غذا یکی از چیزهایی است که افراد را از همه اقشار به هم متصل می کند. اگر میخواهید با غذا های یک کشور آشنا شوید، از رستورانهای مجلل صرفنظر کنید و در برنامه سفر خود جایی برای غذاهای خیابانی ایجاد کنید. هند در مجموع دارای ۲۸ ایالت، ۸ قلمرو اتحادیه است و هر ایالت گنجینه ای از فرهنگ، غذاها و سنت ها است. نمیتوان همه غذاهای خیابانی را در یک مقاله پوشش داد، اما ما ۱۵ غذا خیابانی مشهور را انتخاب کردیم که گزینههایی را برای خوردن غذا در اختیار شما قرار میدهند.
بهترین غذای خیابانی هند
۱- آلو بوندا:
همانطور که از نام آن پیداست یا به عنوان Mangalore Aloo Bonda شناخته می شود، غذای خیابانی به راحتی در دسترس است. این نتیجه زمانی است که سیبزمینیها را با مقداری ادویه له میکنیم، گشنیز گلولههای کوچکی تشکیل میدهد، سپس هر توپ را در خمیر آرد گرم فرو میکنیم و سپس در روغن سرخ میکنیم. نتیجه یک انفجار چشایی در دهان شماست.
۲- ماهی سرخ شده کرالا:
غذاهای دریایی یکی از انتخاب های مورد علاقه گوشت خواران است. بوی ماهی سرخ شده شما را به سمت غرفه می کشاند و فوراً شما را وسوسه می کند. ماهی را در انواع ادویه جات ترشی می کنند و در روغن سرخ می کنند. پوسته بیرونی ماهی ترد است و گوشت درونی آن نرم و مرطوب است. یک تکه لیمو را روی تکه ماهی خود اضافه کنید و آن را در حالی که داغ و ترد است بخورید.
۳- پونوگولو:
این غذای خیابانی محبوب در مناطق ساحلی آندرا پرادش و ویجایاوادا است. ماده اصلی این غذا خمیر برنج تخمیر شده است. گاهی اوقات خمیر را با پیاز خرد شده، گشنیز، فلفل قرمز مخلوط می کنند و سپس در روغن سرخ می کنند. این توپهای ترد سرخ شده وقتی با چاتنی گوجهفرنگی یا نارگیل اضافه میشوند طعم دلپذیری دارند.
پیشنهاد می کنیم مقاله “طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه به روش لبنانی” را نیز مطالعه بفرمایید.
۴-ایدیاپم:
این یک میان وعده خوشمزه جاده ای است که به طور گسترده در خیابان های تامیلنادو و کرالا در دسترس است. ماده اصلی این میان وعده آرد برنج است که معده شما را پر می کند، به خصوص صبح ها.
۵- Idli:
Idli یکی دیگر از غذا های خیابانی است که در سراسر جنوب هند با تنوع کمی در تهیه موجود است. بسیاری آن را به عنوان یک گزینه سالم ترجیح می دهند زیرا بخارپز است. Idli sambar نیز یک غذای فوری و شکم پرکن کنار جاده است. همچنین می توان آن را با چاتنی تهیه شده با نارگیل و بادام زمینی سرو کرد.
۶- آلو تیکی:
این یک غذای فوق العاده در کنار جاده است که در هر قسمت از شمال هند به شدت در دسترس است. این گلوله ها را با ادویه، پوره سیب زمینی و نخود فرنگی پر کرده و محتویات آن را مخلوط کرده و به شکل توپ در می آوریم، این توپک ها را پهن و سرخ می کنند و با چاتنی ترش و شیرین سرو می کنند.
۷- کالادی کولچه:
در جامو و کشمیر به آن پادشاه غذا های خیابانی نیز می گویند. این یک دستور پخت سنتی دوگرا است که با شیر بز یا شیر گاو تهیه می شود. طعم این غذای معمولی کنار جاده شبیه پنیر و پنیر است. تنها تفاوت این است که در پایان ترشی وجود دارد. در چربی آن تفت داده می شود و با کمی نمک و ادویه سرو می شود. لقمه بزنید و از طعم این پنیر بهشتی لذت ببرید.
۸- موموس:
این غذا از تبت سرچشمه گرفته است. در دهلی به آن پادشاه غذاهای خیابانی می گویند. اگرچه این یک غذای عجیب و غریب است، اما هندیهای شمالی آنقدر آن را دوست دارند که چنین غرفهای وجود ندارد که نتوانید جایگاه مومو پیدا کنید. هر غرفه خیابانی حداقل چهار نوع مومو دارد. موموس های لوله کشی داغ با پر کردن پنیر، گوشت گوسفندی، تنوری،و … همه نوع را می توانید پیدا کنید.
۹- کاچوری:
کاچوری آماده خوردن غذاهایی است که به راحتی در بسیاری از غرفه های خیابانی، عمدتاً در شهرهای جودپور، اودایپور، جیپور در دسترس است. چندین نوع کاچوری با انواع پر کردن داخل این شیرینی سرخ شده موجود است. پیاز، نخودفرنگی، سیب زمینی و عدس از جمله موادی هستند که به همراه مقداری ادویه و تزئین استفاده می شوند. بهتر است با چاتنی تمر هندی تند سرو شود.
۱۰- Chole Bhature:
این یک غذای کنار جاده ای است که در پنجاب به وجود آمده است. با گذشت زمان، به آرامی وارد قلب سراسر شمال هند شد. نخود را با ادویه زیاد طبخ می کنند و با نان سرخ شده عمدتاً با آرد همه منظوره تهیه می شود. یک لقمه از این غذای خیابانی خوشمزه شما را به بهشت غذا می برد. اضافه کردن پیاز نازک برش خورده و تند آن را خوشمزه تر می کند!
۱۱- توکپا:
این یک غذای سنتی در ایالت آسام است که تا حدودی از فرهنگ تبت تأثیر دارد. طعم با طراوت این غذا فقط یک میان وعده نیست بلکه یک وعده غذایی کامل است. سبزیجات سالمی مانند کلم، پیاز و سبزیجات تازه دارد و سپس با زنجبیل، علف لیمو و سس ماهی تزئین شده است.
۱۲- کاتی رول:
این چیزی است که در سرتاسر کشور معروف شده است، اما آیا میدانستید که در کلکته خودمان توسعه یافته است. پارانتا بسیار نازک و پوسته پوسته تهیه میشود و با چاتنیها و سسهای زیادی پر میشود و باعث میشود که آب دهان بیاید. نسخه های زیادی در روزهای اخیر به چشم می خورد، هم با سبزیجات و هم گوشت.
۱۳- دبلی:
در اصل از Kutch Dabeli مخلوطی از سیب زمینی آب پز با ماسالای دابلی مخصوصی است که در بین نان همبرگر قرار می گیرد که به نام لادی پاو نیز شناخته می شود. یک تزیین هفت ستاره از این غذای خیابانی با بادام زمینی برشته شده، انار و مقداری سبوس دار درست میشود که باعث میشود ناخودآگاه آب دهانتان را بیرون بیاورید. به سلیقه شما با انواع سس ها مانند فلفل، تمر هندی، سیر و … سرو می شود.
۱۴- وادا پائو:
اگر به بمبئی سفر کنید، خوردن یک وادا پائو یک مراسم است، زیرا این یکی از بهترین، خوشمزهترین و آمادهترین غذا های خیابانی است که در هر گوشه و کنار آمچی بمبئی موجود است. پائو یا نان نان را از وسط نصف کرده و با انواع چاتنی استفاده می کنند، اما گشنیز همان چیزی است که به شدت استفاده می شود. فلفل دلمهای شور به تندی این غذای خیابانی میافزاید، و شما نمیتوانید از خوردن یک غذای دیگر خودداری کنید!
۱۵- کباب:
این غذا که تاثیر اصلی خود را از غذاهای مغول گرفته است، غذاهای خیابانی از شهر بوپال، مادهیا پرادش است. همان طور که از نامش پیداست، غذایی است که با گوشت چرخ کرده به سیخ که به آن سِک نیز می گویند، تهیه می شود و روی آتشی که با زغال ساخته می شود، پخته می شود. این غذای لذیذی است که نباید در خیابان های مادیا پرادش از دست بدهید.