بدتر کنند. برخی از این موارد عبارتند از:

مشکلات پوستی مانند پای ورزشکار ، ناخن های قارچی ، پوست خشک و پینه
تاول های دیابتی
زخم پا
عفونت ها
ناهنجاری های ساختاری
شکستگی های خود به خودی ، که به عنوان “پای شارکو” نیز شناخته می شود ، می تواند باعث فرورفتن قوس ها و تشکیل نقاط فشار روی پا در جاهایی شود که تصور نمی شود.

پیشگیری از مشکلات پای دیابتی

دکتر بل می گوید: خوشبختانه ، اقدامات زیادی را می توانید برای محافظت از پاهای خود در برابر مشکلات مرتبط با دیابت انجام دهید.

رژیم غذایی سالم و قند خون را رعایت کنید:

هرچه میزان قند خون شما منظم تر باشد ، احتمال ابتلا به مشکلات پا کمتر است.

کفش مناسب را انتخاب کنید:

دکتر پروتی می گوید: “پوشیدن کفش های بالشتک و محافظ برای جلوگیری از ایجاد خارش ، ایجاد پینه و زخم کلیدی است.”

دکتر بل توصیه می کند که کفش خود را از مراکز معتبر تهیه کنید تا مطمئن شوید که خرید خوبی داشته اید. همچنین همیشه کفش ها را قبل از پوشیدن از نظر وجود سنگریزه یا بقایای دیگر بررسی کنید.

از برهنه رفتن خودداری کنید:

دکتر بل توضیح می دهد: “قدم گذاشتن روی اجسام تیز یا روی سطح گرم می تواند ضربه ای ایجاد کند که ممکن است منجر به زخم ، عفونت یا قطع عضو شود.”

حداقل دوبار در روز پاهای خود را معاینه کنید:

دکتر بل می گوید: “شما می خواهید به دنبال هرگونه تغییر ، از جمله تاول ، زخم باز ، رطوبت بیش از حد بین انگشتان پا یا هر گونه علائم عفونت باشید.”

“همچنین ، مراقب انگشتان پا یا پاهایی باشید که با افزایش قرمزی ، سفید شدن یا تغییر رنگ مایل به آبی ظاهر می شوند. اینها می تواند نشانه های کاهش جریان خون باشد. “

        پیشنهاد می کنیم مقاله “درمان عفونت ادرار با داروهای گیاهی” را نیز مطالعه بفرمایید.      

روزانه پاهای خود را بشویید:

تمیز نگه داشتن پا بخشی جدایی ناپذیر از پیشگیری از عفونت است. اما این باید یک فرآیند فعال باشد ، نه فقط یک خیساندن. دکتر بل می گوید: “کسانی که حس محافظتی در پاهای خود را از دست داده اند در صورت داغ شدن آب در معرض سوختگی هستند.”

“همچنین ، شستشوی زیاد می تواند منجر به خشک شدن بیش از حد پوست شود ، که ترک های غیرقابل تشخیص را در پوست باز می کند و می تواند ورودی ورود باکتری ها ، قارچ ها یا ویروس ها باشد.” برای جلوگیری از خشکی ، مرطوب کردن منظم نیز مهم است.

علائم پای دیابتی

ورزش:

دکتر بل می گوید: “ورزش همیشه توصیه می شود ، به ویژه وقتی تحت نظارت است.” پیاده روی یک راه عالی برای شروع یک برنامه ورزشی است ، به شرط داشتن کفش مناسب با کفی محافظ. “

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.