ادویه ها تا چه زمانی تازه و معطر هستند؟

در بحث بین گیاهان تازه در مقابل آسیاب شده و یا ادویه جات ، یکی از جنبه هایی که اکثر مردم فراموش می کنند ماندگاری ادویه ها است. آیا آن پاپریکا ۵ ساله در کابینت شما هنوز خوب است یا وقت آن رسیده است که آن را بیرون بریزید ؟ در این مقاله به سوال تاریخ انقضای ادویه ها و زمان تعویض آنها می پردازیم.
آیا ادویه ها منقضی می شوند؟
بله و خیر. ادویه جات به گونه ای منقضی نمی شوند که مصرف آن ها باعث بیماری شما شود، اما تاریخ مصرف آنها به این معناست که با عبور از اوج تازگی خود، قدرت طعم خود را از دست می دهند. ادویه ها به عنوان یک محصول قابل نگهداری در نظر گرفته می شوند و تاریخ انقضای واقعی ندارند.
اگر غذاهای خود را با ادویه های چند ساله مزه دار کنید، ممکن است به طعم مورد نظر خود نرسید. دلیل این تغییر طعم این است که وقتی ادویه در معرض اکسیژن قرار می گیرد شروع به اکسید شدن و تجزیه می کند. اسانس های طبیعی فرار می کنند و این باعث تضعیف قدرت طعم، عطر و رنگ در طول زمان می شود. ادویه های آسیاب شده به دلیل افزایش سطح آنها سریعتر از ادویه جات کامل اکسید می شوند.
در اینجا چند قانون کلی در مورد ماندگاری ادویه جات وجود دارد:
ادویه های آسیاب شده در ۳ ماه اول در تازه ترین حالت خود هستند
ادویه های کامل در ۱۰ ماه اول در تازه ترین حالت خود هستند
ادویه های آسیاب شده بیشتر طعم خود را برای ۲-۳ سال حفظ می کنند
ادویه های کامل بیشتر طعم خود را برای ۳-۴ سال حفظ می کنند
مخلوط ادویه ها بیشتر طعم خود را به مدت ۲ سال حفظ می کنند
گیاهان برگ خشک بیشتر طعم خود را برای ۱-۳ سال حفظ می کنند
دانه ها بیشتر طعم خود را به مدت ۴ سال حفظ می کنند
ادویه های تازه بیشتر طعم خود را به مدت ۱ هفته حفظ می کنند
نمک تنها چاشنی است که اوج طعم خود را برای همیشه حفظ می کند
پیشنهاد می کنیم مقاله “معرفی گرانترین ادویه های جهان” را نیز مطالعه بفرمایید.
ماندگاری ادویه ها چقدر است؟
در زیر لیستی از برخی از چاشنی های متداول که ممکن است در کابینت ادویه خود پیدا کنید، داریم.
ریحان: ۵-۷ روز (تازه)، ۲-۳ سال (ساییده یا خشک)
برگ بو: ۵-۷ روز (تازه)، ۲-۳ سال (ساییده یا خشک شده)
فلفل سیاه: ۲-۳ سال (ساییده شده)، ۵-۶ سال (کامل)
فلفل کاین: ۲-۳ سال (ساییده شده)، برای حداکثر تازگی در یخچال قرار دهید
پودر فلفل قرمز: ۲-۳ سال (ساییده شده)
دارچین: ۲-۳ سال (ساییده شده)، ۴-۵ سال (کامل)
میخک: ۵-۷ روز (تازه)، ۲-۳ سال (ساییده شده یا خشک)، ۴-۵ سال (کل)
زیره: ۲-۳ سال (ساییده شده)
سیر: ۴-۶ ماه (تازه)، ۲-۳ سال (ساییده یا خشک)
جوز هندی: ۲ تا ۳ سال (ساییده شده یا خشک شده)
پودر پیاز: ۲-۳ سال (ساییده یا خشک شده)
پونه کوهی: ۵-۷ روز (تازه)، ۲-۳ سال (ساییده یا خشک شده)
پاپریکا: ۲-۳ سال (ساییده شده)، برای حداکثر تازگی در یخچال قرار دهید
رزماری: ۱-۲ هفته (تازه در یخچال)، ۲-۳ سال (ساییده شده)، ۳-۵ سال (کامل)
مریم گلی: ۱-۲ هفته (تازه در یخچال)، ۱-۳ سال (خشک شده)، ۳-۴ سال (ساییده شده)
نمک: نامحدود
آویشن: ۱-۲ هفته (تازه در یخچال)، ۲-۳ سال (ساییده شده)، ۳-۵ سال (کامل)
زردچوبه: ۲ تا ۳ سال (ساییده شده)
چگونه ماندگاری ادویه ها را افزایش دهیم؟
چند مرحله وجود دارد که می توانید برای اطمینان از ماندگاری ادویه های خود، از خرید تا ذخیره سازی و استفاده، انجام دهید.
۱-خرید صحیح و به اندازه ادویه
به منظور حفظ یک کابینت از ادویه جات تازه و قوی، توصیه می شود ادویه های مورد نیاز خود را در مقادیر متوسطی خریداری کنید که به درستی با استفاده از ادویه و دستور پخت شما مطابقت دارد. خرید یک کیت ادویه جات از پیش ساخته شده ممکن است راهی عالی برای ذخیره سریع به نظر برسد، اما این می تواند باعث شود ادویه ها بدون استفاده در انباری شما بنشینند و طعمشان از بین برود.
علاوه بر این، توصیه میشود ادویهها و چاشنیهای خود را از فروشگاههای پرمشتری خریداری کنید. این یعنی تازه ترین ادویه های موجود را در اختیار شما قرار می دهد. در صورت امکان، ادویه جات کامل را خریداری کنید و سپس خودتان آسیاب کنید، به جای خرید ادویه های از قبل آسیاب شده که سریعتر تجزیه می شوند.
۲- ذخیره سازی مناسب ادویه
نگهداری درست ادویه ها می تواند به اطمینان از طعم قوی تر در طول عمر آنها کمک کند. در اینجا چند نکته وجود دارد که شما را در بهترین راه برای نگهداری ادویه ها راهنمایی می کند:
ادویه ها را در ظروف در بسته نگهداری کنید.
با استفاده از نوار چسب یا برچسب روی ظرف ادویه، تاریخ خرید آن را علامت بزنید.
بعد از هر بار استفاده، قوطی های ادویه خود را کاملاً ببندید.
ادویه های خود را در محیطی تاریک و خشک نگهداری کنید.
ادویه ها باید در مکانی با دمای خنک و ثابت نگهداری شوند.
ادویه های فلفل قرمز مانند پودر چیلی، پاپریکا و تکه های فلفل قرمز را می توان در یخچال نگهداری کرد (در فریزر نگهداری نشود)، سایر ادویه ها باید در کابینت نگهداری شوند.
سبزی های تازه را می توان شسته، خرد کرد و در یک سینی یخ با آب یا آب گوشت قرار داد تا بعداً منجمد شود و استفاده شود.
از آنجایی که هوا، گرما و رطوبت همگی بر طول عمر ادویه تاثیر می گذارند، چاشنی ها باید دور از اجاق نگهداری شوند. از نگه داشتن چاشنی های خود روی لبه بالای اجاق گاز خودداری کنید.
چگونه بفهمیم ادویه هنوز تازه است؟
با چند تست ساده می توانید تازگی چاشنی های خود را بررسی کنید.
تست رنگ – ادویه ها می توانند در بین دسته ها رنگ متفاوتی داشته باشند اما ادویه های شما ممکن است با گذشت زمان رنگشان کم شود. اگر رنگها بسیار تیرهتر از زمانی است که آن را خریداری کردهاید، این میتواند نشانه خوبی باشد که طعم آن نیز محو شده است.
تست عطر – قدرت عطر یک ادویه معمولاً به طور مستقیم با قدرت آن ارتباط دارد. کمی چاشنی را در دست خود بمالید تا اسانس ها فعال شوند. اگر عطر ضعیف باشد، این می تواند به این معنی باشد که اسانس آنها تبخیر شده است و بر طعم آنها تأثیر می گذارد.
تست طعم – مقدار کمی از چاشنی مورد نظر را قبل از اضافه کردن آن به غذای خود بچشید تا از سرو غذای ملایم خودداری کنید.
با ادویه های قدیمی چه کنیم؟
اگر ادویه های شما در انتهای عمر خود هستند، چند ترفند وجود دارد که می توانید قبل از دور ریختن کامل آنها را نجات دهید یا تغییر کاربری دهید:
ادویه های خود را قبل از استفاده کردن سرخ کنید. می توانید طعم و عطر ادویه های خود را با کمی سرخ کردن آنها بلافاصله قبل از استفاده تقویت کنید. روغن را در تابه داغ کنید و ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید و تمام مدت هم بزنید. پس از بهبود عطر، ادویه ها را مستقیماً به غذای خود اضافه کنید.
ادویه های خود را در ماهیتابه برشته کنید. برای احیای عطر و طعم یک ترکیب ادویه، مقدار باقیمانده ادویه را در یک تابه خشک خالی کنید و آن را در دمای متوسط رو به پایین گرم کنید تا عطر آن به طرز محسوسی قوی تر شود. ادویه ها را مدام هم بزنید تا نسوزند. هنگامی که عطر قوی شد، ادویه ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود و آن را دوباره داخل بطری قرار دهید.
ادویه های قدیمی خود را به گل ها و میوه های خشک اضافه کنید تا رایحه ای آرام بخش برای حمام، آشپزخانه یا محل پذیرایی خود ایجاد کنید.