قندهای شیرین و شیرینی های غیرقندی

قندهای شیرین و شیرینی های غیرقندی

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”قندهای شیرین و شیرینی های غیرقندی” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی هر فرد باید در نهایت ۱۰ درصد از انرژی (کالری) دریافتی روزانه را از طریق ترکیبات قندی و شیرین تأمین کند.

همچنین توصیه شده که میزان مصرف قند در هر روز به ۲۵ گرم یا شش عدد قاشق چای خوری محدود شود.

مسئله‌ای که کمتر در این سال‌ها به آن پرداخته شده است، تفاوت میان انواع قندهاست.

آیا اثرگذاری مصرف همه قندها را می‌توان یکسان دانست؟

مثلاً آیا قند طبیعی موجود در میوه‌ها با شکر اضافی موجود در بیشتر خوراکی‌های فراوری شده و صنعتی اثری مشابه دارد؟

تحقیقات علمی در این باره چه می‌گویند؟

آیا هیچ شواهدی مبنی بر تفاوت داشتن یا نداشتن قندها از نظر تأثیر آن‌ها بر سلامت انسان، وجود دارد؟

برای شروع به سراغ رایج‌ترین نوع قندی که امروزه مصرف می‌کنیم می‌رویم که همان شکر افزوده یا شیرین کننده‌ها هستند.

منظور از شکر افزوده در واقع شیرین کننده‌ای است که تولید کننده یک محصول به آن اضافه کرده تا آن را به طعم مد نظرش نزدیک‌تر کند.

بنابراین شیرین کننده‌ای که ما آن را به نام شکر افزوده می‌شناسیم در واقع یک شکر مشخص نیست.

این شکر ممکن است از نارگیل، نیشکر، شیره افرا، عسل، چغندر یا هر منبع دیگری به دست آمده باشد. به همین دلیل است که بحث در باره شکر افزوده پیچیده می‌شود.

هر کدام از انواع شکرها خصوصیات متفاوتی دارند زیرا نحوه تولید آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

در قندهای طبیعی موجود در خوراکی‌های طبیعی این پیچیدگی وجود ندارد.

به‌طور کلی قند موجود در خوراکی‌ها به‌صورت شکر افزوده یا قند طبیعی است.

مثلاً یک سیب به‌طور طبیعی مقدار زیادی قند (فروکتوز)، مواد معدنی، ویتامین‌ و مواد مغذی دیگر دارد.

توصیه سازمان بهداشت جهانی در باره رعایت محدودیت ۱۰ درصدی تأمین انرژی روزانه توسط قند و شکر مربوط به شکر افزوده است نه شکر و قند طبیعی.

از نظر میزان طبیعی بودن، قندها را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

قندهای طبیعی، قندهای طبیعی ولی تغییر یافته و قندهای مصنوعی. بهتر است

خوراکی‌های شیرین را به‌طور کامل و طبیعی خود مصرف کنید.

در صورتی هم که قرار است به غذای خود شیرین کننده (مثلاً شیره یا عسل) اضافه کنید، این مقدار نباید بیشتر از شش قاشق چای خوری در روز باشد.

ولی مهم‌تر از همه محصولات فراوری شده، اسنک‌ها و شیرینی‌ها و نوشیدنی‌ها هستند

که مقدار زیادی قند فراوری شده یا حتی مصنوعی دارند که قند خوب محسوب نمی‌شود.

منبع،خراسان

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.