طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی

طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

دلمه کلم پیچ با گوشت چرخ کرده یک غذای ایرانی خوشمزه به عنوان یک پیش غذا و یا حتی وعده کامل غذایی است.

برای تهیه “دلمه کلم پیچ” زمان تقریبا زیادی نیازدارید.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ:

کلم برگ :یک عدد
گوشت چرخ کرده : ۵۱۱ گرم
پیاز: ۴ عدد
شکر :۱/۲ پیمانه(معادل ۷۵ گرم)
روغن مایع :۱۹۱ میلی لیتر
رب گوجه فرنگی :۴ قاشق سوپخوری (معادل ۶۱ گرم)
زعفران دم کرده : ۲ قاشق سوپخوری (معادل ۲۸ میلی لیتر)
برنج شسته شده:۲ پیمانه
آبلیمو:۳ قاشق سوپخوری (معادل ۴۲ میلی لیتر)
دارچین : ۱/۲ قاشق چایخوری (معادل ۱/۵ گرم)
آلو:۱۵ عدد (معادل ۱۵۱ گرم)
تره، جعفری، شبت، گشنیز، ترخان :نیم کیلو
نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه دلمه کلم پیچ :

آلو ها را بشویید و ۲ ساعت قبل از پختن دلمه ها در آب خیس دهید. تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.

بعد پیاز خرد شده را داخلش تفت دهید تا طلایی شود. بعد از سرخ کردن پیاز نیمی از آن را جدا کنید و به نیم دیگر آن گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوشت کشیده شود.

بعد مقداری از زعفران و نیمی از رب گوجه فرنگی را به همراه دارچین ، آبلیمو ، نمک و فلفل به گوشت در حال تفت اضافه کنید و کمی تفت دهید.

سپس دو پیمانه آب روی آن بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد و آب آن تبخیر شود. سبزی دلمه را هم تمیز کنید و پس از شستن خرد کنید.و در کمی روغن تفت دهید.

در قابمه ای مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن بجوشد. بعدبرنج را به آن اضافه کنید تا بجوشد و مغزآن نیم پز شود. سپس آن را آبکش کنید.

برنج را با سبزی تفت داده شده به مایه گوشت اضافه کنید.

کلم برگ را هم به صورت درسته به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بجوشانید تا نرم شود.

بعد آن را از آب جوش بیرون بیاورید و برگ برگ کنید.

بعد از اینکه کلم برگ ها را برگ برگ کردید آن را مجددا در آب جوش قرار دهید تا یکی دو جوش بخورد.

طرز تهیه دلمه کلم پیچ

بعد آنها را آبکش کنید و وقتی سرد شدند.

مقداری از مایه دلمه را در گوشه ای از برگ کلم قرار دهید و آن را بپیچانید.

۱/۴ پیمانه روغن را ته ظرف مورد نظرتان بریزید و برگ کلم را ته آن بپیچید و روی آن دلمه ها را قرار دهید و بین آنها آلو بریزید.

بقیه رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و به همراه ۲ پیمانه آب و روغن باقی مانده روی دلمه ها بریزید .

آب دلمه ها باید کم باشد و در آخر آبلیمو ، شکر ، زعفران و دارچین را به آن اضافه کنید.

حتما آبلیمو یا هر چاشنی دیگر را که برای دلمه استفاده میکنید در آخر اضافه کنید.

همچنین میتوانید طبق ذائقه تان شکر را حذف و یا اضافه کنید.

 

نکاتی مهم در خوشمزه ترشدن دلمه کلم پیچ

میزان شیرینی یا ترشی دلمه بستگی به ذائقه خودتان دارد.

هنگام آماده کردن دلمه ها مقداری نمک هم روی دلمه های پیچیده شده بریزید تا خوشمزه تر شوند.

کلم را به صورت درسته هم میتوانید در اب جوش بیندازید و برای اینکار ته کلم را ببرید و بعد از نرم شدن کلم ها آن را با انبر به صورت تک تک بیرون بیاورید .

سپس با یک چاقوی تیز برگ ها را به صورت مربعی ببرید و مواد کلم را در آن بریزید.

دارچین و زعفران هم طعم دلچسب تری به دلمه شما میدهد.

برای لذیذ تر شدن و ملس تر شدن دلمه ها میتوانید در کنار دلمه ها چند عدد آلو بزغانی و یا چند عدد آلو خورشتی روی آن بگذارید.

اگر در سس دلمه از شکر استفاده کردید میتوانید سس دلمه را در چند دقیقه آخر پخت روی دلمه ها بریزید تا شیره شکر نسوزد.

شما میتوانید سویا و مرغ پخته ریش ریش شده را هم جایگزین گوشت چرخکرده کنید.

بهتر است برای دم کردن کلم چند عدد کلم را در کف قابلمه بچینید.

برای خوشمزه شدن دلمه ها باید سسی را که آماده کردیدبه خورد دلمه ها برود.

نکات تکمیلی در مورد دلمه کلم پیچ
دلمه کلم پیچ جزو دلمه و کوفته میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .

دلمه کلم پیچ را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۲ نفر مناسب میباشد .

منبع،نمناک

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.