آشپزیغذاهای ایرانی
خورشت کرفس را چگونه خوشمزه بپزم؟
خورشت کرفس را چگونه خوشمزه بپزم؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”خورشت کرفس را چگونه خوشمزه بپزم؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
مواد لازم خورشت کرفس
پیاز | ۲ عدد |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
کرفس | ۱ عدد |
نعنا | ۵۰ گرم |
جعفری | ۱۵۰ گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
لوبیا (در صورت تمایل) | ۱ پیمانه |
آبغوره یا تمبرهندی | هر چقدر که با ذائقه تون جور در میاد |
مراحل پخت :
-
پیازها رو ریز خرد کنید و تفتشون بدید.
-
بعد از اینکه پیازها خوب سرخ شدند، گوشت رو به اونها اضافه کنید و کمی تفت بدید. زردچوبه، نمک و فلفل رو اضافه کنید و هم بزنید.
-
حالا رب گوجه رو در تابه بریزید تا کمی سرخ بشه و بوی خامی رب گرفته بشه و بعد با مواد مخلوطش کنید.
-
کرفس ها رو به هر اندازه ای که دوست دارید خرد کنید. اونها رو داخل تابه بریزید و سرخشون کنید.
-
نعنا و جعفری رو هم ریز خرد کنید و بعد از اینکه کرفس ها کمی تفت داده شد، اونها رو به کرفس اضافه کنید و تفت بدید. حواستون باشه اگه مقدار نعنا زیاد باشه٬ خورشتتون کمی تلخ میشه.
-
بعدش،کرفس و سبزی رو به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
-
حالا همه ی مواد رو همراه با لوبیا و کمی آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه بدید تا خوب بپزه. بعد از حدود چهار ساعت که خورشتتون خوب پخته شد، از ترشی دلخواهتون کمی توی قابلمه بریزید تا با مواد مخلوط بشه. حدودا ده دقیقه بعد میتونین خورشت کرفس خوشمزه رو نوش جان کنید.
انتخاب کرفس و نعنا
در مرحله اول باید دقت کنیم کرفسی که انتخاب میکنیم چه سایزی دارد. از انتخاب کرفسهای بسیار بلند و کلفت دوری کنید و کرفسهای نازک و ترد را انتخاب کنید. سپس بعد از شستوشو آن را در اندازههای یکسان برش دهید. سپس نعنا و جعفری و برگ کرفس را خرد کنید و با مقداری روغن همراه با ساقهها تفت دهید.
نکته مهم: توجه داشته باشید که سبزی های این خورش باید بعد از شستن به طور کامل خشک شوند و بعد آن ها را خرد کنید در غیر این صورت سبزی ها در هنگام طبخ له می شوند.
چه گوشتی انتخاب کنیم؟
ترجیحا از گوشت تکهای و استخواندار استفاده کنید. هرچه گوشت تازهتر باشد، خورشت لذیذتر خواهد بود. گوشت را هم با پیاز فراوان تفت دهید تا سفیدرنگ شود و تا مرحله آخر پخت به گوشت نمک نزنید؛ زیرا در این حالت گوشت پخته نمیشود.
جالب است بدانید کرفس فواید و خواص بسیار زیادی دارد که از مهم ترین خواص کرفس می توان به پاکسازی کبد ، سلامت پوست و مو ، مفید برای لاغری ، سلامت قلب ، کنترل فشار خون ، تقویت حافظه ، کنترل سردردهای میگرنی و ده ها خاصیت دیگر اشاره کرد.
با تهیه خورش کرفس می توانید از این خواص ارزشمند بهره ببرید. ضمن اینکه معروف ترین غذایی که با کرفس تهیه می شود همین خورشت کرفس است. مطمئن باشید اگر خورش کرفس را به خوبی تهیه کنید می تواند به راحتی با قورمه سبزی رقابت کند.
منبع:ایرنازندگی،درکام،پارسی دی