تأثیر استرس بر پوست شما چیست؟

هر کس هر از گاهی احساس استرس می کند ، اما وقتی مزمن شود ، می تواند عواقب جدی بر سلامتی شما داشته باشد. استرس می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد ، بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر منفی بگذارد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.به خواندن ادامه دهید تا بفهمید تأثیر استرس بر پوست شما چیست؟

استرس همچنین می تواند در صورت شما اثری برجای بگذارد. خشکی پوست ، چین و چروک و آکنه تنها برخی از اثرات استرس بر پوست شما است.

استرس مزمن می تواند از دو طریق در صورت شما نمایان شود. اول ، هورمون هایی که بدن شما هنگام استرس ترشح می کند می تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی شود که بر روی پوست شما تأثیر منفی بگذارد. دوم ، احساس استرس همچنین ممکن است منجر به عادت های بدی مانند دندان ساییدن یا گاز گرفتن لب شود.

تاثیر استرس بر پوست

آکنه

وقتی احساس استرس می کنید ، بدن شما مقدار بیشتری هورمون کورتیزول تولید می کند. کورتیزول باعث می شود بخشی از مغز شما که تحت عنوان هیپوتالاموس شناخته می شود هورمونی به نام هورمون آزاد کننده کورتیکوتروفین (CRH) تولید کند. تصور می شود CRH باعث آزاد شدن روغن از غدد سباسه منبع مطمئن در اطراف فولیکول های موی شما می شود. تولید زیاد روغن توسط این غدد می تواند منافذ پوست شما را مسدود کرده و منجر به آکنه شود.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ اثر استرس را بر روی آکنه در دانشجویان پزشکی دختر در سنین ۲۲ تا ۲۴ سال بررسی کرد. محققان دریافتند که سطوح بالاتر استرس با شدت آکنه ارتباط مثبت دارد.

یک مطالعه اپیدمیولوژیک کره جنوبی ۲۰۱۱ Trust Source عوامل بالقوه تشدیدکننده آکنه را در ۱،۲۳۶ نفر بررسی کرد. آنها دریافتند که استرس ، کمبود خواب ، مصرف الکل و قاعدگی به طور بالقوه باعث بدتر شدن آکنه می شود.

پف زیر چشم

پف زیر چشم با تورم یا پف زیر پلک های شما مشخص می شوند. با ضعف عضلات حمایت کننده اطراف چشمان ، آنها با افزایش سن شایع می شوند. آویزان شدن پوست در اثر از بین رفتن قابلیت ارتجاعی نیز می تواند در ایجاد کیسه های چشم موثر باشد.

 استرس ناشی از کمبود خواب باعث افزایش علائم پیری مانند خطوط ریز ، کاهش کشش و رنگدانه های ناهموار می شود. از بین رفتن قابلیت ارتجاعی پوست همچنین ممکن است در تشکیل کیسه های زیر چشم شما نقش داشته باشد.

تاثیر استرس بر پوست
تاثیر استرس بر پوست

پوست خشک

لای رویی پوست حاوی پروتئین و لیپید است که نقشی اساسی در مرطوب نگه داشتن سلولهای پوست شما دارد. همچنین به عنوان سدی عمل می کند که از پوست زیر آن محافظت می کند. وقتی لایه شاخی شما آنطور که باید کار نمی کند ، پوست شما ممکن است خشک و خارش دار شود.

با توجه به بررسی ۲۰۱۴ منبع معتبر منتشر شده در Inflammation & Allergy Drug Targets ، یک جفت مطالعه بر روی موش ها نشان داد که استرس عملکرد مانع لایه شاخی شما را مختل می کند و ممکن است بر احتباس آب پوست تأثیر منفی بگذارد.

راش

استرس توانایی تضعیف سیستم ایمنی بدن را دارد. ضعف سیستم ایمنی بدن منجر به عدم تعادل باکتری ها در روده و پوست شما می شود که به عنوان دیس بیوز شناخته می شود. وقتی این عدم تعادل روی پوست شما ایجاد شود ، می تواند منجر به قرمزی یا بثورات پوستی شود.

استرس شناخته شده است که باعث تحریک یا تشدید شرایط مختلف می شود. منبع معتبری که ممکن است باعث ایجاد بثورات پوستی یا التهاب شود ، مانند پسوریازیس ، اگزما و درماتیت تماسی.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “درمان خانگی برای ترک های پوستی” را نیز مطالعه بفرمایید.      

چین و چروک

استرس باعث تغییر پروتئین های موجود در پوست می شود و خاصیت ارتجاعی آن را کاهش می دهد. این از دست دادن قابلیت ارتجاعی می تواند به ایجاد چین و چروک کمک کند.

استرس همچنین ممکن است منجر به خم شدن مکرر ابرو شود (اخم کردن) که ممکن است در ایجاد چین و چروک نیز نقش داشته باشد.

تاثیر استرس بر پوست

سفیدی مو و ریزش مو

 استرس می تواند موهای شما را خاکستری کند. با این حال ، اخیراً دانشمندان دلیل آن را فهمیده اند. سلول هایی به نام ملانوسیت ، رنگدانه ای به نام ملانین تولید می کنند که به موهای شما رنگ می بخشد.

یک مطالعه ۲۰۲۰ منبع معتبر منتشر شده در Nature نشان داد که فعالیت عصبی دلسوز در اثر استرس می تواند باعث از بین رفتن سلولهای بنیادی ایجاد کننده ملانوسیت شود. با از بین رفتن این سلول ها ، سلول های جدید رنگ خود را از دست داده و خاکستری می شوند.

استرس مزمن همچنین می تواند چرخه رشد موهای شما را مختل کرده و منجر به بیماری به نام تلوژن افلوویوم شود. تلوژن افلوویوم باعث ریزش مقدار بیشتری از حد طبیعی مو می شود.

تاثیر های دیگری که استرس می تواند بر روی صورت شما تأثیر بگذارد عبارتند از:

آسیب به دندان: بسیاری از افراد هنگام احساس استرس یا اضطراب عادت دندان قروچه را دارند. با گذشت زمان ، این باعث آسیب دائمی دندان های شما می شود.

اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی (TMD): TMD گروهی از مشکلات سلامتی است که مفصلی را که محل اتصال فک شما به جمجمه شما است را تحت تأثیر قرار می دهد. این می تواند در اثر فشار مکرر دندان ها ایجاد شود.

برافروختگی صورت: استرس می تواند باعث تغییر عادات تنفسی شود. این عادات تنفسی می تواند باعث برافروختگی موقت صورت شود.

لبهای دردناک: بسیاری از افراد وقتی احساس استرس می کنند لب های خود را یا داخل دهان خود را می جوند.

تاثیر استرس بر پوست
تأثیر استرس بر پوست

چگونه با استرس کنار بیاییم؟

برخی از دلایل استرس مانند مرگ ناگهانی در خانواده یا از دست دادن شغل اجتناب ناپذیر است. با این حال ، یافتن راه هایی برای کنار آمدن با استرس و به حداقل رساندن استرس قابل پیشگیری می تواند به شما در کنترل بهتر آن کمک کند.

برخی از راه های مقابله با استرس شامل:

برای فعالیت های آرامش بخش زمان بندی کنید. زمان بندی برای فعالیت هایی که باعث می شوند احساس آرامش کنید ، ممکن است به شما کمک کند تا در صورت شلوغ بودن از مشغله زیاد ، استرس خود را کاهش دهید.

عادت های خوب زندگی را حفظ کنید. ادامه داشتن رژیم غذایی سالم و همچنین خواب زیاد به بدن شما کمک می کند تا استرس را بهتر کنترل کند.

فعال بمانید. ورزش می تواند به شما در کاهش سطح هورمون های استرس کمک کند و به شما مهلت می دهد تا ذهن خود را از علت استرس خود دور کنید.

با دیگران صحبت کنید صحبت با یک دوست ، یکی از اعضای خانواده یا یک متخصص بهداشت روان به بسیاری از افراد کمک می کند تا با استرس مقابله کنند.

از مصرف مواد مخدر و الکل خودداری کنید. استفاده مداوم از داروها می تواند استرس شما را با مشکلات اضافی روبرو کند.

استرس بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است. با این حال ، هنگامی که استرس مزمن می شود ، می تواند یک اثر ماندگار در چهره شما ایجاد کند. آکنه ، موهای خاکستری و خشکی پوست تنها برخی از راه هایی است که ممکن است استرس خود را نشان دهد.

به حداقل رساندن دلایل قابل پیشگیری از استرس در زندگی و یادگیری تکنیک هایی برای کنترل استرس می تواند به شما در مبارزه با این علائم پیری زودرس کمک کند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.