حقایق جالب درباره زندگی پروانه ها

پروانه ها حشراتی هستند که متعلق به راسته Lepidoptera هستند. این حیوانات به راحتی با توانایی پرواز و رنگ هایی که به نمایش می گذارند، که اغلب بسیار زیبا هستند، قابل تشخیص هستند. آیا می دانستید که آنها حیوانات بسیار قدیمی هستند؟ فسیل های Lepidoptera مربوط به حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش یافت شده است. آنها حشراتی هستند که در بسیاری از اکوسیستم‌ها با موفقیت رشد می‌کنند. اگر میخواهید درباره زندگی پروانه ها بیشتر بدانید این مقاله را که ترجم و تالیف از  expertoanimal میباشد را تا انتها بخوانید.

حقایق جالب درباره زندگی پروانه ها

حقایق جالب درباره زندگی پروانه ها

ماده ها هستند که جنسیت فرزندان را تعیین می کنند

پروانه ها دارای نوعی تولید مثل جنسی با لقاح داخلی هستند، به طوری که وقتی ماده از طریق فرمون ها پذیرا شد، نر که رویکردهای او را شناسایی می کند و هر دو شکم خود را به هم می پیوندند تا نر اسپرماتوفور حاوی اسپرم را معرفی کند. متعاقباً، ماده به دنبال گیاه مناسبی برای رسوب تخم ها می گردد. در این نوع حشرات تعیین جنسیت در بچه ها توسط ماده ها انجام می شود که دارای جفت کروموزوم های جنسی متفاوت هستند در حالی که کروموزوم های جنسی نرها یکسان است.

آنها فرآیند تولید مثلی پیچیده ای دارند

پروانه ها حشرات هولومتابولوس معمولی هستند، یعنی در مراحل دگردیسی قرار می گیرند و مراحل تخم، لارو، شفیره و بالغ را طی می کنند. تولید مثل با خواستگاری نرها شروع می شود که برای برقراری ارتباط با ماده ها فرمون آزاد می کنند. سپس آنها را با رنگ و شکل بال و همچنین با آزاد شدن فرمون شناسایی می کنند. همانطور که در بالا توضیح دادیم، پس از شناسایی، copulation رخ می دهد.

پس از جفت گیری، ماده اسپرم را در داخل خود نگه می دارد تا زمانی که گیاهی را پیدا کند که می تواند به عنوان غذا برای لاروها باشد، به طوری که تخم ها در اینجا رسوب می کنند.

حقایق جالب درباره زندگی پروانه ها

آنها شاخص های کیفیت اکوسیستم ها و تغییرات آب و هوایی هستند

پروانه ها حشراتی هستند که به تغییرات فیزیکی، شیمیایی، دما و بارش در اکوسیستم هایی که در آن زندگی می کنند بسیار حساس هستند. به این ترتیب تحقیقاتی انجام شده است که نقش این حیوانات را در ارائه اطلاعات به عنوان شاخص های زیستی مورد مطالعه قرار می دهد، یعنی افزایش یا کاهش آنها در برخی از زیستگاه ها می تواند شرایط مربوط به کیفیت منطقه و وجود آلاینده ها را نشان دهد. اثرات تغییرات آب و هوا بدون شک یک واقعیت عجیب در مورد پروانه ها که باید ما را نیز به تفکر در اعمال خود وادار کند.

برخی از پروانه ها گوشتخوار هستند

پروانه های بالغ عمدتاً از شهد، گرده، شیره و میوه های در حال پوسیدگی تغذیه می کنند، اما برخی نیز ممکن است از گوشت پوسیده یا مواد معدنی محلول در خاک مرطوب تغذیه کنند. از سوی دیگر، در مرحله لاروی یا کاترپیلار، تغذیه پروانه ها از گیاهانی که در آن رشد می کنند معمول است، اما برخی نیز وجود دارند که گوشتخوار هستند و از حشرات دیگری مانند شپشک های آردآلود، شته ها و لارو مورچه ها تغذیه می کنند.

گونه های مهاجم بیگانه وجود دارد

گونه‌هایی از پروانه‌ها وجود دارند که مهاجم خارجی هستند، یعنی در زیستگاه‌هایی یافت می‌شوند که زیستگاه‌های اصلی آن گونه‌ها نیستند، عمدتاً به دلیل ورود انسان. یک مورد در پروانه شمعدانی (Cacyreus marshalli) بومی آفریقای جنوبی یافت می شود که به اسپانیا رفته است جایی که به آفت شمعدانی های زینتی تبدیل شده است که لاروها از آن تغذیه می کنند.

آنها استراتژی های مختلفی را علیه شکارچیان دارند

یکی دیگر از کنجکاوی های پروانه ها در روش هایی است که برای زنده ماندن ایجاد کرده اند. در این حیوانات، بسته به گونه، استراتژی های مختلفی برای جلوگیری از شکارچیان آنها پیدا می کنیم. یکی از این استراتژی‌ها به عنوان «آپوسماتیسم» شناخته می‌شود، که شامل نشان دادن رنگ‌های زنده‌تر برای هشدار دادن به سموم یا طعم بد آن‌ها است، مثلاً در پروانه (Danaus plexippus).

آنها همچنین اشکال مختلفی از تقلید دارند و می توانند پروانه های سمی دیگر را تقلید کنند. حتی در شکل کاترپیلار برخی شبیه مدفوع پرندگان هستند. برخی دیگر شکل چشمی روی بال های خود دارند که حواس شکارچیان را پرت می کند.

مورچه ها میتوانند ۵۰۰۰ برابر وزن خود بار حمل کنند!

برخی از پروانه ها مهاجران استثنایی هستند

چندین گونه از پروانه ها، مانند پروانه (Vanessa cardui) و پروانه (Danaus plexippus)، مهاجرت های بزرگی به طول هزاران کیلومتر انجام می دهند. اما واقعیت عجیب نه تنها مسافت عظیمی است که آنها می توانند طی کنند، بلکه مهاجرت هایی هستند که توسط چندین نسل انجام شده است. یعنی هزاران پروانه با هم پرواز می کنند و تصویر زیبایی را در آسمان تشکیل می دهند.

به طور کلی، این پروانه ها در مناطق گرم که چرخه زندگی کوتاه تر است، تولید مثل می کنند و بنابراین می توانند به سفر ادامه دهند. مهاجرت های دیدنی این حیوانات در بخش هایی از آمریکا، اروپا و آفریقا دیده می شود.

تقریبا همه روزکار هستند

یکی از ویژگی های بیشتر پروانه ها این است که روزکار هستند، بنابراین در شب فعالیت چندانی ندارند. این رفتار به ظاهر رنگارنگ پروانه ها مربوط می شود، زیرا نرها علاوه بر فرمون، ماده ها را قبل از جفت گیری با رنگ هایشان شناسایی می کنند. به همین ترتیب، بیاد داشته باشیم که همین رنگ ها برای ترساندن شکارچیان ایجاد شده اند و در شب به وضوح دیده می شوند.

بدن پروانه ها پر از اندام های حسی است

یکی دیگر از حقایق جالب درباره پروانه ها که مطمئنا نمی دانستید این است که پر از اندام های حساس هستند. پروانه ها می توانند تغییرات شیمیایی را ببینند، بشنوند و تشخیص دهند و این به لطف چشم های نوع ترکیبی آنها، اندام های گیرنده صدا که در قفسه سینه، شکم یا قاعده بال ها قرار دارند و همچنین ساختارهای مختلفی است که امکان برداشتن را فراهم می کند.

دیگر دانستنی های جالب درباره زندگی پروانه ها

تمام حقایق جالب درباره پروانه ها که در مورد آنها صحبت کردیم به ما این امکان را می دهد که بفهمیم این حیوانات چقدر باورنکردنی هستند. اما برای اینکه بتوانید چیزهای بیشتری را کشف کنید، ۱۰ حقیقت عجیب دیگر درباره پروانه ها را به اشتراک می گذاریم:

گونه‌های سمی وجود دارند، همانطور که ممکن است با یادگیری استراتژی‌های بقای آنها استنباط کرده باشید.
آنها منشأ بسیار باستانی دارند، به همین دلیل است که به یاد داریم، فسیل ها با سال ها شناسایی شده اند.
آنها به دلیل نوع اصلی غذایشان گرده افشان های مهمی هستند.
آنها تقریباً در سراسر جهان توزیع می شوند.
چندین گونه مانند پروانه سلطنتی در خطر انقراض هستند.
امید به زندگی بسته به گونه متفاوت است، به طوری که برخی چند روز و برخی دیگر در سال زندگی می کنند.
بسته به گونه، آنها می توانند از ۹ تا ۴۰ کیلومتر در ساعت پرواز کنند.
آنها ارگانیسم های مدلی برای تحقیقات علمی هستند.
بال ها دارای مجموعه ای از رنگدانه ها هستند که رنگ های مختلفی را نشان می دهند.
در مناطق سردسیر برای مدت طولانی در مرحله شفیرگی یا تخمک غیر فعال می مانند تا بقای خود را تضمین کنند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.