مدیریت اقتصادی خانواده امکان پذیر است
مدیریت اقتصادی خانواده امکان پذیر است
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”مدیریت اقتصادی خانواده امکان پذیر است” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
حتما بارها پیش خود فکر کردهاید اگر این کالا را بخرم، نمیتوانم بچهها را آخر هفته به رستوران ببرم، اگر مسافرت بروم، شهریه کلاس زبان بچهها را نمیتوانم بپردازم، اگر برای خود پالتویی را که دوست دارم بخرم، برای دخترم نمیتوانم پالتو بخرم و… در زندگی روزمره با صدها مورد از این نوع مواجه هستیم که باید تصمیم بگیریم و انتخاب کنیم.
بهترین پیشنهاد برای خروج از این بی پولی مزمن این است که از همین امروز یک کاغذ و قلم بردارید و یک بودجه بندی درست و دقیق برای خرج کردن اسکناس هایتان تعیین کنید. در این صورت از عهده همه پرداخت های ضروری تان برمی آیید، بخشی از درآمدتان را برای پس انداز کنار می گذارید و برای اهداف مختلف زندگی برنامه ریزی می کنید.
رئیس کیست؟
یکی از سوالات رایج بین زن و شوهر این است که چه کسی در خانواده باید اقتصاد خانه را مدیریت کند؟ بهترین پاسخ این است که اولویت مدیریت با کسی است که تفکر، شم و هوش اقتصادی قوی داشته باشد.
بارها دیده شده که برخی از زنان خانه دار نسبت به همسرشان از شم اقتصادی بالاتری برخوردارند اما پذیرفتن این مسئله از سوی شوهرانشان آسان نیست. در هر صورت برای یک مدیریت موفق، شم و هوش اقتصادی بسیار مهم است اما این مسئله نباید باعث شود فردی که دارای این شرایط است متکبرانه، مستبدانه وشخصا تصمیم گیری کند. در امور مالی، زن و شوهر باید با یکدیگر مشورت داشته باشند.
راهکارهایی کمک کننده:
۱. بودجهبندی کنید
مجبور نیستید خود را محدود کنید و به خود گرسنگی دهید. بلکه فقط کافی است بدانید که طی یک ماه پولهایتان را در چه اموری خرج میکنید. رسید و قبض تمامی خریدهایتان را نگه دارید، حتی اگر رسیدی هم به شما داده نمیشود، تمام خریدهایتان را یادداشت کنید و ببینید آخر ماه، چه مقدار پول برایتان باقی مانده است.
در طی زمان، بودجهی خود را رصد کنید. قسمت دشوار بودجه این است که مخارجتان ماه به ماه تغییر میکند. بخش مهمی که در یک بودجه باید به آن توجه داشته باشید، همان تغییرات ماهانه است. بدین ترتیب تصور صحیحی از مخارج خود خواهید داشت.
۲٫درآمد و هزینه ها را محاسبه کنید
اکثر مردم، برنامه ریزی ماهانه را دنبال می کنند زیرا اکثر صورت حساب ها به صورت ماهانه است.
با ایجاد یک لیست از منابع درآمد ماهانه خود، از جمله حقوق و دستمزد (پس از کسر مالیات)، هزینه خرید مواد غذایی و دیگر ملزومات زندگی، می توانید شکل هزینه خود را به خوبی کنترل کنید.
بخش بعدی، شامل معادله هزینه های شما است که به سه دسته تقسیم می شوند: مصارف ثابت، مخارج متغیر و هزینه های اختیاری
۳٫ سرمایهگذاریهای هوشمندانه انجام دهید
با گزینههای مختلف سرمایهگذاری آشنا شوید
وقتی کودکی و نوجوانی را به پایان میرسانیم و وارد دنیای بزرگسالان میشویم، تمام تصوراتی که نسبتبه پول داشتهایم رنگ میبازد و با دنیای جدیدی مواجه خواهیم شد. در کودکی و نوجوانی تصورمان از درآمد فقط حقوق و دستمزد بود. حالا میبینیم که درآمد خانوار، از راههای متنوعی تأمین میشود، که فقط یکی از آنها حقوق و دستمزدی است که سر ماه به حسابمان واریز میشود.
در این زمان است که میبینیم دنیای امور مالی و پول پیچیدهتر از آن است که خیال میکردیم. ما میبینیم که واقعا گزینههایی برای مبادلهی اقلام خیالی وجود دارد؛ همچنین با دنیای سهامهای پیچیده و بازار بورس بیشتر آشنا میشویم. هرقدر که بیشتر با اسناد مالی و قابلیتهای آن آشنا شویم، بهتر خواهیم توانست پولمان را سرمایهگذاری کنیم.
۴٫ تعهد
مدیریت هزینه، گام بزرگی در تلاش برای تضمین آینده شما و خانواده تان است. تعهد به مدیریت هزینه، شما را به هدف نزدیک تر کرده و بنابراین، شما نگرانی خاصی در مورد کمبود بودجه خود ندارید. با مدیریت هزینه و بودجه، همه چیز به تعادل خواهد رسید.
۵٫خود را بیمه کنید
عاقلان انتظار موارد غیرمترقبه را دارند و خود را به خوبی برای مواجهه با حوادث و اتفاقات ناخواسته آماده کردهاند. از میان بیمه هایی که میتوانید آنها را در نظر داشته باشید میتوان به این بیمهها اشاره کرد:
- بیمه عمر (اگر شما یا همسرتان به ناگاه فوت کردید)
- بیمهی سلامت (برای تأمین مخارج غیرمترقبهی بیمارستانی و درمانی)
- بیمهی خانه (برای آسیبهای وارده بر خانه)
- بیمهی سوانح و حوادث (برای پوشش خسارات ناشی از زلزله، سیل، آتشسوزی و دیگر بلایای طبیعی)
۶٫حساب پسانداز خود را بسازید
شاید در این وضع اقتصادی صحبت از پس انداز کردن خنده دار به نظر برسد ولی حتی اگر بودجهی محدودی دارید، سعی کنید ۱۰ درصد از مجموع درآمدهای خود را پسانداز کنید. اگر سودی را که روی حساب پساندازتان میآید هم درنظر بگیرید، مبلغ چشمگیری در پسانداز خود خواهید داشت. پس تا جایی که میتوانید پسانداز کنید تا خود و خانوادهتان آتیهی درخشانی بهلحاظ مالی داشته باشید.
تکنیک های کوتاه ولی پرسود :
۱-حواستان به زمان حراج فروشگاه ها باشد؛ چون برخی برندهای پوشاک، اجناسشان را در زمانی که فروش کمتری دارند، با تخفیف های ۵۰ تا ۷۰ درصدی عرضه می کنند.
۲-چیزهایی را بخرید که چندین بار بتوان از آن ها استفاده کرد؛ مثلا باتری های قابل شارژ. حتی اگر قیمت اولیه این گونه اجناس کمی بالاتر باشد، در طول زمان موجب صرفه جویی قابل توجهی خواهدشد.
۳-به خاطر داشته باشید بسیاری از وسایلی که در خانه شما هستند اما درست کار نمی کنند، نیاز به تعویض ندارند و با صرف هزینه ای کمتر می توان آن ها را تعمیر و مجددا از آن ها استفاده کرد.
۴- همیشه در کیفتان یک خوراکی مختصر و انرژی بخش داشته باشید تا اگر در خیابان یا محل کار گرسنه شدید، بتوانید با وسوسه خرید غذاها یا تنقلات گران قیمت مقابله کنید.
۵-با سایت های خرید و فروش ارزان در اینترنت آشنا شوید؛ سایت هایی که افراد می توانند اجناسی را که نیاز ندارند، به فروش برسانند و یا کالاهایی را به قیمت ارزان تهیه کنند. خود شما هم می توانید چیزهایی را که واقعا دیگر برایتان استفاده ای ندارند، از این طریق به فروش برسانید.
۶-وقتی کالایی را می بینید و دلتان می خواهد آن را بخرید، همان موقع برای خرید آن تصمیم نگیرید. ۲۴ ساعت به خودتان فرصت دهید، خوب درباره آن فکر کنید و بعد اگر همچنان تصمیم داشتید آن را خریداری کنید و هزینه آن هم مقرون به صرفه بود، برای خریدش اقدام کنید.
۷-یک قلک برای خود تهیه کنید و در طول روز هر مبلغی را که می توانستید خرج کنید اما صرفه جوی کردید، داخل آن بیندازید. آخر ماه این قلک را بشکنید و ۲۰ درصد پول آن را صرف کاری کنید که دوست دارید و از انجام آن لذت می برید. ۸۰ درصد این پول برای پس انداز و سرمایه گذاری است اما اینکه با آن ۲۰ درصد چه کار می کنید، فقط به خودتان مربوط است.
۸-اگر می خواهید به مسافرت بروید، در صورت امکان زمان های اوج شلوغی را انتخاب نکنید؛ چون بعد از این زمان ها می توانید همان خدمات را با هزینه های بسیار پایین تری دریافت کنید.
۹-وقتی می خواهید برای خرید به سوپرمارکت بروید، فهرستی تهیه کرده و دقیقا بر طبق آن خرید کنید. ترفند برخی سوپرمارکت ها برای خرید بیشتر مشترین این است که اجناس ضروری و پرطرفدار را در انتهای سوپرمارکت قرار می دهند تا مشتریان در مسیر رسیدن به آن ها با اجناس مختلفی رو به رو شده و وسوسه شوند که آن ها را بخرند.
۱۰-از تبلیغات موسساتی که با سود زیاد به شما وام می دهند، اجتناب کنید؛ مگر اینکه بخواهید با آن پول یک خرید سرمایه ای انجام دهید و قادر به بازپرداخت اقساطش هم باشید.