آشپزیغذاهای ایرانی

دستور پخت ۳ مدل آش خوشمزه

دستور پخت ۳ مدل آش خوشمزه

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”دستور پخت ۳ مدل آش خوشمزه ” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

 آش بلغور

لوبیاسفید: نصف پیمانه

لوبیا قرمز: یک پیمانه

نخود:نصف پیمانه

عدس:یک پیمانه

بلغور جو:  ۵ /۱

پیمانه بلغور گندم:۵ /۱

پیاز:۲ عدد

سیر:  ۱۰ حبه

سبزی آش:  یک و نیم کیلو

نعنا خشک: یک قاشق غذاخورین

مک، فلفل و زردچوبه:به میزان لازم

کشک: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه: ابتدا حبوبات را به مدت ۱۲ ساعت خیس کرده سپس بپزید. وقتی کمی پخته شد بلغورها را به آن اضافه کنید و وقتی کاملاً پخته شد، سبزی و یک پیاز رنده و سرخ شده را به آن اضافه کنید. سپس سیر رنده شده و نعنا را تفت داده و بیفزایید (وقتی آش جا افتاد) نمک و فلفل را اضافه کرده و (سیر، پیاز و نعنا را با زردچوبه سرخ می‌کنیم) در صورت تمایل می‌توانید کشک را هم در آش ریخته و بگذارید چند جوش بزند. این آش اگر تند باشد خوشمزه‌تر است.

آش بلغور

آش شله قلمکار

  • پیاز ۴ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • برنج ½ لیوان
  • نخود ½ لیوان
  • عدس ۱ لیوان
  • گندم ½ لیوان
  • لوبیا چیتی ½ لیوان
  • سبزی آش ۵۰۰ گرم
  • کشک به اندازه کافی
  • گوشت بدون استخوان ۲۵۰ گرم
  • نمک ،فلفل،زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

حبوبات را از شب خیس کنید تا نفخش گرفته شود .سپس ۳ تا از پیازها را پوست می گیریم و سرخ میکنیم.

 آن وقت گندم را می شوییم  و در قابلمه ای می ریزیم و ۵ لیوان آب روی آن می ریزیم.

و حرارت را ملایم می کنیم تا پخته شود.نخود را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا بپزد.پس از گذشت ۱ ساعت از پخت نخود لوبیا را نیز آبکش می کنیم و به نخود اضافه می کنیم تا با هم خوب مغز پخت شوند.

گوشت را می شوییم و  خرد می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و روی آن چند لیوان آب سرد می ریزیم و با ۱عدد پیاز و سیر میگذاریم بپزد.

 عدس را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم تا به مدت ۱ساعت خیس بخورد.

و گوشت ها را ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم. برنج را تمیز می شوییم و در قابلمه ای بزرگ می ریزیم و عدس را آبکشی می کنیم و به برنج اضافه می کنیم و ۶ لیوان آب روی مواد داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت ابتدا زیاد می گذاریم تا به جوش بیاید.

و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا عدس و برنج نرم شوند. سبزی این آش اسفناج ، مرزه ، ریحان ، جعفری، نعناع ، گشنیز است که به مقدار یکسان از هر کدام در آش استفاده می کنیم که سبزی ها را از قبل پاک می کنیم و می شوییم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه ساطوری خرد می کنیم.

پس از پخت برنج و عدس ،قبل از اینکه سبزی ها را به مواد بیفزاییم کمی نمک روی مواد می ریزیم و بعد سبزی ها را به قابلمه اضافه می کنیم(تا رنگ سبزی تا جای ممکن تغییر نکند)

و تقریبا ۲۰ دقیقه زمان کافی است تا سبزی ها نرم شوند،آن وقتنخود و لوبیا و گندم پخته شده را نیز اضافه می کنیم و گوشت های ریش شده و آب گوشت را نیز اضافه می کنیم. ادویه ها را نیز می افزاییم که شامل زردچوبه،نمک،فلفل سیاه است

و نصف پیاز داغ را نیز داخل آش می ریزیم و آب جوش به مواد اضافه می کنیم درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا به مدت ۲ الی ۳ ساعت آش خوب بپزد و لعاب دار شود. آش آماده شده را در کاسه ای بزرگ می کشیم و با نعناع داغ و کشک و پیازداغ تزئین می کنیم.

 آش دوغ

  • ۳۵۰ گرم سبزی آش (تره، جعفری، شوید)
  • ۱۲۰ گرم نخود
  • ۲/۳ پیمانه برنج
  • ۱و ۱/۲ لیتر دوغ ترش
  • ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • ۱ قاشق غذاخوری سیرداغ
  • ۳ قاشق غذاخوری نعنا داغ
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

 نخود رو از شب قبل خیس کرده و چند بار آبش رو عوض کنیم تا نفخش بره و بعد با ۶ لیوان آب داخل قابلمه میریزیمش تا بپزه.

بعد از  ۲ ساعت وقتی نخود تقریبا پخته بود برنجی که از چند ساعت قبل خیس کرده بودیم رو هم بهش اضافه کرده و سیر داغ و پیاز داغ رو هم برای خوش طعم تر شدن آش داخلش میریزیم.

حالا اجازه میدیم تا برنج هم بپزه و له بشه در این مرحله در صورتی که آب آش خیلی کم شده بود کمی آب بهش اضافه کنین اما دقت کنین تا آب آش اصلا نباید زیاد باشه چون در انتها دوغ هم بهش اضافه میشه.

بعد سبزی آشی رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم نیم ساعت باشد.

در نهایت دوغ و سیر داغ هم به آش اضافه میکنیم و بدون اینکه در قابلمه رو بذاریم (چون ممکنه دوغ ببره) برای حدود نیم ساعت اجازه میدیم تا آش جابیوفته و آماده بشه.

منبع:دونفره،پارسی دی،پرشین وی

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا