آشنایی با کشور آفریقایی تونس

آشنایی با کشور آفریقایی تونس

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آشنایی با کشور آفریقایی تونس” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

تاريخچه :

تونس برای اولین بار توسط فنیقی ها در قرن ۱۲ پیش از میلاد مسكوني گرديد. پس از آن، در قرن ۵ پیش از میلاد، دولت شهر کارتاژ ، منطقه ای که امروز تونس و همچنین بخش عمده ای از منطقه مدیترانه را شامل مي¬شود، تحت تسلط خود درآورد. در ۱۴۶ پیش از میلاد ، منطقه مدیترانه توسط امپراطوري روم تصرف گرديد و از آن پس تونس تا سقوط امپراطوري در قرن پنجم ، بخشي از امپراتوری روم بود. پس از سقوط امپراتوری روم ، تونس مورد تاخت و تاز قدرت های مختلف اروپایی قرار گرفت اما نهايتا در قرن هفتم ميلادي به استيلاي مسلمانان درآمد.

 ساختار سیاسی تونس:

حکومت تونس جمهوری اعلام شده است. در این کشور نخست وزیر نیز وجود دارد که به همراه رئیس جمهور قوه‌ی مجریه را اداره می‌کند، در این کشور، مهمترین وظیفه رئیس‌جمهور، انتخاب نخست‌وزیر می‌باشد. قوه مقننه در کشور تونس در مجلس ملی خلاصه می‌شود. قوه قضایی کشور تونس با نظارت دیوان عالی کشور فعالیت می‌کند.

انقلاب تونس:

در تاریخ ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی، (۲۴ دی ۱۳۸۹ شمسی) و در پی ناآرامی‌ها و اعتراضات گسترده مردم تونس و کشته‌شدن صد‌ها نفر از معترضان در حمله نیرو‌های امنیتی به تظاهرکنندگان ضددولتی که با خودسوزی یک جوان تحصیل کرده در این کشور آغاز شد.

در صبحگاه جمعه ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ خبر فرار “بن علی” نه تنها ملت تونس بلکه همه ملت‌های مسلمان را خوشحال کرد. بن علی که فرانسه از ورودش به این کشور ممانعت کرد به سمت کشور‌های خلیج فارس حرکت کرد تا سرانجام دولت عربستان سعودی پذیرای وی شد. چندی پس از خروج بن علی، “شیخ راشد الغنوشی” که ۲۰ سال در تبعید در خارج از تونس به سر می‌برد، به همراه ۷۰ تن از مخالفان رژیم زین‌العابدین بن‌علی به تونس بازگشت.

در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۰ مجلس موسسان، آقای منصف المرزوقی را به عنوان اولین رئیس جمهور منتخب مردم انتخاب کرد. المرزوقی در زمره شناخته شده‌ترین مخالفان حکومت بن علی می‌باشد که در سال‌های حکومت بن علی در تبعید به سر می‌برد.

آشنایی با کشور آفریقایی تونس
آشنایی با کشور آفریقایی تونس

جغرافیای انسانی:

تونس قریب به ۱۱ میلیون جمعیت دارد. از این تعداد سن ۴۰ درصد از آن‌ها زیر ۲۴ سال است و قریب به ۵۰ درصد نیز بین ۲۵ تا ۵۴ سال سن دارد. بدین ترتیب ملاحظه می‌شود که تونس دارای جمعیتی جوان است. نرخ رشد جمعیت در تونس کمتر از یک درصد است. بالغ بر ۴۲ درصد از جمعیت کشور بیکار هستند. زبان مردم تونس، عربی است. البته به ترتیب، زبان‌های فرانسه، انگلیسی و تا حدی ایتالیایی نیز در امور اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معروف ترین جاذبه های تونس

۱- آمفی تئاتر ال جم ( El Djem)

این بنای زیبای رومی، یکی از بهترین نمونه های معماری تئاتر در دنیا است که در زمان حکومت رومی ها در این کشور ساخته شد.

در اینجا می توانید درست مثل گلادیاتورها در دالان های این بنا راه بروید، یا به سمت بالا و صندلی تماشاچی ها بروید و میدان اصلی و صحنه نمایش این تئاتر را از بالا ببینید.

۲- جربا (Djerba)

اگر به دنبال یک مقصد ساحلی با مناظر شگفت انگیز هستید، جزیره جربا بهترین انتخاب است. در بخش قدیمی جزیره اصلی شهرک هومت سوک، بیشتر افراد سفید پوست را می بینید که در آن اقامت دارند. از آنجایی که این منطقه با مغازه ها و فروشگاه های مختلفی احاطه شده است، برای کسانی که می خواهند تفریحات غیر ساحلی را تجربه کنند مقصد خوبی به شمار می آید. سواحل آرامش بخش این جزیره با مناظری طبیعی و نخل های خرما، سفری لذت بخش را به شما هدیه می کنند.

۳- سیدی بو سعید (Sidi Bou Said)

این روستای کوچک و هنرمندانه، روستایی صخره ای با ساختمان های کوچک و زیبا است که درست مثل یک اثر هنری به نظر می آید. تعجبی ندارد که این روستا برای دهه ها از مناطق پرطرفدار در بین هنرمندان بوده است. ساختمان های سفید، رنگ های آبی چشم نواز و پنجره های آهنی، نمونه کامل معماری خاص تونسی هستند که در این جزیره زیبا می توانید شاهد آن باشید.

۴-الحمامات | Hammamet

یکی از زیباترین شهرهای تونس الحمامات است، مکانی شگفت انگیز در میان کوه های شبه جزیره کپ بون که توجه گردشگران زیادی را به خود معطوف ساخته است. ساحل ماسه ای و زیبای آن در کنار مدینه (شهر قدیمی) که به خوبی مورد حفاظت قرار گرفته اصلی ترین جاذبه های الحمامات است.

سوسه | Sousse

سوسه شهری بندری و سومین شهر بزرگ است که به عنوان مروارید سواحل تونس شناخته می شود و توسط کاشف فینیقی کشف شده است.  این شهر به دلیل دارا بودن  سواحل اعجاب انگیز، آب و هوای مناسب، وجود هتل ها و رستوران های متعدد تبدیل به یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری تونس شده است.

منبع:حجیج،باشگاه خبرنگاران جوان،الی گشت

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.