رنگ مشکی در روانشناسی به چه معناست؟

ممکن است شما تمایل داشته باشید که رنگ سیاه را با ترس و بدی و غم مرتبط کنید. با این حال، در روانشناسی رنگ مشکی با رمز و راز، شب و آرامش مرتبط است. با خواندن این مقاله با روانشناسی رنگ مشکی آشنا میشوید.

رنگ سیاه در روانشناسی به چه معناست؟

رنگ ها اختراع مغز هستند. در واقع، آنها چیزی بیش از نمایش ذهنی طول موج هایی نیستند که چشم شما می گیرد. بنابراین، رنگ سیاه، اگرچه ما آن را چنین می نامیم، صرفاً عدم وجود نور است.

در حوزه روانشناسی، رنگ سیاه معنای خاصی دارد. در واقع، بازنمایی های شناختی رنگ ها، اگرچه دلبخواهی است، اما بر احساسات و انتزاعات فرد تأثیر می گذارد. سیاه همیشه با احساسات تاریک شناخته شده است و این به این دلیل است که ترس ما از تاریکی بدوی است.

روانشناسی تأثیراتی را که رنگ ها بر ذهن انسان می گذارند به طور عمیق مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

رنگ سیاه در روانشناسی به چه معناست؟

نبود نور

رنگ، همانطور که قبلا ذکر کردیم، چیزی نیست جز نقاشی که مغز در ذهن شما ترسیم می کند، با توجه به اینکه نور چقدر به آن می رسد، به این ترتیب طول موج های بلند رنگ های گرم مانند زرد، نارنجی و قرمز را به وجود می آورند. برعکس، نوری که از فاصله کوتاه‌تری منعکس می‌شود، رنگ‌های سردتری مانند آبی خواهد داشت.

در مورد سیاه، به عنوان فقدان کامل رنگ و به عنوان مخالف سفید در نظر گرفته شده است. با این حال، در واقعیت، آن قدر فقدان رنگ نیست که نبود نور. در واقع، هنگامی که یک جسم سیاه است، ما آن را به این شکل درک می کنیم زیرا بیشتر طول موج هایی را که به آن می رسد جذب می کند.

صحبت از درک رنگ سیاه متناقض است. دلیلش این است که، در واقعیت، ناتوانی نسبی ما در درک آن است. در واقع با کاهش میزان نور منعکس شده در چشم، دید ما تاریک می شود.

معنی رنگ سیاه

ابتدایی ترین ارتباط نمادین رنگ سیاه با تاریکی و شب است.

ما تمایل داریم که رنگ سیاه را با اتفاقات ناشناخته، ترسناک و بد پیوند دهیم. این ارتباط با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، این رنگ مرتبط با خطر و حتی مرگ هم در نظر گرفته میشود. همچنین با تنهایی، رنج، غم و اشتیاق مرتبط است. به همین دلیل در بسیاری از فرهنگ ها از رنگ سیاه برای مراسم تشییع جنازه استفاده می شود.

وقتی صحبت از ویژگی های شخصی می شود،رنگ سیاه با ظلم، دروغ،خیانت و پنهان کاری همراه است. همچنین با فردگرایی و درونگرایی افراد گوشه گیر و مرموز مرتبط است.

با این حال، همه مفاهیم سیاه در روانشناسی تحقیرآمیز نیستند. در واقع، این رنگی است که برای اشاره به رمز و راز، ظرافت، جدیت، قدرت و اعتماد به نفس بسیار استفاده شده است. همچنین نمادی از سادگی، نظم است.

به گفته اوا هلر، نویسنده کتاب معروف روانشناسی رنگ، رنگ سیاه با جوانی و بی طرفی همراه است. استفاده عملی از آن به دلیل متانت و رسمی بودن باعث ایجاد اعتماد در دیگران می شود. از سوی دیگر، می تواند ترسناک نیز باشد.

پیشنهاد می کنیم مقالهروانشناسی رنگ صورتی،این رنگ نماد چیست؟را نیز مطالعه بفرمایید.

روانشناسی رنگ سیاه در بازاریابی

هیچ چیز در بازاریابی تصادفی نیست. همه چیز به دقت اندازه گیری می شود تا تأثیری که محصول بر مصرف کننده می گذارد کنترل شود. به همین دلیل، یک شرکت نمی‌تواند محصولی را بدون مطالعه رنگ آن در بازار عرضه کند.

در زمینه بازاریابی، رنگ مشکی رمز و راز و نیاز به کشف را تداعی می کند. معمولاً با محصولات و فناوری لوکس مرتبط است. وقتی صحبت از لوگو به میان می آید، ثابت شده است که رنگ های خنثی، مانند سیاه و خاکستری، با ابعاد روانی صداقت، منحصر به فرد بودن و پیچیدگی مرتبط هستند.

رنگ سیاه در معماری و طراحی

تأثیر محیط و دکوراسیون بر روحیه ما نیز یکی از مواردی است که بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است، به ویژه در تأسیسات تجاری و سایر خدمات مشتری. از این نظر، این رنگ نقش تعیین کننده ای در رابطه ای که فرد با محیط برقرار می کند دارد.

در فضای داخلی، رنگ مشکی برای برجسته کردن رنگ های دیگر استفاده می شود، زیرا آنها را روشن تر نشان می دهد. این رنگ به خودی خود باعث ایجاد حس انتزاع و غریبی می شود. علاوه بر این، درک عمق فضاها را تا حد زیادی افزایش می دهد.

رنگ سیاه در روانشناسی زندگی روزمره

همانطور که در بالا ذکر شد، استفاده از رنگ سیاه در مراسم خاکسپاری در فرهنگ های غربی و شرقی رایج است. تصور می شود که این معنای تطبیقی ​​خاصی دارد، به معنای استتاری که به عمل دفن اجساد در شب می داد. اما با گذشت زمان این رنگ به عنوان بخشی از آیین عزاداری جا افتاده است.

از طرفی در عروسی ، داماد به دلیل پیوند این رنگ با قدرت، امنیت و رسمیت، مشکی می پوشد. به طور کلی، در دنیای مد، رنگ مشکی برای ایجاد حس ظرافت، شورش و رمز و راز  مورد استفاده قرار می گیرد.

معنی رنگ مشکی در فرهنگ های مختلف

معنی رنگ مشکی در فرهنگ های مختلف

همانطور که دیدیم، رنگ سیاه دارای یک جزء ابتدایی مرتبط با خطرات تاریکی است. با این حال، در روانشناسی جمعی هر فرهنگ معنای خاص خود را توسعه داده است. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

مصر باستان. رنگ سیاه نماد رشد و باروری بود.

قبایل ساوانای آفریقا. به عنوان مثال، ماسایی ها رنگ سیاه را با زندگی و رفاه مرتبط می دانند. این به این دلیل است که آنها آن را به تاریک شدن آسمان با ابرهایی که باران می آورند پیوند می دهند.

ژاپن. رنگ مشکی با رازهای زنانه مرتبط است.

هندوستان رنگ سیاه نشانه بدی است که با نیستی و بدی همراه است. با این حال، برای محافظت در برابر شر نیز استفاده می شود.

 

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.