نان باگت خانگی،خوشمزه و سالم
نان باگت خانگی،خوشمزه و سالم
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”نان باگت خانگی،خوشمزه و سالم” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
نان باگت با روکشی برشته و بافتی نرم از انواع نانهایی است که در سرو ساندویچ از آن استفاده میشود. این روزها که به ندرت از خانه بیرون میروید بهترین فرصت است تا این نان را به صورت خانگی تهیه کرده و لحظات شادی را برای خانواده با تهیه ساندویچهای خانگی خلق کنید.
مواد لازم:
- آرد: حدود ۵۰۰ گرم
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- بکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ قاشق سوپخوری
- مایهخمیر: ۱ قاشق سوپخوری
- آب ولرم: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- روغنمایع: ۱/۳ پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. درجه حرارت فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و ظرف آبی را درون فر قرار دهید. این کار محیط فر را مرطوب نگه میدارد و مانع از خشک شدن نانها میشود.
۲. شکر و مایهخمیر را در ظرفی مخلوط کنید و ۱/۲ پیمانه آب ۴۳ درجه را روی آن بریزید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا عمل آید. (منظور از آب ۴۳ درجه این است که آب نه داغ باشد که باعث کشته شدن مایهخمیر شود و نه سرد باشد که مایهخمیر عمل نیاید.)
۳. آرد را ۳ مرتبه الک کنید.
۴. تخممرغ و نمک را به وسیله مفتول بزنید تا از حالت لختگی درآید.
۵. آب، روغن و بکینگپودر را به تخممرغ اضافه کنید.
۶. در این مرحله مایهخمیر عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه کنید و آرد را آرام آرام به آن بیفزایید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. (از سنگین کردن خمیر بپرهیزید.)
۷. خمیر را ورز دهید یا صد مرتبه بکوبید.
۸. ظرف تمیزی را به کمک مقدار کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و حدود ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
۹. از خمیر گلولههایی با اندازه مناسب جدا کرده و به فرم مطلوب درآورید سپس در سینی قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید و مجددا ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
۱۰. در این مرحله به کمک قلمو خمیر را رومال میکنیم. برای این منظور ۱ قاشق سوپخوری آرد را به اضافه ۱/۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسبی برسد سپس خمیر را اصطلاحا رومال کنید. این کار باعث براق شدن نان میشود. همچنین میتوانید سطح نانها را با کنجد تزیین کنید.
۱۱. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رنگ نانها طلایی شود.
نکته بسیار مهم:
حتماً نون ها رو توی سینی فر بذارید ور بیان. یعنی توی همون سینی فری که قراره بره تو فر. چون من بار اول که این نون ها رو می پختم یه سری از نون ها رو گذاشتم تو سینی پلاستیکی و با خودم فکر کردم که سری اول که پخت، اینها رو از سینی پلاستیکی منتقل می کنم به سینی فر و میذارم بپزه. وقتی اومدم این کار رو بکنم، دیدم نون ها پس از استراحت، پف کردن و به محض دست زدن، پفشون می خوابید و نمیشد به سینی فر منتقلشون کنم!!
البته من این کار رو کردم ولی هم توی این جابجایی یه مقدار هوای داخل خمیر خارج شد و پفشون خوابید و هم این که یه کم شکلشون کج و کوله شد! این شد که فهمیدم همون اول کار باید ۲-۳ تا سینی فر بذارم دم دستم و خمیرها رو پس از رول کردن مستقیماً بذارم توی سینی فر استراحت کنن!
یک ربع قبل از اینکه نون ها رو بپزید، فر رو با حرارت ۲۰۰ درجه روشن کنید.
می تونید روی نون ها کمی شیر بمالید.
وقتی فر حسابی گرم شد، سینی نون ها رو بذارید توی فر و حدود ۱۲-۱۵ دقیقه صبر کنید. باید روی نون ها کمی طلایی بشه.
پس از پخت، روی نون ها رو با فویل بپوشونید و روی فویل هم دستمال آشپزخونه بذارید و حدود ۱۰-۱۵ دقیقه صبر کنید. اینجوری نون نرم می مونه و خشک نمیشه.
منبع:ایرنا زندگی،مجله دلتا،تابناک باتو