نحوه نگهداری سیر تازه

سیر یک ماده کوچک ، تند و بسیار خوش طعم است که عطر و طعم به گوشت ، سبزیجات ، برنج و موارد دیگر اضافه می کند. در این مقاله میخواهیم شما را با خواص بی نظیر سیر برای سلامتی آشنا کنیم و همچنین نحوه نگهداری از سیر را برای شما توضیح دهیم.

سیر چیست؟

سیر هم خانواده پیاز ، تره و موسیر است. این گیاه به صورت پیاز در زیر زمین و با پوستی غیر قابل خوردن رشد می کند که از میخک های کوچک و سفید آن محافظت می کند.

واقعیت جالب د باره سیر: شاخه های سبز وقتی به اندازه کافی در زمین بمانند ، قلمه های سیر ، ساقه های گل قابل خوردن تولید می کنند. آنها یک ماده رایج هستند که در بازارهای محلی و فروشگاه های مواد غذایی به ویژه در طول فصل بهار دیده می شوند.

بسته به نحوه برش سیر ، طعم می تواند از ملایم تا قوی باشد. پس از پخته شدن ، عطر و طعم به طور قابل توجهی به رایحه ای شیرین و خوش طعم تبدیل می شود.

فواید سیر برای سلامتی

سیر برای هزاره ها سال به عنوان یک ماده دارویی مورد استفاده قرار گرفته است.

استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد زیرا به طور طبیعی حاوی آنتی اکسیدان است.
فشار خون را کاهش می دهد و برای سیستم قلبی عروقی مفید است.
با کاهش کلسترول “بد” (LDL) کلسترول را بهبود ببخشید.
سم زدایی از فلزات سنگین در بدن به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی بالا.
به جلوگیری و کاهش بیماری مانند آنفولانزا و سرماخوردگی کمک کنید.

نحوه نگهداری سیر تازه
نحوه نگهداری سیر تازه

نکات مهم برای خرید سیر

یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از ماندگاری سیر تا حد ممکن این است که ابتدا تازه ترین سیر موجود را خریداری کنید.

در اینجا چند نکته در مورد نحوه خرید سیر در فروشگاه های مواد غذایی ذکر شده است:

سیر باید در حالت لمس محکم باشد و در مقابل فشار ملایم عمل نکند.
باید محکم باشد ، دارای پوستی صاف و خشک باشد و هیچ نشانه ای از پودر سیاه روی خود نداشته باشد.
چند نوار بنفش طبیعی است – رنگ بنفش نشانه آنتوسیانین است!
اگر سیر علائم جوانه زنی را نشان می دهد ، این نشانه قدیمی بودن سیر است.

 بیشتر سیرهایی که این روزها می توانید در فروشگاه های مواد غذایی پیدا کنید ، اندازه متوسطی دارند. من دریافته ام که ۱ پیاز سیر از حدود ۱۰ تا ۱۲ حبه تشکیل شده است.

من ترجیح می دهم پیاز کامل سیر بخرم تا اینکه حبه های پوست کنده یا سیر خرد شده را که در روغن زیتون بسته بندی شده اند. طعم سیر تازه بسیار بهتر است و در مقایسه با انواع از قبل بسته بندی شده ، برای کیف پول شما بسیار بهتر است.

بهترین روش ذخیره سیر

سیر را می توان به روش های مختلف ذخیره کرد – به عنوان یک پیاز کامل ، میخک های جداگانه ، پوست کنده یا حتی به صورت خمیر سیر. بسته به نیاز خود ، هر یک از روشهای زیر را دنبال کنید.

نحوه نگهداری سیر تازه

باور کنید یا نه ، اما سیر در واقع از سرما متنفر است ، به همین دلیل من هرگز سیر تازه و پوست نشده را در یخچال نگهداری نمی کنم. این روش های ذخیره سازی است که من دنبال می کنم:

سیر کامل: کل سیر را در یک کمد خنک ، تاریک و با تهویه مناسب نگهداری کنید. ماندگاری طولانی ترین سیر در دمای ۶۰ تا ۶۵ درجه فارنهایت ادامه خواهد داشت. به همین دلیل ، آن را در کمدی دور از اجاق گاز و نزدیک زمین نگه می دارم. سیر باید چند ماه دوام بیاورد.

میخک های جداگانه و غیر پوست کنده: اگر اتفاقاً چند میخک اضافی بیش از حد لازم شکسته اید ، آنها را درست در کنار کل پیازهای سیر در کمد خود ذخیره کنید. ظرف ۱۰ روز استفاده کنید.

نحوه نگهداری سیر تازه
نحوه نگهداری سیر

نحوه نگهداری سیر پوست کنده

حبه های سیر پوست کنده راهی عالی برای پیشروی است ، مخصوصاً اگر می دانید در طول هفته مشغول آشپزی خواهید بود.

میخک را از هم جدا کرده و پوست نازک و کاغذی را جدا کنید. میخک های پوست کنده را در یک ظرف ضد هوای یا کیسه پلاستیکی ذخیره کنید ، محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید. ظرف ۵-۷ روز استفاده کنید.

حبه های سیر پوست کنده را در کیسه های پلاستیکی و ظرف شیشه ای قرار دهید

نحوه نگهداری خمیر(رب) سیر

رب سیر یک ماده آماده کننده وعده غذایی فوق العاده است که باید برای ریختن گوشت ، سبزیجات ، سیب زمینی سرخ کرده و غیره در کنار خود داشته باشید.

برای تهیه رب سیر: کل سر سیر را پوست بگیرید و انتهای ساقه را برش دهید. در مخلوط کن یا غذاساز با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون قرار دهید و مخلوط کنید تا یکدست شود ، در صورت لزوم کناره های غذاساز را خراش دهید. آن را در یک ظرف ضد هوای قرار داده و در یخچال نگهداری کنید تا ظرف ۱ هفته استفاده شود.

چگونه سیر را فریز کنیم؟

سیر حتی می تواند منجمد شود ، اما بسته به پوست کامل یا پوست آن ، روش متفاوت خواهد بود. سیر یخ زده باید تا بی نهایت دوام بیاورد.

کل سر و میخک های جدا نشده و جداگانه: سیر را در کیسه پلاستیکی مخصوص نگهداری فریزر قرار دهید ، تمام هوا را بیرون بکشید ، محکم ببندید ، برچسب بزنید .

میخک های پوست کنده: میخک های منفرد را روی یک صفحه کوچک پخت پهن کرده ، روی آن را با بسته بندی پلاستیکی بپوشانید و به مدت ۱ ساعت یخ بزنید. میخک های یخ زده را درون فویل بپیچید ، سپس در کیسه پلاستیکی نگهدارنده فریزر قرار دهید ، درب آن را محکم بچسبانید ، برچسب بزنید .

خمیر سیر: در یک سینی مکعب یخ سیلیکونی کوچک قرار داده و منجمد کنید تا حدود ۱ ساعت سفت شود. مکعب ها را به یک کیسه پلاستیکی ذخیره سازی فریزر ، برچسب ، مهر و موم کنید و تا ۶ ماه منجمد کنید.

چگونه سیر را فریز کنیم؟
فریز کردن سیر

نکاتی برای ماندگاری بیشتر سیر

سیر را کامل نگه دارید. این باعث می شود که سیرها خنک و خشک بمانند ، دقیقاً شرایط مورد نیاز سیر.

در یک کمد خنک ، تاریک و بدون شلوغی نگهداری کنید. سیر در شرایط گرما و نور خراب می شود ، بنابراین بهتر است آن را در خنک ترین قسمت آشپزخانه خود نگه دارید ، به طور ایده آل دور از اجاق گاز و نزدیک زمین. کمد یا انبارهایی که دارای تهویه مناسب هستند بهترین عملکرد را دارند.

در کیسه های پلاستیکی نگهداری نکنید. سیر برای تنفس به تهویه و هوا نیاز دارد ، به همین دلیل بهترین کابینت بدون شلوغ (یا خالی) است. اگر ترجیح می دهید آن را در کیسه ای نگهداری کنید ، بهترین کیسه های مش و کیسه های کاغذی ثانیه دوم هستند.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “نکات خانه داری که حتما به کارتان می آید” را نیز مطالعه بفرمایید.      

سوالات متداول درباره نگهداری از سیر

آیا می توان سیر را در یخچال نگهداری کرد؟

سیر را می توان در یخچال نگهداری کرد ، اما به مدت طولانی دوام نخواهد آورد. برخلاف اینکه سیر ماه ها در یک کمد خشک و خنک میماند، سیر یخچال زده فقط چند هفته دوام می آورد. همانطور که گفته شد ، اگر باید سیر خود را در یخچال نگهداری کنید ، آن را در قسمت اصلی یخچال خود نگه دارید تا کشوی سبزیجات.

چه مدت می توانید سیر را ذخیره کنید؟

پیازهای کامل سیر را ۳-۶ ماه نگه دارید تا در مکانی تاریک و خنک نگهداری شود در حالیکه میخک های کامل و پوست کنده آن تا ۱۰ روز باقی می مانند. حبه های سیر پوست کنده را باید در یک کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید و در مدت ۵-۷ روز استفاده کنید.

نگهداری از سیر
نگهداری از سیر

چگونه سیر را به مدت یک سال ذخیره می کنید؟

یک روش حفظ (یا ترشی) سیر در سرکه وجود دارد که اجازه می دهد تا ۱ سال نگهداری شود.( البته ما ایرانی ها سیر را با سرکه برای ۷ سال هم نگه میداریم😊)

آیا سیر جوانه خورده مشکلی ندارد؟

بله ، سیر جوانه زده (و شاخه ها) برای خوردن کاملاً بی خطر است ، اگرچه ممکن است خود جوانه ها طعم تلخی به آن بدهند. اگر می خواهید جوانه را بردارید ، به سادگی حبه سیر را پوست بگیرید و برش دهید. سپس شاخه سبز را با انگشتان خود یا یک چاقوی کوچک بردارید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.