زرشک چه خواصی دارد؟
زرشک چه خواصی دارد؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”زرشک چه خواصی دارد؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
معرفی گیاه زرشک
زرشك درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار كه ارتفاع آن تا ۴ متر نیز می رسد. چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زردرنگ می باشد. برگ های آن بیضی شكل با دندانه های اره ای و گل های آن خوشه ای و زردرنگ است.شاخه های زرشك تیغ زیادی دارد. میوه ی زرشك قرمز رنگ، گوشتی، بیضی شكل و دارای طعمی ترش است.

خواص زرشک
۱-زرشک، قند خون را پایین میآورد
با توجه به طعم ترش زرشک، سخت نیست اگر حدس بزنیم احتمالاً میتواند در پایین آوردن قند خون، نقش مثبتی ایفا کند. حالا اگر بدانیم که مطالعات نشان میدهد مادهای به نام بربرین در ترکیب زرشک وجود دارد که میتواند میزان قند خون افراد را تحت کنترل در بیاورد، بر آسودگی خیالمان افزوده خواهد شد. تحقیقات نشان داده که بربرین موجود در زرشک، میتواند حساسیت به انسولین را در بیماران دیابتی افزایش بدهد و به این ترتیب باعث کاهش قند خون بیماران دیابتی گردد.
۲-خواص زرشک برای کبد چرب
فارغ از اینکه کبد چرب به دلیل چاقی روی داده و یا کمتحرکی و یا حتی مصرف داروهای آسیبزننده به کبد، میتوان از زرشک برای رفع این چربی بیماریزا از کبد استفاده کرد و سلامتی را به این عضو مهم و حیاتی بدن بازگرداند. وقتی کبد چرب میشود یعنی میزان سموم انباشتهشده در این عضو بدن، خیلی بیشتر از میزان قابل تحملش شده و این عضو حیاتی قادر نیست عملکرد صحیح خودش را داشته باشد. در نتیجه به مرور، سموم بدن هم دفع نمیشود و در خون و اعضا باقی میماند. با مصرف زرشک و آب زرشک، میتوان به خوبی از کبد و بدن سمزدایی کرد و به وضعیت مناسب جسمی دست یافت.
۳-بهبود سوءهاضمه
برای کمک به درمان سوءهاضمه مصرف اَشکال مایع زرشک مانند آبزرشک یا چای زرشک به بیماران توصیه میشود. برای بهبود سوءهاضمه توصیه میشود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از مصرف وعدهی غذایی از زرشک استفاده کنید.
۴-کمک به سلامت قلب
براساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ صورت گرفت آلکالوئید فعال زرشک (بربرین) با ایجاد واکنشی بیوشیمیایی در قلب میتواند به بهبود فیبریلاسیون دهلیزی کمک بکند. براساس این مطالعه بربرین میتواند مانند یک واسطهی ضدآریتمی در بدن عمل بکند. بااینحال اثبات قطعی فواید بربرین در بهبود فیبریلاسیون دهلیزی و فلوتر دهلیزی نیازمند آزمونهای بالینی بیشتر در انسانهاست.
خواص برگ زرشك
– آب آوردگی بدن را برطرف می كند.
– اسهال های مزمن را درمان می كند.
– برگ زرشك دارای مقدر زیادی ویتامین سی می باشد، بنابراین در درمان بیماری اسكوربوت مفید است.
– جویدن برگ زرشك، باعث محكم شدن لثه و دندان می شود.
– در موقع آنژین و گلودرد، دم كرده برگ زرشك را غرغره كنید.
جوشانده زرشك :
مقدار ۱۰ تا ۲۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشك را در یك لیتر آب ریخته و آن را به جوش آورید. سپس آن را از روی اجاق بردارید و بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند. این جوشانده را صاف كرده و با شكر یا عسل شیرین كنید.مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان، در فاصله بین غذاهاست.
دم كرده زرشك :
مقدار ۴۰ گرم زرشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه بماند. سپس آن را با شكر یا عسل مخلوط كنید.مقدار مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست.
مضرات :
– مصرف مقدار زیاد زرشك و یا ریشه و ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست، زیرا رحم را تحریك می كند و ممكن است باعث سقط جنین شود.
– مصرف زیاد این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و جذب ویتامین گروه بی را در بدن مختل كند.
منبع:تبیان،چطور،باسلام