چند مدل غذای معروف سمنانی

چند مدل غذای معروف سمنانی

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چند مدل غذای معروف سمنانی” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

سبزی پلوی دامغانی

  • بادنجان (بدون پوست و حلقه‌ای خرد شده) ۴ عدد
  • نمک به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
  • گوجه فرنگی (رنده شده) ۵ عدد
  • گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) ۲۰۰ گرم
  • پیاز داغ یک چهارم پیمانه
  • زردچوبه (پودر شده) ۱ قاشق چای خوری
  • برنج ۳ پیمانه
  • سبزی (پاک وخرد شده) ۱۵۰ گرم
  • دارچین (پودر شده) ۱ قاشق چای خوری
  • هل (پودر شده) ۱/۴ قاشق چای خوری
  • کره ۱/۲ پیمانه سرخالی

۱٫ بادنجان ها را به کمی نمک آغشته کرده، به مدت ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود، سپس آن ها را بشویید و با پارچه ای تمیز کاملاً خشک کرده، درتابه ای حاوی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، روی حوله کاغذی قرار دهید تاروغن اضافی آن ها گرفته شود.

۲٫ دراین فاصله، رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

۳٫ گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا آبِ آن کمی کشیده شود. کمی روغن به آن اضافه کرده و تفت دهید؛ سپس به تابه حاوی رب گوجه فرنگی اضافه و مخلوط کنید.

۴٫ گوشتِ چرخ کرده را در تابه ای حاوی کمی روغن تفت دهید، سپس پیازداغ، زردچوبه، بادنجان های سرخ شده و سس گوجه فرنگی را با آن مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.

۵٫ آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه داخل قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید.

۶٫ در قابلمه ای حاوی روغن مقداری برنج ریخته، سپس مقداری مایه آماده شده، سبزی، دارچین و هل روی برنج بریزید. به همین ترتیب مایه آماده، ادویه ها و سبزی را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.

۷٫ کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، روغنِ داغ را روی آن ریخته و درِ ظرف را بگذارید تا برنج روی حرارت ملایم، به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد، سپس سبزی پلو را در ظرف موردنظر بکشید و سرو کنید.

خلال پلو

برنج آبکش شده ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده قلقلی ۳۰۰ گرم
خلال هویج ۲۰۰ گرم
خلال پرتقال ۵۰ گرم
خلال پسته ۱۰۰ گرم
خلال بادام ۲۰۰ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم

۱٫ گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه و نمک مخلوط کرده کاملاً ورز دهید و از آن قلقلی های کوچک تهیه کنید و در روغن تفت دهید.

۲٫ سپس آن‌ها را با نصف پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید.

۳٫ در آخر برنج دم کرده را در دیس کشیده و روی آن را با خلال‌های آماده و کوفته قلقلی تزئین نمایید.

ته چین شهمیرزادی

برنج ۴‏ پیمانه
عدس پخته ۲‏ پیمانه
سبزی خردشده ۳۰۰ گرم
گوشت بره ۷۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه
زردچوبه به مقدار لازم
چغندر کوچک ۴‏ عدد
سیب زمینی کوچک ۴‏ عدد
بِه ‏۲ عدد
بادنجان کوچک ‏۳ تا ۴ عدد
اسفناج ‏۲۵۰ گرم
پیاز داغ و گرد غوره به میزان دلخواه
زعفران و ماست به میزان لازم

۱٫ عدس را بپزید، به، سیب زمینی، چغندر و بادمجان را ورقه کنید. بادمجان‌ها را سرخ کرده و اسفناج را با پیازداغ و گرد غوره تفت دهید. حالا برنجی را که از قبل خیس کرده اید، در آب جوش بریزید و آبکش کنید.

۲٫ بخشی از برنج را جدا کرده و برای ته دیگ کنار بگذارید و بقیه برنج را با عدس پخته و سبزی پلویی مخلوط کنید. گوشت را با زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه مورد نظرتان بپزید. آب گوشت باید هنگام پخت کم باشد. سپس نمک آن را اندازه کنید و بعد از پخت کامل، آن را قطعه قطعه کنید. برنج ساده را با زعفران و ماست مخلوط کرده و به عنوان ته دیگ، ته قالب بریزید.

۳٫ قبل از آن ته قابلمه یا قالب مورد نظرتان را با روغن چرب کنید. مقداری از برنج آبکش شده به همراه سبزی و عدس روی این لایه ریخته و گوشت ادویه زده را روی برنج بگذارید. سپس کمی از آب گوشت روی آن بریزید و کمی برنج ریخته، دوباره بادمجان، اسفناج و چغندر و به حلقه حلقه شده را روی آن بگذارید.

۴٫ همین طور لایه لایه بچینید تا تمام مواد استفاده شوند. سپس برنج را به مدت ۲ ساعت روی حرارت کم قرار دهید تا خوب دم بکشد. ته چین را در ظرف مورد نظر کشیده و تزئین کنید.

خورش هویج و پسته

  • هویج ۵۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • سینه مرغ بدون استخوان ۵۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل به دلخواه
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • آب غوره نیم لیوان
  • برنج ۶۰۰ گرم
  • روغن حیوانی ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته به دلخواه

هویج‌ها را پوست بکنید و نگینی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید. سینة مرغ را به اندازة خورشی خرد کنید و همراه با پیاز داغ کمی سرخ کنید و هویج، زعفران، نمک، فلفل، شکر و آب غوره را به آن اضافه کنید. بعد از چند جوش خورش آماده است و برای تزیین آن می‌توانید از خلال پسته استفاده کنید. برنج را با روغن حیوانی دم کرده و با خورش سرو کنید.

نان ها و شیرینی های استان سمنان:

نان فطیر:

این نان در شهرهای مختلف سمنان به شیوه های مختلفی طبخ می گردد. در برخی شهرها مانند شاهرود این نان شیرین و در سمنان این نان با روغن حیوانی و کره و بدون شکر پخته می شود. در سفر به استان سمنان حتماً طعم خوب این نان را امتحان کنید.

نان‌روغنی:

برای تهیه نان‌روغنی خمیر نان را با جزغاله مخلوط می کنند و در تنور طبخ می گردد. جزغاله ماده ای است که پس از تهیه روغن حیوانی از چربی حیوانی به‌جا می ماند. این نان یکی از پرطرفدارترین غذاهای استان سمنان می باشد.

گولاچ:

گولاچ

گولاچ سمنان دارای یک خمیر خاص و سبک به همراه زردچوبه فراوان بوده که در روغن داغ سرخ شده و با شکر و دارچین سرو می گردد. سمنانی ها این غذای سنتی را در ماه های خاصی از سال قمری به‌عنوان خیرات برای سفرکردگان و درگذشتگان طبخ می نمایند.

نان سمنانی:

یک نان سبک بوده که با آرد سبوس دار و در تنورهای سنتی طبخ می گردد و بعد از آماده شدن در مجاورت هوا قرار می گیرد تا خشک شود. در سفر به استان سمنان می توانید از این نان‌ها که ماندگاری طولانی دارند تهیه نمایید.

کماج سمنان:

کماج شاید معروف ترین نان شیرین سمنان بوده و بسیار لذیذ و پرانرژی می باشد واز اصلی ترین سوغات این شهر به حساب می آید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.