آش دندونی تبریز یا دیشلیق
آش دندونی تبریز یا دیشلیق
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آش دندونی تبریز یا دیشلیق” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
طبق رسم سال های گذشته عادت بر این است که از زمان رویش اولین دندان کودک برای او “آش دندونی” طبخ میکنند.
آموزش تهیه آش دندونی
آش دندونی یکی از آش های سنتی ایرانی هاست که از قدیم رسم بر این بوده که اولین دندون بچه که در حال بیرون آمدن از لثه بود این آش را درست کنند و در بین دوستان و همسایگان پخش کنند.
و معتقد بودند با خوردن و درست کردن این آش , بقیه دندون های بچه راحتر رشد خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه آش دندونی
گندم پوست کنده ۱ پیمانه
نخود ۱ پیمانه
لوبیا قرمز ۱/۴ پیمانه
لوبیا چیتی ۱/۴ پیمانه
پیاز درشت ۲ عدد
آب قلم یا آب گوشت ۱ الی ۲ لیتر
نمک ، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
پیاز داغ ، گردوی خرد شده و کشمش برای تزیین به میزان دلخواه
برای درست کردن این آش باید حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنیم و چند بار آب آن را خالی کنیم تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شوند.
همچنین باید گندم را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نرم شود.
حبوبات را به همراه گندم پوست کنده و مقداری آب با حرارت ملایم می پزیم تا زمانی که حالت نیم پز پیدا کنند .سپس آب قلم را اضافه میکنیم . اگر آب قلم یا آب گوشت چربی خیلی زیادی داشت بهتر است کمی از این چربی ها را از روی آن بردارید . سپس پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و در کمی روغن و زرد چوبه تفت میدهیم تا طلایی شود و بعد به داخل مواد آش میریزیم تا با بقیه مواد بجوشد و کاملا مزه دار شود.و در اواخر پخت نمک و فلفل را اضافه میکنیم و زمانی که غلظت آش مناسب شد . آش آماده سرو است و میتوانید با پیاز داغ و گردوی خرد شده و کمی کشمش تفت داده تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش دندونی
آش دندونی جزو غذای محلی – آذربایجانی میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد .
آش دندونی را می توانید در وعده میان وعده – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد .
منبع،نمناک