ریفلاکس در نوزادان و روشهای تشخیص و درمان این اختلال

ریفلاکس در نوزادان و روشهای تشخیص و درمان این اختلال

بازگشت غذا از معده به سمت دهان در نوزادان طبیعی است و باید تا ۲۴ ماهگی این عارضه به ‌طور کامل برطرف شود. ریفلاکس معده ممکن است در طول روز بارها تکرار شود که البته در نوزادان و کودکان عوارض متفاوتی به همراه دارد.

Reflux in infants and methods of diagnosis and treatment of this disorder
زمان تشدید ریفلاکس در نوزادان

ریفلاکس معده معمولا در چند ماه اول زندگی بیشتر دیده می‌شود و اوج آن در چهار ماهگی است، بنابراین ریفلاکس در نوزادان به دلیل شل بودن عضلات معده و کاهش فشار دریچه اسفنکتر تحتانی یک امر طبیعی خواهد بود. زمانی که نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند شیر به راحتی از معده به مری منتقل می شود و نوزاد استفراغ می‌کند.

ریفلاکس بیشتر در نوزادان نارس

شل بودن عضلات معده در کودکان نارس بیشتر مشاهده می‌شود. یکی دیگر از دلایل آن افزایش فشار معده ناشی از مصرف زیاد شیر مادر است. حجم معده نوزادان بسیار کوچک است به همین دلیل مادران هنگام شیردهی باید توجه داشته باشند که مکرر، اما مقدار کمی شیر به کودک بدهند تا از افزایش فشار معده نوزاد جلوگیری شود.

عوارض ریفلاکس در نوزادان

مواد برگشت داده شده از معده به مری اسیدی است. سوزش انتهای مری، سرفه، برگشت سر به عقب، خس خس سینه و امتناع نوزاد از مصرف شیر از جمله علایم ریفلاکس است.

در صورتی که این علایم ادامه یابد و درمان نشود کاهش وزن، مختل شدن وزن گیری، اختلال در تنفس و قطع تنفس کودک را خواهیم داشت.عفونت گوش، سینوزیت، بیماری‌های ریوی، التهاب راه‌های تنفسی و آسم از جمله عوارضی است که در صورت ادامه دار شدن ریفلاکس بروز پیدا می کند؛ بنابراین اگر ریفلاکس تا بعد از دو سالگی ادامه یابد کودک باید تحت درمان قرار گیرد.

تاثیر حساسیت غذایی مادر

در برخی موارد ممکن است خود مادر در زمان شیردهی به مواد پروتئین گاوی و برخی مواد غذایی آلرژی داشته باشد، همین موضوع از مهم‌ترین عوامل ریفلاکس معده در نوزادان است که در چنین شرایطی باید مصرف این مواد غذایی را تا حد ممکن از برنامه غذایی مادر حذف کرد تا از این طریق ریفلاکس نوزاد درمان شود.

ایستاده نگه داشتن یا خواباندن نوزاد روی شکم در زمان بیداری بعد از شیردهی منجر می‌شود تا فشار معده ایجاد شده در نوزاد تا حد قابل توجهی کاهش یابد.مصرف عرق نعناع در کودکان نه تنها به درمان ریفلاکس کمک نمی‌کند بلکه می‌تواند سبب تشدید این عارضه شود.

منبع،خراسان

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.