تزئین این غذاها شما را شگفت زده میکند
*این مطلب در بهمن ماه ۱۴۰۲ بروزرسانی شده است.
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”تزئین این غذاها شما را شگفت زده میکند” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
هنر تزئین غذا
شاید غلط نباشد اگر بگوییم امروزه هنر تزئین غذا همردیف با هنر طبخ و آشپزی در دنیا پیشرفت کرده است و فاکتور بسیار مهمی در جذب مشتری در رستورانها،فست فودها،کافی شاپ ها به حساب می آید.
خلاقیت در تزئین غذا میتواند هم لذت غذا خوردن را برای اعضای خانواده تان چندبرابر کند و هم مشتری های رستوران تان را زیاد کند ،و همگان را از این همه ذوق و سلیقه شگفت زده کند.در این مقاله سعی کردیم جدیدترین تزئینات به کار برده شده در دنیا را با شما به اشتراک بگذاریم.امیدوارم از این مقاله خوشتان بیاید.
طرز تهیه کیک اسفناج وانیلی و کاپ کیک اسفناج با رنگی بی نظیر
چگونه مانند یک سرآشپز غذا را تزئین کنیم؟
در حالی که هیچ قانون ثابتی برای تزئین غذا وجود ندارد، چندین مفهوم مهم وجود دارد که باید هنگام تزئین وعده های غذایی خود در نظر داشته باشید.
به یاد داشته باشید بشقاب شما بوم شماست.
مواد غذایی را با استفاده از قانون یک سوم بچینید.
ذائقه ها را با محرک های بینایی مجذوب کنید.
از سس به عنوان رنگ برای بشقاب خود استفاده کنید.
خوب تزئین کنید تا هم ظاهر و هم طعم بهتری داشته باشد.
تکنیک های تزئین بشقاب
انتخاب بشقاب مناسب برای وعده غذایی خود اولین گام در فرآیند ارائه غذا است. برای انتخاب بشقاب ایده آل برای ارائه غذا به موارد زیر توجه کنید:
اندازه بشقاب – بشقاب شما باید به اندازه ای بزرگ باشد که غذای شما برجسته شود و به اندازه کافی مناسب باشد تا از کوچک به نظر رسیدن وعده های شما جلوگیری کند.
بشقاب های روشن در مقابل تیره – از بشقاب های روشن و تیره استفاده کنید تا غذای خود را برجسته کنید. بشقاب های سفید محبوب هستند زیرا زمینه ای خنثی برای غذاهای با رنگ روشن ارائه می دهند. بشقاب های تیره به زیبایی به ظروف با رنگ روشن مانند ماهی سفید یا پولنتای خامه ای کمک می کنند.
رنگ بشقاب – رنگ بشقاب می تواند اشتها را تحریک یا کاهش دهد. رنگ قرمز اشتها را افزایش می دهد، بنابراین سرو پیش غذا در بشقاب های قرمز باعث می شود مشتریان علاقه مند به سفارش غذاها و دسرهای بزرگ باشند. ظروف غذاخوری آبی را غیر اشتها آور می دانند زیرا غذاهای آبی طبیعی کمی وجود دارد.
سبک رستوران – اگر یک رستوران خوب دارید، ظروف غذاخوری کلاسیک چینی به خوبی با سبک های سنتی جفت می شود. یک غذاخوری مد روز باید روی بشقاب های منحصر به فرد با اشکال غیر متعارف سرمایه گذاری کند که حداکثر خلاقیت را تسهیل می کند.
تکنیک های چیدمان غذا
نحوه چیدمان غذا، لحن زیبایی شناختی، یکپارچگی ساختاری و پراکندگی طعم غذای شما را تعیین می کند. در اینجا چند مورد از مهم ترین تکنیک های چیدمان غذا آورده شده است:
قانون یک سوم – وقتی برای پخت و پز اعمال می شود، قانون یک سوم به جای مرکز، نقطه کانونی ظرف را در سمت چپ یا راست بشقاب قرار دهید. با در نظر گرفتن لبه به عنوان کادر خود از فضای سفید استفاده کنید و نقطه کانونی صفحه خود را برجسته کنید.
بشقاب خود را به عنوان یک ساعت مشاهده کنید – همانطور که مواد خود را قرار می دهید، چهره یک ساعت را تصویر کنید. از نظر غذاخوری، پروتئین شما باید بین ۳ تا ۹، نشاسته/کربوهیدرات شما از ۹ تا ۱۲، و سبزیجات شما از ۱۲ تا ۳ باشد.
بشقاب خود را بیش از حد شلوغ نکنید – با تمرکز بر یک ماده (معمولا پروتئین) طراحی خود را ساده نگه دارید. داشتن یک نقطه کانونی به شما کمک می کند تا آیتم های همراه خود را به گونه ای تنظیم کنید که آیتم برجسته شما را تکمیل کند.
ابتدا مواد مرطوب – ابتدا مواد مرطوب را در بشقاب قرار دهید و با اضافه کردن آنها به مواد غذایی دیگر از پخش شدن آنها جلوگیری کنید. به عنوان مثال، می توانید گوشت برش داده شده را با سبزیجات له شده زاویه دهید.
لقمه های طعمی ایجاد کنید – لقمه های طعم دهنده، چنگال های غذا هستند که تمام مواد موجود در ظرف شما را در یک لقمه ترکیب می کند. لقمه های طعم دهنده برای آبکاری با کیفیت ضروری هستند زیرا هم چشم و هم جوانه های چشایی را خوشحال می کنند.
بافت ها را مخلوط کنید – تضاد یک پوره سبزیجات صاف با پیاز ترد یا روی استیک با پنیر خرد شده ترکیب بافت جذابی را به دست می دهد که در غذاهای سطح بالا کلاسیک است.
تکنیک های بصری برای تزئین غذا
به حداکثر رساندن عناصر بصری غذا یک تکنیک کلیدی است. در حالی که آرایش شما در اطراف پروتئین شما ایجاد می شود، دستکاری رنگ ها و اندازه عناصر دیگر در بشقاب شما نقطه کانونی شما را افزایش می دهد و یک نمایش لذیذ ایجاد می کند.
مقادیر عجیب و غریب سرو کنید – اگر غذاهای کوچکی مانند میگو یا پیشغذاهای لقمهای سرو میکنید، همیشه به مهمانان مقدار کمی بدهید.
تنوع رنگ – ظروف رنگارنگ قبل از اینکه مشتریان شما اولین لقمه خود را بخورند، انتظار یک غذای پیچیده را ایجاد می کنند. سبزیجات سبز یا میوه هایی با رنگ روشن که با نقطه کانونی شما متضاد هستند را اضافه کنید.
وعده های غذایی تک رنگ – تزئین غذاهای دارای کد رنگی با هم از نظر بصری این انتظار را ایجاد می کند که ظرف فقط یک طعم ارائه می دهد. هنگامی که کام به جای آن چندین بافت و طعم دریافت می کند، ذائقه ها را شگفت زده می کند و باعث می شود آنها با غذا درگیر شوند.
ارتفاع را به بشقاب خود اضافه کنید – چشم مهمانان خود را با ارتفاع ساختمان تحریک کنید. در حالی که چیدن فشرده مواد به اندازه ۵ تا ۱۰ سال پیش محبوب نیست، ساخت لایههای غذا برای بازدید مهمانان تجربهای هیجانانگیز را ارائه میدهد.
تعادل بصری ایجاد کنید – چشم انداز بشقاب خود را با تکیه دادن اقلام بلند و مسطح به عناصر بلندتر (مثلاً تکیه دادن نیزه های مارچوبه با زاویه ۴۵ درجه در میان کباب بره) متعادل کنید.
تکنیک های استفاده از سس برای تزئین غذا
با آغشته شدن به مواد اصلی، شما آماده هستید که غذای خود را با سس های خوشمزه ای که ارائه غذای شما را بهبود می بخشد، سرو کنید. بطری یا قاشق فشاری خود را به عنوان یک قلم مو و سس خود را به عنوان یک واسطه در نظر بگیرید. پس از اتمام افزودن سس، مطمئن شوید که لبه بشقاب خود را با یک حوله پاک کرده اید، تا هیچ چکه ای از ارائه شما منحرف نشود. ما برخی از ساده ترین و مقاوم ترین تکنیک های آبکاری سس را در زیر توضیح می دهیم.
تکنیک سس آغشته شده – یک بطری فشرده را با سس خود پر کنید. یک لایه ضخیم از سس را فشار دهید و یک دایره بزرگ و پر شده در بشقاب خود ایجاد کنید. یک قاشق بردارید و آن را در وسط سس جایی که غلیظتر است فرو کنید. به سرعت سس را روی بشقاب خود بکشید.
تکنیک نقطه های تاکیدی – یک بطری فشرده را با سس دلخواه خود پر کنید. بشقاب خود را از منظر قانون یک سوم تجزیه و تحلیل کنید، سپس نقاط تاکیدی را اضافه کنید. برای ایجاد تضاد رنگی بیشتر از سس های متعدد استفاده کنید.
تکنیک نقاط برجسته – بین دو نقطه تاکیدی سس در یک خط منحنی در کنار بشقاب خود جایگزین کنید. سپس، یک گوی کوچک بردارید و آن را در مرکز اولین نقطه برجسته در ردیف خود قرار دهید. گوه آبکاری را از میان نقاط برجسته بکشید و یک لبه چند رنگ و یک طرفه ایجاد کنید.
تکنیک آبکاری سس چرخان: یک بطری فشرده را با سس دلخواه خود پر کنید. بشقاب خود را روی یک میز کیک قرار دهید. بطری فشاری خود را به سمت پایین در مرکز بشقاب بگیرید. پایه خود را در حالی که بطری خود را به طور همزمان فشار می دهید بچرخانید. مچ دست خود را طوری تنظیم کنید که طرح چرخشی شما متفاوت باشد. برای ایجاد کنتراست بصری بیشتر می توانید از سس های متعدد استفاده کنید.
تکنیک های تزئین
در گذشته، سرآشپزها یک تکه کلم پیچ و یک تکه پرتقال را روی هر بشقاب می انداختند. با این حال، این تزیینات هیچ چیز هیجان انگیزی به غذا اضافه نکردند و تعداد کمی از مهمانان آنها را خوردند. تزیینات مدرن به طور متفکرانه با غذا ترکیب می شوند تا طعم و مزه ایجاد کنند. برای تسلط بر آخرین مرحله ارائه غذا، این تکنیک ها و دستورالعمل های تزئین را دنبال کنید.
تزیینات خوراکی – همانطور که تزئین را تمام می کنید، به یاد داشته باشید که چاشنی ها باید همیشه خوراکی باشند و ظرف را زیباتر کنند. برای تعیین اینکه آیا یک چاشنی تعلق دارد یا خیر، از خود بپرسید که آیا می خواهید آن را در همان وعده غذایی که همراه آن است مصرف کنید.
قرار دادن عمدی – هرگز تزئینات را در یک گوشه بشقاب یکجا نریزید. در عوض، آنها را با دقت پراکنده کنید تا رنگ یا بافت اضافه کنید. به عنوان مثال، هویج ترد را روی فیله ماهی ظریفی که در یک سس کاری قرار داده شده است قرار دهید و بشقاب را با دانه های انار تزئین کنید.
Less Is More – هرگز بشقاب خود را به خاطر تزیین شلوغ نکنید. اگر بشقاب شما پر است، مقداری سرکه یا روغن با طعم را انتخاب کنید تا طعم و ظاهر ظرف شما بدون شلوغی بیش از حد بشقاب شما بهتر شود.