گیاهان معطر زیادی وجود دارند که دارای خواص مفیدی برای بدن انسان هستند و می توان از خود گیاه یا دم کرده آن و … برای درمان استفاده کرد، اما یکی از شناخته شده ترین این گیاهان آویشن است. آویشن درختچه معمولی در مناطقی با آب و هوای گرم است که اغلب به عنوان چاشنی در آشپزی استفاده می شود تا طعم و عطر را به غذاها اضافه کند. مصرف آویشن در آشپزی دارای خواص تصفیه کنندگی بسیار خوبی برای بدن ما دارد، زیرا به دفع سموم کمک می کند. با این حال، می توان از دم کرده آویشن به روش های بسیار بیشتری استفاده کرد تا بتوان از فواید این گیاه ارزشمند بهره مند شد.
خواص و فواید دم کرده آویشن
دم کرده آویشن دارای یک سری فواید و خواص است، مانند:
درمان بیماری های دستگاه تنفسی:
آویشن گیاهی است که به طور گسترده برای این کار استفاده می شود، زیرا به عنوان یک ضد عفونی کننده، خلط آور و موکولیتیک عمل می کند. به این ترتیب مصرف دم کرده آویشن می تواند به از بین بردن مخاط و کاهش سرفه در صورت سرماخوردگی، آنفولانزا، آب مروارید و غیره کمک کند.
بهبود مشکلات گوارشی :
از طرفی می توان از آن برای مقابله با این نوع بیماری ها نیز استفاده کرد، زیرا آویشن از تشکیل گازها جلوگیری می کند و در موارد سوء هاضمه، نفخ یا درد معده مفید است. علاوه بر این، آویشن قادر به کاهش اسپاسم معده و روده و به نوبه خود افزایش ترشح صفرا و در نتیجه تسهیل فرآیند هضم است.
خاصیت ضدعفونی کنندگی و التیام بخش :
یکی دیگر از خواص دم کرده آویشن است که برای درمان زخم ها بسیار مناسب است. آویشن را در قابلمه ای با آب بجوشانید و با گاز تمیز و استریل آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. در مدت کوتاهی متوجه بهبودی خواهید شد و باید این عمل را تا بهبود کامل تکرار کنید.
بهبود کم خونی:
آویشن نیز گیاهی سرشار از آهن است، به گونه ای که می توان از آن برای رفع کمبودهای این ماده معدنی در موارد کم خونی استفاده کرد. به این ترتیب، پس از مشورت با پزشک، توصیه می شود روزانه حدود سه فنجان دم کرده آویشن مصرف کنید تا به طور طبیعی با کمبود آهن در خون مقابله کنید.
خواص و فواید دم کرده آویشن برای پوست
برای استفاده از آویشن روی پوست، می توانید یک دم کرده تهیه کنید، یعنی گیاه را در آب داغ بجوشانید. یا از اسانس آویشن استفاده کنید یا از یک پماد طبیعی استفاده کنید و چند قطره اسانس آویشن به آن اضافه کنید. از خواص و فواید آویشن برای پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به عنوان دافع حشرات عمل می کند:
تا حدودی به این دلیل است که این گیاه معطر است و بنابراین، می توانید از روغن آویشن برای محافظت از خود در برابر نیش این حیوانات استفاده کنید.
زخم ها را بهبود می بخشد:
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، آویشن روی پوست می تواند به بهبود زخم ها کمک کند. اگرچه می توان آن را نه تنها در تزریق، بلکه در روغن یا پماد نیز استفاده کرد.
به مبارزه با آکنه کمک می کند:
نشان داده شده است که استفاده از دم کرده آویشن یکی از موثرترین روش ها برای درمان این بیماری است. این به این دلیل است که آویشن دارای خواص بالایی برای کنترل سطح چربی در پوست است که یکی از دلایل ظاهر شدن آکنه است.
پوست را بازسازی، رنگ و قوام می بخشد:
یکی از خواص آویشن این است که به تشکیل الاستین کمک می کند، عنصری اساسی برای بازسازی، تقویت و استحکام پوست. علاوه بر این، این به مبارزه با خشکی پوست نیز کمک می کند.
خواص دم کرده آویشن برای مو
یکی دیگر از کاربردهای آویشن در لوازم آرایشی، کاربرد آن برای التیام و بهبود ظاهر موهای ما است. به طور خلاصه، آویشن به دلایل زیر برای مو مفید است:
رشد مو را تحریک می کند:
خواص بازسازی کننده آویشن به رشد سریع و سالم مو کمک می کند.
تقویت مو:
الاستین نیز یکی از دلایل اصلی قوی شدن موها است.
گردش خون مویرگی را تحریک می کند:
آویشن استفاده شده روی موها می تواند گردش خون را در پوست سر ما تحریک کند.
درخشندگی مو:
با تقویت و تحریک رشد مو باعث رشد سالم و در نتیجه براق شدن موها نیز می شود.
با آلوپسی و ریزش مو مبارزه می کند:
با بهبود رشد مو و تحریک گردش خون مویرگی به مبارزه با ریزش مو و آلوپسی کمک می کند.
چربی اضافی مو را کنترل می کند:
همانطور که در بالا گفتیم آویشن یک کنترل کننده عالی چربی در پوست است که به بهبود این جنبه از موهای ما کمک می کند.
از شوره سر جلوگیری می کند و با آن مبارزه می کند:
به همین ترتیب، به کنترل شوره سر نیز کمک می کند، زیرا پوست ما را هیدراته و بازسازی می کند.
به طور خلاصه، آویشن روی سلامت موها اثر می گذارد و ظاهر خوب، درخشندگی و استحکام آن را باز می گرداند.
۵ دمنوش طبیعی برای کاهش فشار خون بالا
موارد منع مصرف دم کرده آویشن
با توجه به موارد منع مصرف آویشن، لازم است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید:
خانمهای باردار و شیرده: استفاده از دم کرده آویشن در این موارد توصیه نمیشود، زیرا ممکن است باعث سرگیجه یا استفراغ در برخی از زنان در حاملگی شود.
افراد مبتلا به مشکلات گوارشی: در موارد زخم معده، درد معده یا سوء هاضمه، سندرم روده تحریک پذیر یا ورم معده، مصرف دم کرده آویشن بدون نظارت قبلی پزشک متخصص توصیه نمی شود، زیرا می تواند باعث تحریک بیشتر دستگاه گوارش و تشدید علائم شود.
افراد مبتلا به یبوست: از آنجایی که آویشن حاوی تانن است که یک عامل قابض است، می تواند یبوست را در کسانی که از آن رنج می برند تشدید کند.
نارسایی قلبی: افراد مبتلا به این نوع مشکل باید از مصرف دم کرده آویشن پرهیز کنند، زیرا با داشتن خاصیت آرامش بخش می تواند باعث کاهش ضربان قلب شود که به آن برادی کاردی نیز می گویند.
حساسیت بیش از حد: افرادی که به برخی غذاها حساسیت دارند ممکن است با مصرف آویشن دچار تغییرات جزئی شوند.