چند نوع حافظه داریم؟ به همراه بهترین راه تقویت حافظه
در مغز ما چهار نوع حافظه حسی، کوتاه مدت، کاری و بلند مدت وجود دارد. برخی از انواع حافظه بیشتر از سایر حافظه ها تحت تأثیر قرار می گیرند. این مقاله به بررسی چگونگی تفاوت انواع حافظه و همچنین چگونگی تأثیر آلزایمر بر هر نوع حافظه می پردازد. در انتهای مقاله بهترین راهها برای تقویت حافظه را برای شما بازگو میکنیم.
۴ نوع حافظه در مغز ما
حافظه حسی
حافظه حسی یک یادآوری بسیار کوتاه (حدود سه ثانیه) از یک تجربه حسی است، مانند آنچه که اخیراً دیدیم یا شنیدیم. برخی حافظه حسی را با یک عکس فوری سریع از آنچه شما تجربه کرده اید مقایسه می کنند که به سرعت ناپدید می شود.
حافظه کوتاه مدت
حافظه کوتاه مدت آن دوره کوتاه زمانی است که می توانید اطلاعاتی را که به تازگی در معرض آن قرار گرفته اید به خاطر بیاورید. کوتاه مدت اغلب بین ۳۰ ثانیه تا چند روز را شامل می شود. تقویت حافظه با چند فرمول ساده را در انتهای این مقاله بخوانید.
حافظه کاری
برخی از محققان از اصطلاح حافظه فعال استفاده می کنند و آن را از حافظه کوتاه مدت متمایز می کنند، اگرچه این دو با هم همپوشانی دارند. حافظه فعال به پردازش افکار و برنامه ها و همچنین اجرای ایده ها کمک می کند.
شما می توانید حافظه فعال را به عنوان حافظه کوتاه مدت خود در نظر بگیرید که استراتژی ها و دانش بانک حافظه بلندمدت خود را برای کمک به تصمیم گیری یا محاسبه ترکیب می کند. حافظه کاری با عملکرد اجرایی مرتبط است که اغلب در مراحل اولیه بیماری آلزایمر تحت تأثیر قرار می گیرد.
حافظه بلند مدت
حافظه بلند مدت شامل خاطراتی است که از چند روز تا چند دهه در ذهن شما است. برای اینکه این حافظه موفق عمل کند، اطلاعات باید از حافظه حسی یا حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل شود. ۷ راه ساده برای نقویت حافظه در پایان این مقاله آمده است.
آلزایمر چگونه بر حافظه تأثیر می گذارد؟
در بیماری آلزایمر، یکی از علائم رایج اولیه، از دست دادن حافظه کوتاه مدت است. هنگامی که در مورد آلزایمر بحث می شود، پزشکان اغلب از اصطلاح “از دست دادن حافظه کوتاه مدت” برای اشاره به دوره زمانی استفاده می کنند که هر دو زمان بسیار کوتاه را شامل می شود، مانند ۳۰ ثانیه و همچنین دوره زمانی میانی که ممکن است تا چند روز طول بکشد.
افرادی که علائم اولیه آلزایمر دارند ممکن است در طول چند ساعت سؤالات را به طور مکرر تکرار کنند یا همان داستانی را که پنج دقیقه پیش گفته اند را بازگو کنند.
این نوع از دست دادن حافظه کوتاه مدت اغلب یکی از اولین نشانه های قابل مشاهده است که عملکرد شناختی فرد در حال کاهش است. در مقابل، خاطرات طولانی مدت یک فرد مبتلا به آلزایمر در مراحل اولیه معمولا دست نخورده باقی می ماند.
مقابله با آلزایمر در مراحل اولیه می تواند چالش برانگیز باشد. افراد ممکن است در حافظه بلندمدت خود بدانند که به آلزایمر مبتلا شده اند و همچنین ممکن است از کمبود حافظه کوتاه مدت خود آگاه و مضطرب باشند. استفاده از استراتژی ها و نکاتی برای کمک به ذخیره اطلاعات در حافظه می تواند در این مرحله مفید باشد.
درک انواع مختلف حافظه و اینکه چگونه آنها تحت تاثیر آلزایمر قرار می گیرند می تواند برای مراقبان و عزیزان مبتلایان به زوال عقل مفید باشد.
اگر نشانه هایی از کاهش حافظه را در خود یا کسی که دوستش دارید می بینید، وقت آن است که برای معاینه فیزیکی و ارزیابی با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. این ملاقات می تواند به تعیین اینکه آیا از دست دادن حافظه به دلیل بیماری آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقل است یا اینکه ناشی از بیماری دیگری است که در صورت شناسایی و درمان قابل برگشت است، کمک کند.
۱۶ نکته که به گفته پزشکان حافظه شما را بهبود می بخشد
حافظه حسی چیست و چرا اهمیت دارد؟
خاطرات حسی با حواس پنجگانه – بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه و چشایی مرتبط هستند. خاطرات حسی به طور خلاصه ذخیره می شوند در حالی که حس قبل از تبدیل به خاطرات کوتاه مدت یا بلند مدت تحریک می شود. بدون حافظه حسی، ما توانایی ایجاد خاطرات را نخواهیم داشت.
حافظه کوتاه مدت چیست و چرا اهمیت دارد؟
حافظه کوتاه مدت ظرفیت ذخیره مقدار کمی اطلاعات در ذهن برای مدت کوتاهی است. حافظه کوتاه مدت که به عنوان حافظه اولیه نیز شناخته می شود، مختصر است – حدود ۳۰ ثانیه – و بین ۵ تا ۹ مورد محدود می شود. قبل از اینکه یک حافظه بتواند به حافظه بلند مدت منتقل شود، ابتدا یک حافظه کوتاه مدت است.
حافظه کاری چیست و چرا اهمیت دارد؟
حافظه کاری مقدار کمی از اطلاعاتی است که می توان آن را نگه داشت و در عملکرد اجرایی وظایف استفاده کرد. حافظه کاری برای عملکرد اجرایی، پیروی از دستورالعمل ها و توجه مهم است. تقویت حافظه چگونه است؟ جواب را در مطالب پایین بیابید.
حافظه بلند مدت چیست و چرا اهمیت دارد؟
حافظه بلند مدت توانایی ذخیره و یادآوری اطلاعات برای استفاده بعدی است. این بزرگترین بخش حافظه شما است و می تواند به سه دسته تقسیم شود: اپیزودیک، رویه ای و معنایی. یادگیری به حافظه بلند مدت نیاز دارد. اطلاعات جدید ابتدا از مراحل حسی یا حافظه کوتاه مدت عبور می کند. هنگامی که به حافظه بلندمدت تبدیل می شود، فرد می تواند اطلاعات را در زمان بعدی به خاطر بیاورد.
چگونه حافظه خود را تقویت کنیم: ۷ استراتژی مهم و تاثیر گذار
اگرچه نمی توانید روند پیری را متوقف کنید، چندین عادت روزانه می تواند حافظه شما را بهبود بخشد و اثرات بلندمدت مثبتی بر کاهش یا معکوس کردن مشکلات طبیعی حافظه داشته باشد.در اینجا هشت روش برای تقویت توانایی های شناختی و عملکرد حافظه شما آورده شده است.
به طور منظم ورزش کنید
تمرینات فشاری، دویدن صبحگاهی و تمرین با وزنه فقط برای بدن شما مفید نیستند. آنها مغز شما را نیز کار می کنند. ورزش باعث تحریک جریان خون بهتر به ناحیه هیپوکامپ مغز می شود – منطقه ای که برای حافظه شما حیاتی است.
تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بخش هایی از مغز را که عملکرد اجرایی و حافظه را کنترل می کنند، تحریک می کند و منجر به سلامت بهتر مغز می شود. و اگر به تمرین HIIT علاقه ندارید، تمرین هوازی متوسط نیز کار می کند. عملکردهای شناختی مانند حافظه کاری شما و انجام چند کار را بهبود می بخشد.
برای تقویت حافظه قند و چربی را کاهش دهید
اگر تا به حال تصادفی را تجربه کردهاید که بعد از نوشیدن کافئین یا نوشیدنی انرژیزا شما را بیحال میکند، از نزدیک میدانید که انتخابهای غذاییتان چه تأثیری بر احساس شما دارد.
تغذیه و سلامت روان ذاتاً به هم مرتبط هستند و عمیقاً بر توانایی شما در ایجاد خاطرات تأثیر می گذارد. مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض قند و چربی زیاد باعث التهاب در نواحی حیاتی برای حافظه می شود. کاهش نوشیدنی های شیرین و وعده های غذایی پرچرب در رژیم غذایی روزانه شما می تواند شما را از نظر ذهنی تیزتر کند و حافظه بلند مدت و سلامت کلی شما را بهبود بخشد.
رژیم غذایی سالم را در اولویت قرار دهید
به راحتی می توانید روی میز خود بچسبید و فراموش کنید که یک وعده غذایی مناسب بخورید، سفارش غذای بیرون بریزید یا یک وعده غذایی را به کلی حذف کنید.
اما یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی به بدن کمک می کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند. وقتی سطح انرژی شما پایدارتر باشد، سوخت لازم برای نزدیک شدن به روز خود را با وضوح بیشتری در اختیار دارید. و رژیم های غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات با کاهش زوال شناختی همراه است.
یک برنامه خواب سالم ایجاد کنید
گاهی اوقات زندگی شلوغ می شود و شما احساس می کنید که باید تا دیر وقت بمانید تا ضرب الاجل ها را رعایت کنید. این طبیعی است که زندگی حرفه ای شما هر چند وقت یکبار کمی وقت اضافی می طلبد. اما زمانی که یک برنامه شلوغ یا استرس به طور منظم توانایی شما برای داشتن خواب کافی را مختل می کند، تا دیروقت بیدار ماندن ممکن است با کاری که انجام می دهید در زمانی که از خواب سالم محروم هستید، مقابله کند.
برای تقویت حافظه استرس خود را مدیریت کنید
هنگامی که احساس استرس می کنید، مغز شما بدن را با کورتیزول پمپ می کند، که به طور موقت توانایی شما در بازیابی خاطرات را مسدود می کند و حافظه بیانی شما را مختل می کند. تکنیک های مدیریت استرس مانند دریافت هوای تازه یا سازماندهی فضای کاری خود را برای کاهش استرس و بهبود عملکرد حافظه خود تمرین کنید.
تکنیک های ذهن آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی شامل جلب آگاهانه توجه شما به لحظه حال است. وقتی ذهن آگاهی را تمرین می کنید، واکنش عاطفی را کنار می گذارید و به طور کامل روی محیط اطراف، افکار و احساسات خود سرمایه گذاری می کنید. و مطالعات نشان داده اند که تکنیک های تمرکز حواس می تواند به شما کمک کند توجه خود را متمرکز کرده و حافظه کاری خود را بهبود بخشد.
اگر با به خاطر سپردن موارد فروش مشکل دارید یا اطلاعات مهم کاری را فراموش می کنید، تکنیک های تمرکز حواس مانند تمرکز بر تنفس یا اسکن بدن و آرام کردن هر ناحیه ای که به آن می رسید را امتحان کنید.
برای تقویت حافظه اجتماعی باشید
روابط اجتماعی برای سلامت مغز شما بسیار مهم است. وقتی با دیگران تعامل می کنید، چه شوخی با یک همکار یا صحبت با یک مشتری جدید باشد، مغز شما درگیر است و شبکه های عصبی را تقویت می کند. با گذشت زمان، معاشرت نتیجه می دهد. با افزایش سن، پیوندهای اجتماعی قوی احتمال زوال شناختی و زوال عقل را کاهش می دهد.