کشور جزایر سلیمان را چقدر می شناسید؟

کشور جزایر سلیمان را چقدر می شناسید؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”کشور جزایر سلیمان را چقدر می شناسید؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

جزایر سُلِیمان (به انگلیسی: Solomon Islands ) کشوری است با بیش از ۹۹۰ جزیره در اقیانوس آرام جنوبی. پایتخت آن هونیارا است.

جزایر سلیمان کشوری در اقیانوس آرام است که اقتصاد آن بیشتر بر پایه صادرات چوب و الوار می‌گردد و در طول جنگ جهانی دوم شاهد درگیری‌های نیروهای متفقین و نیروهای محور بود. این کشور از غرب با پاپوآ گینه نو، از غرب با وانواتو و از جنوب غرب با استرالیا همسایه‌است.

جزایر سلیمان در اواخر قرن ۱۹ به تصرف امپراتوری بریتانیا درآمد. در طول جنگ جهانی دوم ژاپن آن را اشغال کرد و همین مسئله سبب شد این جزایر به صحنه منازعات ایالات متحده آمریکا و امپراتوری ژاپن تبدیل شود. در سال ۱۹۷۶ این کشور از بریتانیا اعلام استقلال کرد و دولتی از میان مردم این کشور حکومت را در دست گرفت.

جزایر سلیمان از چند صد جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده‌است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به گوادال کانال، مالایتا، نیو جورجیا و سان کریستوبال اشاره کرد.

گفته می‌شود جزایر سلیمان را نخستین بار یک دریانورد اسپانیایی با نام «آلوارو دی مندانا دی نیرا» در سال ۱۵۶۸ کشف کرده‌است. او یک روز در حال بازدید از جزیره بود که در دهانه رود ماتانیکو مقداری طلا یافت و به این باور که به گنج‌های حضرت سلیمان دست یافته، این جزایر را «سلیمان» نامید.

این کشور هم‌اکنون جزو کشورهای همسود (مشترک‌المنافع) است.

کشور جزایر سلیمان را چقدر می شناسید؟

سیاست

ملکه بریتانیا حکمران و رئیس دولت این جزایر است و نماینده‌ای به نام فرماندار کل در آن‌جا دارد. پارلمان ملی (۳۸ نفر که با رأی تمامی افراد بالغ برای چهار سال انتخاب می‌شوند) نخست‌وزیر را و او کابینه را انتخاب می‌کند.

احزاب عمدهٔ سیاسی جزایر سلیمان عبارتند از:

حزب متحد جزایر سلیمان
حزب اتحاد خلق
مذهب
انگلیکن (۳۴٪)، کاتولیک رومی (۱۹٪)، دیگر کلیساهای مسیحی.

 

جغرافیا

این کشور از جزایر کوهستانی و آتشفشانی سلیمان، که متشکل از شش جزیره اصلی و چند صد جزیره کوچک است، تشکیل شده‌است. بلندترین نقطه، قله ماکاراکومبورو با ارتفاع ۲۴۴۷ متر است. آب و هوای این جزایر استوایی است و حداکثر دما و بارندگی از نوامبر تا آوریل است.

 

اقتصاد جزایر سلیمان

یک سوم نیروی کار به زراعت معیشتی اشتغال دارد. تهیه الوار صنعت اصلی است، در عین حال مغز نارگیل، کاکائو و نارگیل نیز صادر می‌شود. تولید ناخالص داخلی در این کشور ۹۴۸ میلیون دلار است. ۲۴۹ هزار و ۲۰۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند که ۷۵ درصد از آن‌ها در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند.

نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۰۷ میلادی ۶٫۳ درصد بود.

محصولات صادراتی این کشور شامل الوار، ماهی، البسه، روغن خرما و نارگیل است که به کشورهای چین (۴۸ درصد)، کره جنوبی (۹٫۵ درصد)، ژاپن (۸٫۹ درصد)، تایلند (۴٫۷ درصد)، ایتالیا (۴٫۴ درصد) و فیلیپین (۴٫۲ درصد) صادر می‌شود.

محصولات وارداتی این کشور شامل غذا، دستگاه‌ها و تجهیزات، کالاهای تولید شده، سوخت و مواد شیمیایی است که از کشورهای استرالیا (۲۵٫۵ درصد)، سنگاپور (۲۳٫۵ درصد)، ژاپن (۷٫۸ درصد)، نیوزیلند (۵٫۱ درصد)، فیجی (۴٫۲ درصد) و پاپوآ گینه نو (۴٫۱ درصد) وارد می‌شود.

 

تاریخچه جزایر سلیمان

باور بر این است که مهاجران پاپوآیی زبان حدود ۳۰۰۰۰ سال پیش از میلاد آغاز به ورود به این جزایر کردند. گویشوران زبان‌های استرانزیایی حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد به این محل رسیدند وبرخی عناصر فرهنگی مانند قایق بازویی را با خود به ارمغان آوردند. بین سال‌های ۱۲۰۰ تا ۸۰۰ قبل از میلاد نیاکان پلی نزی‌ها، مردم لاپیتا، با کاشی‌های خاص خود از مجمع الجزایر بیسمارک وارد این منطقه شدند.

ساکنان جزایر سلیمان قبل از تحت‌الحمایگی توسط بریتانیا در ۱۸۹۳، به صورت نیروی کار در مزارع دیگر جزایر اقیانوس آرام استثمار می‌شدند. جزایر سلیمان که از ۱۹۴۲ تا ۱۹۵۴ به اشغال امپراتوری ژاپن درآمد، صحنه جنگ‌های شدیدی از جمله نبردی بزرگ بر سر جزیره گودال کانال بود. این کشور استقلال خود را از بریتانیا در سال ۱۹۷۸ به دست آورد.

 

سونامی

در آوریل ۲۰۰۷ وقوع سونامی در چندین جزیره در جنوب اقیانوس آرام و در نزدیکی جزایر سلیمان باعث کشته و زخمی شدن ده‌ها و بی خانمان شدن صدها نفر شد. این سونامی به دنبال زلزله‌ای ۸ ریشتری رخ داد و باعث خرابی شدید شهر گیزو در غرب جزایر سلیمان شد. در پی وقوع این زلزله به ساکنان سایر کشورهای جنوب اقیانوس آرام مانند جزایر فیجی، وانواتو، کالدونیای جدید و سواحل شمال شرقی استرالیا نسبت به احتمال وقوع سونامی هشدار داده شد.

بر اساس گزارش‌ها دست کم ۳۰ نفر کشته شدند و حداقل دو روستای این جزیره که در فاصله ۴۵ کیلومتری کانون زلزله قرار داشت به‌طور کامل نابود شد.

سازمان جغرافیایی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که زلزله هشت ریشتری صبح دوشنبه در کف اقیانوس و در فاصله ۳۴۵ کیلومتری از هونیارا، پایتخت جزایر سلیمان رخ داد.

 

خبر  “کشور جزایر سلیمان را چقدر می شناسید؟” از دسته دانستنی های سایت فارسیها برای شما گردآوری شده است .

منبع: wikipedia

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.