فواید چغندر برای سلامتی چیست؟

چغندر غنی از نیترات ها، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنل است که در بهبود عملکرد قلب و عروق و عملکرد ورزشی نقش دارند با این حال، آب چغندر محدودیت هایی در ذخیره سازی و نگهداری برای طولانی مدت دارد، و بنابراین اشکال راحت تر دیگری بررسی شده است. یکی از این اشکال پودر چغندر است.در ادامه مطلب با فواید و خواص چغندر هم آشنا میشوید.

پودر چغندر چیست؟

پودر چغندر با خشک کردن برش های نازک چغندر و از بین بردن تمام رطوبت و سپس آسیاب کردن آنها به صورت پودر به دست می آید. اگر طعم خاکی چغندر را دوست ندارید، پودر چغندر ممکن است یک جایگزین باشد زیرا غلیظ تر از چغندر تازه است اما طعم نسبتاً خنثی دارد.

چغندر پودر شده را می توان به سس ها، اسموتی ها، پاستا، کیک، کلوچه یا هر چیزی که برای افزودن مواد مغذی و رنگ انتخاب می کنید اضافه کرد. مراقب باشید که ممکن است رنگ ادرار شما نیز تغییر کند! به دلیل قندهای طبیعی موجود در چغندر، می توان از آن به عنوان یک شیرین کننده طبیعی نیز استفاده کرد. پودر چغندر حتی در لوازم آرایشی طبیعی نیز استفاده می شود.

یک مطالعه به پتانسیل آنتی اکسیدانی کل، ترکیبات فنل، قندها و اسیدهای آلی در آب چغندر، چغندر پخته، پودر و چیپس آن پرداخت. آنها مقادیر بیشتری پتانسیل آنتی اکسیدانی کل و اسیدهای آلی را در چیپس و پودر در مقایسه با آب و چغندر پخته یافتند با این حال، مهم است که در نظر داشته باشید که مصرف مقادیر بیشتر چغندر در حالت پودر یا آب‌گرفتگی بسیار ساده‌تر از خوردن آن است و این به معنای مصرف قند بیشتر است.

پودر چغندر

 فواید چغندر برای سلامتی

در حالی که چغندر ممکن است فواید سلامتی بالقوه ای داشته باشد، مشخص نیست که آیا این اثرات موقتی هستند یا طولانی مدت. برای پاسخ به این سوال و اینکه دوز بهینه چقدر است، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. بیشتر مطالعات بر روی آب چغندر متمرکز شده‌اند و تنها تعداد کمی از مطالعات پودر چغندر را بررسی کرده‌اند. تاکنون شواهدی برای حمایت از فواید پودر چغندر بر جریان خون وجود نداشته است.

با وجود آن، چغندر حاوی چندین ترکیب مختلف با خواص متفاوت است. در اینجا شش مزیت سلامتی پودر چغندر برای سلامتی آورده شده است.

۱- چغندر سرشار از نیترات است

اول اینکه چغندر سرشار از نیترات است. نیترات ها نقش مهمی در افزایش جریان خون، تبادل گاز، کارایی میتوکندری و تقویت انقباض عضلانی دارند. نیترات با شل شدن ماهیچه های صافی که شریان ها و سیاهرگ ها را احاطه کرده اند، منجر به گشاد شدن این رگ های خونی و در نتیجه کاهش فشار خون می شود. داروهای نیترات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، آنژین صدری و بیماری قلبی برای شل کردن رگ‌های خونی، گشاد کردن آن‌ها برای جریان خون بیشتر استفاده می‌شود.

یک متاآنالیز که ۲۲ کارآزمایی مختلف را ترکیب کرد و نتایج را با هم تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد که آب چغندر اضافی به طور قابل توجهی فشار خون را کاهش می دهد. با این حال، شواهدی برای حمایت از اثرات بلندمدت وجود ندارد.

۲- چغندر خاصیت ضد التهابی دارد و این یکی از بهترین فواید چغندر است

ثانیاً، چغندر حاوی ترکیبات پلی فنل آنتی اکسیدانی است که دارای خواص ضد التهابی است. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که توانایی خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت در برابر آسیب سلولی را دارند که می تواند منجر به بیماری های مزمن شود. خوردن یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط است. ترکیبات مختلف پلی فنول رنگ های متفاوتی دارند، به همین دلیل است که اغلب در مورد خوردن رنگین کمان میوه و سبزیجات می شنوید.

۳- چغندر اثرات ضد سرطانی دارد

چغندر همچنین حاوی بتالین است که اثرات ضد سرطانی در مدل های سلولی آزمایشگاهی دارد. اکنون آزمایشات بالینی برای ارزیابی وجود اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی بالقوه و ماهیت این اثرات مورد نیاز است. در حالی که اثرات ضد سرطانی چغندر در انسان هنوز شناخته نشده است، گنجاندن آن در رژیم غذایی ممکن است کمک کند و بعید است که خطری برای آن ایجاد کند.

۴-چغندر منبع عالی ویتامین C و فولات است

چغندر همچنین منبع عالی ویتامین C و B9 (فولات) است. ویتامین C و فولات نقش های مهمی در بدن ما دارند. ویتامین C برای بیوسنتز کلاژن مورد نیاز است که به عنوان یک داربست در پوست و رباط ها عمل می کند. همچنین در بهبود زخم و متابولیسم پروتئین نقش دارد. اسید فولیک برای تولید گلبول های قرمز سالم و رشد سلولی حیاتی است.

پیشنهاد می کنیم مقاله “بیماری کبد چرب چیست؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

۵-جزء فواید چغندر ، چغندر حاوی مواد معدنی ضروری است

چغندر همچنین حاوی مواد معدنی آهن، منگنز و پتاسیم است. آهن نقش حیاتی در انتقال اکسیژن توسط گلبول های قرمز سالم دارد. بیش از ۴۰ درصد از کودکان در سراسر جهان به کم خونی فقر آهن مبتلا هستند و زنان در سنین باروری نیز به دلیل قاعدگی در معرض خطر بیشتری هستند. پتاسیم ممکن است در واقع از اثرات مضر خوردن نمک اضافی (کلرید سدیم) جلوگیری کند. منگنز نقش های مختلفی از جمله متابولیسم، تشکیل استخوان و سیستم ایمنی دارد. چغندر یک راه عالی برای گنجاندن تمام این ریزمغذی ها در رژیم غذایی شماست.

فواید چغندر
فواید چغندر

۶-چغندر منبع عالی فیبر است

فیبر جزء مهمی از رژیم غذایی ما است، به طوری که بسیاری از ما برای رسیدن به مقدار توصیه شده روزانه ۳۰ گرم نیاز به غذای بسیار بیشتری داریم. به ازای هر ۱۰ گرم فیبری که در روز می خورید، ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده را در طولانی مدت کاهش دهید.

فیبر همچنین به عنوان یک پیش‌بیوتیک عمل می‌کند و غذا را برای میکروارگانیسم‌های دوستدار روده به نام میکروبیوتا فراهم می‌کند. تریلیون‌ها میکروارگانیسم در روده شما وجود دارند که اکنون نقش کلیدی در التهاب و سلامت روحی و جسمی دارند. خوردن چغندر می تواند به افزایش مصرف فیبر و حمایت از یک جامعه روده سالم کمک کند.

واضح است که چغندر برای کالری نسبتا کمی حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، نیترات ها و آنتی اکسیدان ها است. به این دلایل، چغندر به عنوان یک “مواد مغذی” برچسب گذاری شده است و مکمل ها به طور فزاینده ای محبوب شده اند. در حالی که بیشتر مطالعات به اثرات چغندر بر گشاد شدن رگ های خونی پرداخته اند، هنوز سوالات بی پاسخ زیادی در مورد سایر فواید بالقوه چغندر وجود دارد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.