اختلال هرزه خواری یا سندروم پیکا چیست؟
اختلال هرزه خواری یا سندروم پیکا چیست؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب” اختلال هرزه خواری یا سندروم پیکا چیست؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
پیکا نوعی اختلال خوردن با علت ناشناخته است و به معنی اشتیاق و تمایل به خوردن مواد غیر غذایی یا دارای ارزش غذایی کم، از قبیل نشاسته، خاک، گل رس، خاکستر، گچ، پودر لباس شویی، مو، صابون، خمیر دندان، قهوه، پلاستیک، خاکستر سیگار، سکه، زغال، سر کبریت سوخته، ته سیگار، کاغذ، رنگ و… است.
پیکا به سه دسته کلی تقسیم می شود که شامل خاک خوری ، خوردن مواد مضر فاقد مواد مغذی و مواد قندی و نشاسته ای است.
پیکا معمولا در زنان باردار و شیرده، کودکان، افراد کم توان ذهنی و همچنین در افراد دارای مشکلات روحی و روانی دیده می شود.
شیوع پیکا در دوران بارداری بین ۶۸ درصد موارد گزارش شده است و بروز آن به منطقه جغرافیایی، نژاد، جنسیت، فرهنگ یا شرایط اجتماعی خاصی محدود نمی شود و حتی تنها محدود به دوران بارداری نیست.
هنوز علت پیکا مشخص نشده است ولی برخی فرضیه ها، کمبود مواد مغذی از قبیل آهن، کلسیم، مس، روی را در این موضوع دخیل می داند که به مصرف مواد غیر غذایی حاوی این مواد مغذی منجر می شود.
در بعضی مطالعات هم علت پیکا در بارداری، تسکین احساس تهوع و استفراغ گزارش شده است. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، از بیان آن شرم دارند چون این پدیده را از اختلالات روانی محسوب می کنند، در حالی که موجب پیامد های خطرناکی از جمله انسداد و سوراخ شدگی روده، زایمان زودرس، مسمومیت با جیوه و سرب، چاقی، نقص در تغذیه مناسب در بارداری، کم خونی فقر آهن و… می شود بنابراین با تشخیص به موقع و اقدام برای کنترل و درمان پیکا از عوارض بعدی آن جلوگیری خواهد شد.
منبع،خراسان