سرطان معده شایعترین و کشنده ترین سرطان در مردان ایرانی
سال گذشته هشت هزار و ۸۰۰ مورد ابتلا به سرطان در کشور شناسایی شده است.
شهرام یوسفی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب اظهار می کند:
«سرطان معده هم اکنون در کشور ما شایعترین سرطان در میان مردان ایرانی است،
در حالی که در کشورهای غربی و آمریکای شمالی جزو پنج سرطان رایج هم قرار ندارد.»
ریسک فاکتورها یا عوامل خطر بروز سرطان معده به تغییر سبک زندگی ایرانیان، افزایش مصرف فست فودها، استعمال دخانیات ، ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری و مصرف غذاهای نمک سود یا دودی مربوط است.
جالب است بدانید این متخصص ، فست فود و غذاهای آماده را مهمترین عامل خطر و ریسک فاکتور ابتلا به سرطان معده می داند ، به همین دلیل تاکید می کند:
«بهتر است مصرف فست فودها را به حداقل یا حتی به میزان صفر برسانید.
فست فودها یا غذاهای آماده دارای نیترات زیادی هستند
که در معده به نیتروزآمین تبدیل و مهمترین عامل خطر بروز سرطان معده محسوب میشوند.»
به گفته وی، متأسفانه عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشور
از مهمترین عوامل یا ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان معده به شمار میآید.
همچنین استعمال دخانیات اعم از سیگار و قلیان از مهمترین عوامل خطر در ابتلا به سرطان معده است.
سن شایع بروز سرطان معده در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی است
و متأسفانه درباره سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها توصیه میشود
که با مشاهده علایم مشکوک گوارشی افراد هر چه سریعتر برای پیگیریهای لازم به متخصص مراجعه کنند.
بنابراین می توان به افرادی که دارای ریسک فاکتورهای مذکور، سابقه خانوادگی یا مشکلات گوارشی نظیر مشکل بلع غذا، احساس سیری زودرس و سنگینی بعد از غذا هستند
توصیه کرد که در اولین فرصت به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنند تا اقدامات اولیه تشخیصی برای آنان انجام شود.
زیرا با تشخیص بیماری در مراحل اولیه امکان بهبود کامل بیمار با کمک درمانهای جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی همزمان وجود دارد.
منبع،خراسان