چند نکته مهم در ارتباط با لجبازی کودک

لجبازی چیست؟

لجبازی را میتوان اینگونه تعریف کرد : یعنی فرد نسبت به یک اتفاق واکنش احساسی نشان می دهد. اگر این روان پریشی سرکوب شود یا به موقع درمان نشود ، می تواند به یک مشکل روانی تبدیل شود. مهم است که والدین و معلمان به لجبازی کودک توجه کرده و به دنبال درمان فوری باشند.

روانشناسان می گویند چون هر کودک منحصر به فرد است ، انواع مختلفی از لجبازی کودکان وجود دارد. همچنین می توان گفت که لجبازی انواع زیادی دارد. با این حال ، ما در اینجا فقط به آن چهار نوع اشاره می کنیم که عموماً در کودکان یافت می شود.

لجبازی کودک

اولین نوع لجبازی تحریک پذیری است که در اثر ضعف جسمی یا بیماری کودک ایجاد می شود.

چنین کودکانی اغلب بهانه ای برای ادامه گریه و درخواست چیزها می آورند. حتی اگر به این هدف برسند ، باز هم سکوت نمی کنند ، بلکه دلیل دیگری پیدا می کنند و دوباره شروع به گریه می کنند. درمان این نوع لجبازی این است که کودک توسط متخصص تغذیه یا متخصص اطفال معاینه شود. از رژیم غذایی ، داروها و اقدامات احتیاطی که آنها توصیه می کنند پیروی کنید.

 مقابله با لجبازی کودک

دومین دلیل سرسختی ، توجه غیر ضروری از کودک است.

وقتی کودک متوجه می شود که به هر کلمه اش گوش داده شده و هر خواسته ای برآورده می شود ، به لجبازی عادت می کند. او می داند که فقط کمی سرسختی هر آرزوی او را برآورده می کند ، بنابراین او سرسخت و لجباز میشود . راه درمان این است که والدین رفتار خود را تغییر دهند. در روحیه خود ملایم باشید و صمیمی باشید اما نه صریح. مطمئن باشید که خواسته های عادلانه کودک را برآورده می کنید. اگر کودک چیزی مضر ، گران یا نامناسب درخواست کرد ، به او جایگزینی بدهید. در اینجا شما باید از مهارت خود در متقاعد کردن دیگران استفاده کنید. این مهارت به شما در غلبه بر سرسختی کودک کمک زیادی می کند.

سومین علت سرسختی موقعیتی است ، یعنی کودک گاهی چنین سرسختی می کند.

به عنوان مثال ، من امروز به مدرسه نمی روم. من شخص خاصی را ملاقات نمی کنم ؛ من باید این کار را انجام دهم و … با یافتن چنین علل ، می توان این سرسختی را درمان کرد.

چهارمین نوع سرسختی ، گستاخی ، بی ادبی و پرخاشگری است که بیشتر در دوران نوجوانی مورد توجه قرار می گیرد.

این مشکل می تواند هورمونی و همچنین روانی باشد. این به دلیل خواسته های برآورده نشده در ناخودآگاه کودکان یا عدم همکاری ، عشق و وقت از طرف والدین ایجاد می شود. کودکان در دوران کودکی همه چیز را تحمل می کنند ، اما به محض بزرگ شدن ، از والدین و بزرگسالان خود اطاعت نمی کنند ، واکنش نشان می دهند و هرطور که می خواهند رفتار می کنند. اگر برای انجام کاری محدودیت داشته باشند ، از توهین به دیگران دریغ نمی کنند. اولین راه حل برای این مشکل این است که سعی کنید به این حد نرسید و اگر این کار را کرد ، به کودک زمان بدهید. با او صحبت کنید و سعی کنید احساسات او را درک کنید. او را با عشق متقاعد کنید.

چند نکته برای مقابله با لجبازی کودکان

 مدیریت چنین کودکانی دشوار است و حتی سخت تر است که با قوانین و هنجارها ارتباط برقرار کنند. آنها می خواهند بر همه چیز پیروز شوند و تقریباً در هر کاری که می خواهند راه خود را دارند. چنین بچه هایی هیچ چیزی برای آزمایش اعصاب و صبر والدین خود نمی گذارند و در برخی موارد ، مزاحم بزرگی برای کل خانواده می شوند.

خوب ، بچه های سرسخت باید مراقبت و تحمل زیادی داشته باشند. آنها باید درک شوند و به حمایت نیاز دارند. ممکن است گاهی اوقات برخورد با آنها کمی عجیب باشد اما این بدان معنا نیست که توجه و عشق کمتری به آنها نشان دهید. والدین باید با چنین بچه هایی احتیاط بیشتری داشته باشند و مهمتر از همه ، باید راههای آنها را درک کنند.

بیایید نکاتی را که والدین هنگام برخورد با کودک لجباز باید رعایت کنند ، بررسی کنیم:

 با آنها خونسرد و آرام باشید

والدین باید در برخورد با کودکی که اغلب در مواقع عصبانیت و سرسختی ظاهر می شود ، خونسردی و آرامش بیشتری از خود نشان دهند. به جای مشاجره با کودک ، همیشه راهبرد بهتری برای تعامل با آنها و درک دیدگاه آنها است.

بیشتر با آنها ارتباط برقرار کنید

والدین باید سعی کنند با کودکانی که اغلب رفتارهای خودخواهانه نشان می دهند ، ارتباط بیشتری برقرار کنند. بچه ها ممکن است دلایل “واقعی” داشته باشند که باعث می شود آنها را از دست بردارند یا گاهی احساس خشم کنند ، که باید درک شود. هرچه بیشتر با کودک ارتباط برقرار کنید ، بیشتر به او کمک می کند تا رفتارهای پرخاشگرانه و شیوه های ناهنجار خود را کاهش دهد.

پیشنهاد می کنیم مقاله “چگونه ضریب هوشی کودک خود را بالا ببریم؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

هرگز با آنها بحث نکنید و از خشونت استفاده نکنید

بدترین کاری که والدین می توانند انجام دهند این است که برای مقابله با سرسختی و لجبازی بچه ها با آنها دعوا کنند یا به خشونت متوسل شوند. این استراتژی هرگز کار نمی کند و در واقع ، می تواند زمان زیادی را ناکام بگذارد و منجر به ایجاد شورشی از کودک شود. چنین پاسخی از طرف والدین ممکن است کودک را در آن زمان آرام کند ، اما عواقب آن می تواند برای همیشه باقی بماند.

با آنها منطقی رفتار کنید

بچه ها از والدین خود چیزهای زیادی یاد می گیرند و زندگی آنها بر اساس آن شکل می گیرد. در نتیجه ، شما باید آنها را متوجه به درک اشتباهات خود کنید. شما باید به آنها بیاموزید که چه چیزی درست است و چه انتظاری از یک کودک خوب دارد. کودک باید بداند که رفتار او برخلاف هنجارهای مورد انتظار است.

 لجبازی کودک

با برنامه آنها آشنا شوید

در بیشتر موارد ، وقتی عصبانیت و سرسختی از خود نشان می دهند ، وقتی اوضاع بر وفق مرادشان پیش نمی رود. مانند بزرگسالان ، آنها نیز دارای یک سری ترجیحات ، دلخواه و مهمتر از همه ، یک زمان برای همه اینها هستند. وقتی روال روزانه آنها به هر نحوی به هم می خورد ، بهانه ای برای عصبانیت پیدا می کنند.

هنر اشتراک گذاری را به آنها بیاموزید

بچه هایی که عادت دارند چیزها را با دیگران به اشتراک بگذارند معمولاً کمتر سرسخت و لجباز هستند. بنابراین ، از روزهای اولیه ، از آنها بخواهید تا همه مطالب خود را با خواهر و برادر ، دوستان یا همسایگان به اشتراک بگذارند. این باعث می شود آنها از احساس رئیس بودن دور شوند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.