پزشکیتغذیه

چرا تخم کتان برای سلامت قلب مفید است؟

 یک دانه کوچک که سر و صدای زیادی در دنیای مواد غذایی سالم به پا کرده است، دانه کتان است – و این تا حد زیادی به تاثیر مثبت آن بر سلامت قلب مربوط می شود. در این مقاله میخواهیم درباره خواص تخم کتان برای قلب با شما مخاطب عزیز صحبت کنیم.

تخم کتان چیست؟

تخم کتان دانه‌های کوچک و براقی هستند که از یک گیاه گلدار به نام کتان می‌آیند و به صورت کامل، آسیاب شده یا روغنی در دسترس هستند.کتان تاریخچه ای غنی دارد. آنها علاوه بر خوردن، در طب سنتی نیز نقش داشته اند و حتی برای مصارف صنعتی برای ساختن چیزهایی مانند پارچه های کتانی استفاده شده است. به علاوه، روغن بذر کتان برای ایجاد لاک، جوهر و محصولات مراقبت از پوست (به دلیل خواص مرطوب کنندگی آن) استفاده شده است.

تخم کتان با وجود اندازه کوچکشان، نیروگاه‌های تغذیه هستند. آنها نه تنها سرشار از فیبر و امگا ۳ هستند، بلکه حاوی تعدادی از مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین B1 و B6، کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم هستند.در نتیجه، تخم کتان دارای فواید متعددی برای سلامتی است – به عنوان مثال با بهبود سلامت روده و احتمالاً حتی کاهش علائم یائسگی. اما، تحقیقات گسترده ای نیز وجود دارد که دانه کتان را با سلامت قلب مرتبط می کند.

چرا تخم کتان برای سلامت قلب مفید است؟

چرا تخم کتان برای سلامت قلب مفید است؟

دانه کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است

یکی از مزایای کلیدی تخم کتان این است که سرشار از چربی های ضروری به نام اسیدهای چرب امگا ۳ است. ما نمی توانیم این چربی های سالم را خودمان بسازیم – در عوض، باید آنها را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم.دانه کتان حاوی اسید چرب امگا ۳ به نام اسید آلفا لینولنیک (ALA) است. ALA یک کوآنزیم و آنتی اکسیدان قوی است که می تواند از وضعیتی که بدن دارای عدم تعادل مولکول های مضر به نام “رادیکال های آزاد” است جلوگیری کند. این عدم تعادل به عنوان “استرس اکسیداتیو” شناخته می شود و یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی است.

همچنین مشخص شده است که ALA با کاهش تولید سیتوکین های التهابی، التهاب مزمن را در بدن کاهش می دهد. التهاب مزمن یک عامل خطر برای بیماری قلبی است زیرا باعث ایجاد پلاک در دیواره سرخرگ ها می شود و جریان خون را محدود می کند. همچنین در صورت پاره شدن پلاک ها که می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود، لخته های خون نیز ایجاد می شوند.

در نتیجه تحقیقات گسترده در مورد اثرات ALA بر سلامت قلب، مصرف بذر کتان از طریق غذاهای گیاهی با کاهش ۱۰ درصدی خطر بیماری قلبی و ۲۰ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.

خواص تخم کتان چیست؟

تخم کتان ممکن است فشار خون را کاهش دهد

توانایی دانه کتان برای کاهش سطح فشار خون – و بنابراین، کاهش خطر حملات قلبی و سکته – به خوبی مستند شده است.به عنوان مثال، یک بررسی بزرگ از ۱۱ مطالعه نشان داد که مصرف روزانه بذر کتان برای بیش از سه ماه ممکن است سطح فشار خون را به طور متوسط ۲ میلی متر جیوه کاهش دهد.

اگرچه این کاهش ممکن است اندک به نظر برسد، اما تحقیقات نشان می دهد که کاهش ۲ میلی متر جیوه در فشار خون می تواند خطر سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب را به ترتیب ۱۴ و ۶ درصد کاهش دهد.

تخم کتان ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهد

کلسترول بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است زیرا می تواند جریان خون را به قلب و از قلب محدود کند. اما تحقیقات نشان می دهد که محتوای فیبر بالای دانه کتان می تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند.

به عنوان مثال، این مطالعه یک ماهه بر روی افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی نشان داد افرادی که روزانه چهار قاشق غذاخوری بذر کتان آسیاب شده می خورند، سطح LDL (کلسترول بد) خود را تا ۱۵ درصد کاهش می دهند.

مطالعه ۱۲ هفته ای دیگری روی ۱۱۲ نفر نیز کاهش قابل توجهی در کلسترول تام، شاخص توده بدنی (BMI) و فشار خون در افرادی که روزانه چهار قاشق چای خوری بذر کتان آسیاب شده می خوردند، مشاهده کرد.

کارشناسان معتقدند دلیل این امر این است که قبل از اینکه فیبر توسط بدن دفع شود، به نمک های صفراوی متصل می شود. سپس کلسترول از خون به داخل کبد کشیده می شود تا این نمک ها را دوباره پر کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله “سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

تخم کتان حاوی لیگنان است

کارشناسان بهداشت تخمین می زنند که دانه کتان تا ۸۰۰ برابر بیشتر از سایر غذاها لیگنان دارد. لیگنان ها ترکیبات طبیعی هستند که در گیاهان یافت می شوند. لیگنان ها فیتواستروژن های طبیعی هستند که می توانند نقش استروژن را در بدن تقلید کنند – و استروژن ممکن است با کاهش فشار خون، کلسترول و سطوح تری گلیسیرید به محافظت از قلب کمک کند. لیگنان ها همچنین آنتی اکسیدان هستند، بنابراین می توانند به کاهش استرس اکسیداتیو و جلوگیری از آسیب به سلول های قلب و عروق خونی کمک کنند.

فواید تخم کتان چیست؟

تخم کتان ممکن است به کنترل قند خون کمک کند

سطح بالای قند خون می تواند به رگ های خونی آسیب برساند، خطر تصلب شرایین را افزایش دهد و به فشار خون بالا کمک کند – همه اینها خطر بیماری قلبی، حملات قلبی و سکته را افزایش می دهد. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد دانه کتان ممکن است به کنترل قند خون کمک کند.

یک مطالعه* نشان داد که وقتی ۱۵ شرکت‌کننده سالم سه بار در روز سه عدد کلوچه بذر کتان می‌خوردند (حاوی ۱۰ گرم بذر کتان در هر مافین)، سطح گلوکز خون آنها در طی ۲۴ ساعت در مقایسه با افرادی که کلوچه‌های بدون دانه کتان می‌خوردند، کاهش می‌یابد.

تحقیقات مختلف همچنین نشان داد که وقتی افراد ۳۰ گرم بذر کتان را در ماست می‌خوردند، در مقایسه با افرادی که همان ماست را بدون دانه کتان می‌خوردند، کاهش زیادی در یکی از نشانگرهای کلیدی حساسیت به انسولین و کنترل قند خون (HbA1c) داشتند.

محققان به طور کلی موافق هستند که توانایی دانه کتان برای کمک به کنترل قند خون به دلیل محتوای فیبر بالای آن است. این بدان معنی است که آنها کندتر هضم می شوند و گلوکز با سرعت ثابت تری در خون آزاد می شود.

مراقبت از قلب ما یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانیم انجام دهیم – و تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد افزودن تخم کتان به رژیم غذایی ما می تواند به این امر کمک کند.

 

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا