شما این چهره را میشناسید؟

بیوگرافی استیون هاوکینگ بنیان گذار تحقیقات مایکروسافت

همچنین به عنوان شناخته شده است: استیون ویلیام هاوکینگ

متولد: آکسفورد

معروف به عنوان: فیزیکدان نظری ، کیهان شناس

قد: ۱۷۰ سانتی متر

خانواده:
همسر / سابق: الین مانسون (۱۹۹۵–۲۰۰۶) ، جین وایلد (۱۹۶۵–۱۹۹۵)

پدر: فرانک هاوکینگ

مادر: ایزوبل هاوکینگ

خواهران و برادران: ادوارد هاوکینگ ، مری هاوکینگ ، فیلیپا هاوکینگ

کودکان: لوسی هاوکینگ ، رابرت هاوکینگ ، تیموتی هاوکینگ

درگذشت: ۱۴ مارس ۲۰۱۸

محل مرگ: کمبریج ، انگلیس

شهر: آکسفورد ، انگلیس

بیماری ها و معلولیت ها: کوادری پلژی

بنیانگذار: تحقیقات مایکروسافت

استیون هاوکینگ چه کسی بود؟

استفان ویلیام هاوکینگ فیزیکدان نظری ، کیهان شناس ، نویسنده و مدیر تحقیقات انگلیسی در مرکز کیهان شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود. اکتشاف کلیدی او در زمینه های کیهان شناسی نظری بود ، با تمرکز بر تکامل جهان مطابق با قوانین نسبیت عام. وی به خاطر کارهای مربوط به مطالعه سیاهچاله ها مشهور است.

با پیش بینی نظری که سیاهچاله ها تشعشع ساطع می کنند ، نظریه ای به نام “تابش هاوکینگ” ، او اولین کسی بود که کیهان شناسی را توضیح داد که توسط اتحادیه نظریه عمومی نسبیت و مکانیک کوانتوم توضیح داده شد. هاوكینگ از یك بیماری نادر و تهدید كننده بیماری آمیوتروفیك لترال اسكلروزس رنج می برد ، بیماری كه در تمام دوران بزرگسالی اش هم ادامه یافت.

این بیماری از ۲۱ سالگی آغاز شد . در بخش عمده ای از زندگی اش ، تقریباً فلج بود و با اطرافیانش از طریق دستگاه تولید گفتار  ارتباط برقرار می کرد. هاوکینگ که تسلیم ناامیدی از بیماری نشد ، تمام زندگی خود را وقف کار و تحقیقات کرد. وی حدود سه دهه استاد ریاضیات لوکازین در دانشگاه کمبریج و عضو افتخاری انجمن سلطنتی هنر بود. وی به دلیل مشارکت در مطالعه جهانی درباره کیهان شناسی ، نشان فرماندهی از امپراتوری انگلیس دریافت کرد.

دوران کودکی استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ در ۸ ژانویه ۱۹۴۲ ، در آکسفورد  انگلیس ، از فرانک و ایزوبل هاوکینگ متولد شد. پدرش محقق پزشکی بود. او به خانواده ای فرهیخته تعلق داشت. مادر وی یکی از اولین دانشجویان زنی بود که از دانشگاه آکسفورد فارغ التحصیل شد.

هاوکینگ هنگامی متولد شد که خانواده اش و همچنین کل ملت به دلیل ادامه جنگ جهانی دوم دچار یک تنگنای مالی شدند.

پدر وی رئیس بخش انگل شناسی در انستیتوی ملی تحقیقات پزشکی شد و برای تحقیق به آفریقا رفت. او می خواست که هاوکینگ پزشک شود ، اما به نظر می رسید هاوکینگ علاقه بیشتری به نجوم دارد.

او در مدرسه سنت آلبنز تحصیل کرد ، اما هرگز دانش آموز درخشانی نبود. او بیشتر به آنچه در خارج از کلاس اتفاق می افتاد علاقه داشت و وقت و انرژی خود را صرف اختراع چیزهای جدید کرد.

 برخلاف میل پدرش ، او قصد داشت تا ریاضیات را به عنوان رشته اصلی خود دنبال کند ، اما چون در آن زمان این موضوع در دانشگاه آکسفورد تدریس نمی شد ، مجبور شد در عوض فیزیک و شیمی را بپذیرد.

 در سال ۱۹۶۲ ، وی با درجه عالی فارغ التحصیل شد و برای دریافت درجه دکترا کیهان شناسی به دانشگاه کمبریج رفت.

در سال اول شروع به کارش هاوکینگ شروع به نشان دادن علائم جسمی غیر طبیعی کرد. او هنگام راه رفتن ناگهان می افتاد ، و در گفتار مشکل پیدا کرد.  در ابتدا این علائم را پنهان کرد ، اما وقتی پدرش متوجه حال او شد ،او را راهی بیمارستان کرد تا پزشک معاینه اش کند.

تشخیص داده شد که وی در مراحل اولیه بیماری آمیوتروفیک اسکلروز جانبی است ، به این معنی که بخشی از سیستم عصبی وی که مسئول کنترل عضلات است از کار می افتد اما او در همین شرایط سخت تمرکز خود را روی کارهای تحقیقاتی گذاشت.

پیشنهاد می کنیم مقاله “بیوگرافی اپرا وینفری معروفترین مجری جهان” را نیز مطالعه بفرمایید.

شغل و حرفه هاوکینگ

هاوکینگ در سال ۱۹۶۸ به عضوی از موسسه نجوم در کمبریج درآمد و اکتشافات کیهان شناس ، راجر پنروز ، در مورد “سیاه چاله” واقعاً او را مجذوب کرد .

در سال ۱۹۷۰ ، هاوکینگ “قانون دوم پویایی سیاهچاله” را کشف کرد.

هاوکینگ در سال ۱۹۷۳ از مسکو بازدید کرد و گفتگوهای وی با یاکوف بوریسوویچ زلدوویچ و الکسی استاروبینسکی به او کمک کرد تا “تابش هاوکینگ” را ارائه دهد. سال بعد ، او “عضو انجمن سلطنتی” شد.

وی از طریق مصاحبه های چاپی و تلویزیونی شروع به توضیح بیشتر برای تحقیقات و اکتشافات خود کرد و در سال ۱۹۷۵ به او مدال Eddington و مدال طلای Pius XI اعطا شد و پس از آن جایزه Danin Heineman و جایزه Maxwell اهدا شد.

هاوکینگ سپس در سال ۱۹۷۷ به عنوان استادی  فیزیک  منصوب شد و “مدال آلبرت انیشتین” و دکترای افتخاری را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد.

وضعیت جسمانی او به تدریج بدتر شد و درک او دشوارتر شد اما این مانع از انتصاب وی به عنوان استاد ریاضیات لوکاس در دانشگاه کمبریج در سال ۱۹۷۹ نشد.

در سال ۱۹۸۲ ، هاوکینگ و گری گیبونز یک کارگاه آموزشی نوفیلد با موضوع “جهان خیلی زود” را در دانشگاه کمبریج ترتیب دادند ، که اساساً بر نظریه تورم کیهان شناسی متمرکز بود.

هاوکینگ

در سال ۱۹۸۵ ، وی پس از عمل جراحی  صدای خود را از دست داد. در نتیجه این امر به مراقبت ۲۴ ساعته نیاز داشت. وضعیت وی توجه یک برنامه نویس رایانه ای در کالیفرنیا را به خود جلب کرد ، وی یک برنامه گفتاری را اختراع کرد که می تواند با حرکت سر یا چشم هدایت شود.

هاوکینگ برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ با انتشار کتاب ” تاریخچه مختصر من” به شهرت جهانی رسید. هدف این بود که نسخه ساده ای از کیهان شناسی برای توده ها باشد و به یک کتاب پرفروش فوری تبدیل شد.

در سال ۱۹۹۳ ، وی با همکاری گری گیبونز كتابی در مورد گرانش كوانتوم اقلیدسی را ویرایش كرد و نسخه ای جمع آوری شده از مقاله های خود را در مورد سیاهچاله ها منتشر كرد و مجموعه سخنرانی های او با عنوان “ماهیت فضا و زمان” منتشر شد.

یک مجموعه مشهور از مقاله ها ، مصاحبه ها و گفتگوها با عنوان “سیاه چاله های جهان و سایر مقالات” در سال ۱۹۹۳ منتشر شد. به دنبال آن یک مجموعه تلویزیونی شش قسمتی “جهان استیون هاوکینگ” هم پخش شد.

وی در سال ۲۰۰۱ كتابی آسان برای خواندن با عنوان “كیهان در پوسته” نوشت.

او در این دوره در مستندهایی مانند “The Real Stephen Hawking (2001)” ، “Stephen Hawking: Profile (2002)” ، “Hawking (2004)” ، “Stephen Hawking ، به طور مداوم در تلویزیون ظاهر می شد.

هاوکینگ به دلیل قوانین و مقررات دانشگاه در سال ۲۰۰۹ به عنوان استاد ریاضیات لوکاس بازنشسته شد. وی به عنوان مدیر تحقیق در گروه ریاضیات کاربردی و فیزیک نظری به کار خود ادامه داد.

جوایز و دستاوردهای هاوکینگ

هاوکینگ در سال ۱۹۸۲ به “فرماندهی امپراتوری بریتانیا” تبدیل شد. وی بعداً جوایز معتبری مانند “مدال طلای انجمن نجوم سلطنتی” ، “مدال پل دیراک” و غیره را دریافت کرد.

از دیگر افتخارات قابل توجهی که به وی اعطا شده است می توان به “جایزه گرگ” ، “همسفر افتخار والای وی” ، “جایزه ژولیس ادگار لیلینفلد” ، “مدال کوپلی” ، “مدال آزادی ریاست جمهوری” ، “جایزه فیزیک بنیادی روسیه” ، ‘ و غیره.

زندگی شخصی هاوکینگ

وی اندکی پیش از تشخیص بیماری خود با همسر اول خود ، جین وایلد ، دوست خواهرش آشنا شد. این زوج در سال ۱۹۶۵ ازدواج کردند. آنها سه فرزند  داشتند: رابرت ، لوسی و تیموتی. جین در ابتدای ازدواج ستون قدرت برای هاوکینگ بود ، اما با وخیم تر شدن وضعیت جسمی وی و افزایش محبوبیت جهانی ، ازدواج آنها یک بار سنگین بر دوش جین قرار گرفت و استرس در روابط آنها ایجاد شد.

زندگی شخصی هاوکینگ

اما او در سال ۱۹۹۵ از جین جدا شد و با مانسون ازدواج کرد. ثابت شد که ازدواج آنها برای زندگی خانوادگی هاوکینگ مضر است و او تا حد زیادی از فرزندان خود دور بود. اما وی در سال ۲۰۰۶ از ایلین مانسون هم طلاق گرفت.

وضعیت جسمی او به طور فزاینده ای رو به زوال می رفت. دیگر نمی توانست ویلچر خود را رانندگی کند. او از سال ۲۰۰۹ در برخی روزها به دستگاه تنفس هم احتیاج پیدا کرد و از سال ۲۰۰۹ چندین بار در بیمارستان بستری شد و سر انجام استیون هاوکینگ در ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در سن ۷۶ سالگی در خانه اش در کمبریج انگلیس درگذشت.

 

3/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

1 دیدگاه در “شما این چهره را میشناسید؟

یکی از بزرگ ترین کیهان شناس ها تاریخ بشریت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.