۹ ویژگی اصلی دوره های اصول و فنون مذاکره که باید بدانید

قطعا می دانید که مذاکره برایتان چه فوایدی دارد که دارید این مقاله را می خوانید. اگر هم نمی دانید جلوتر به این موضوع خواهیم پرداخت. این روزها برگزاری سمینار راجع به تکنیک های مذاکره یکی از فعالیت های مورد علاقه بسیاری از آموزش دهندگان شده. سالن های برگزاری همایش پر است از کسانی که به دنبال مذاکرات بهتر، ثروت آفرینی و پیشرفت در کسب و کارشان هستند. اما خودمانیم، آنقدر دوره های تکنیک و اصول و فنون مذاکره زیاد شده که واقعا کار کسی که به دنبال یادگیری این مهارتهاست سخت شده.

هدف این مقاله هم همین است که خیلی راحت بتوانید بهترین دوره را انتخاب و در آن شرکت کنید. با ما همراه باشید.

برگزاری سمینار و همایش

اصلا چرا باید در دوره یا همایش اصول و فنون مذاکره شرکت کنم؟

حتما در هزار و یک جا خوانده، شنیده، یا دیده اید که می گویند برای کسب موفقیت و ثروت بسیار، یا گسترش کسب و کارتان لازم است مهارت ها و تکنیک های مذاکره را یاد بگیرید و به کار ببندید.

واقعا هم درست است. اما بهتر است با دید عمیق تری به یادگیری بپردازید. واقعیت این است که در زندگی روزمره هرگاه دو نفر با هم گفتگو میکنند و یک طرف یا دو آنها چیزی از هم بخواهند، مذاکره شکل می‌گیرد. ساده اش می کنیم؛ شما چه بخواهید در مغازه تخفیف بگیرید، چه بخواهید یک قرارداد میلیاردی را جوش دهید، و یا اگر بخواهید با شخصی که به او علاقه دارید سر قرار بروید، یا حتی بخواهید کنترل تلویزیون را از اعضای خانواده بگیرید و … نیاز به مذاکره دارید.

حالا به سراغ اصلی ترین ویژگی های یک دوره اصول و فنون مذاکره یا یک وبینار یا سمینار یا همایش در همین زمینه می رویم تا راحت بتوانید بهترین ها را پیدا کنید:

  • اساتید مجرب مذاکره

این که مدرس چنین دوره ای تحصیلات مرتبط داشته باشد یا تا بحال ده ها همایش برگزار کرده باشد خوب است. اما اگر می توانید دامنه تحقیقاتتان را بالاتر ببرید. آیا مدرس دوره تابحال قراردادهای شاخص و دارای مقیاس بزرگ را به سرانجام رسانده؟ او در چه مذاکراتی شرکت داشته و نتیجه چه شده است؟ اصلا به شکل کلی حال و اوضاع موفقیت او در حال حاضر یا حتی در گذشته چطور بوده و هست؟ شناخت اساتید به شما کمک می کند که استاد مذاکره ای را انتخاب کنید که مهارتهایش در دنیای واقعی برایش کارآمد بوده اند و موجب پیشرفت او شده باشند.

  • واقعی بودن

علم و فن مذاکره واقعی است. منظور ما از این حرف چیست؟ یعنی این که فاکتورهای بسیار زیادی که در دنیای واقعی و در محیط، زندگی و حتی ارتباطات دو طرف وجود دارند می توانند روی نتیجه مذاکره تاثیرگذار باشند. این که شما تعدادی مخفف های آکادمیک و یک سری مفاهیم تئوریک را بیاموزید و دوره به اتمام برسد، واقعا فایده ای ندارد یا اقلا فایده اش کم است. با یکی دو مثال ساده این موضوع روشن می شود: فرض کنید در پروسه و جلسه مذاکره فردی هستید و با شخص مقابل شما تماس گرفته می شود و به او خبر ناگواری می دهند؛ در اینجا چه اتفاقی می افتد؟ شما همدردی می کنید؟ مذاکره را به تعویق می اندازید؟ اگر شرایط بدتر از این باشد و تحت فشار زمانی باشید چه؟ یا مثلا فرض کنید طی مذاکره برای یک موقعیت شغلی به شما مزایایی پیشنهاد می شود و در تصمیم گیری دو دل می شوید. آیا می دانید مشکل کار از کجاست؟

توصیه می کنیم این مورد را با توجه به شرایطی که برای آن مذاکره نیاز دارید، بررسی نمایید. پارامترهای زمان و مکان و شرایط، باعث میشوند که جواب همیشه یکسان نباشد. و توصیه می کنیم برای پیشرفت در شرایط واقعی مذاکره، حتما مقاله ۱۰ تکنیک مذاکره را در سایت نیکاوند مطالعه کنید.

  • سرگرم کننده بودن – یا اقلا خسته کننده نبودن!

این مهم است که اگر در یک سمینار یا همایش اصول و فنون مذاکره شرکت می کنید، تمام مدت در حال شنیدن و دریافت اطلاعات نباشید. مثلا مدرس می تواند از منابع مختلف، فیلم و سریال ها، مذاکرات واقعی، و … استفاده کند؛ یا او می تواند از شرکت کنندگان بخواهد که به شکل داوطلبانه با توجه به شغلی که دارند به شکل بداهه با یکدیگر مذاکره کنند و این خود نوعی تمرین ارزنده هم برای داوطلبان و هم شرکت کنندگان دیگر خواهد بود.

همچنین انرژی و نوع انتقال مطالب بسیار تاثیرگذار است.

نکات دیگری که باعث هر چه بهتر شدن یک سمینار می شود، در مقاله صفر تا صد برگزاری سمینار وب سایت نیکاوند آمده است.

بهترین سالن های برگزاری همایش

  • عمق آموزشی – ماهی گیری یاد دادن!

این موضوع مهم است که آموزش فنون مذاکره عمق داشته باشد و به چند تکنیک از پیش تعیین شده محدود نشود. در واقع اهمیت زیادی دارد که شما ماهی گیری را یاد بگیرید وگرنه که سایت های اینترنتی و مقالات رایگان هم می توانند ماهی آماده به شما بدهند. تعدادی از مهارتهای کاربردی و مهم در مذاکره عبارتند از تفکر نقادانه (Critical Thinking)، مدیریت ریسک، مدیریت استرس، مدیریت زمان، روانشناسی و …

  • به‌روز بودن مطالب

بله بله، این مورد بسیار بدیهی و واضح است. ولی بیایید کمی دقیق تر به آن نگاه کنیم. مذاکره یکی از مواردی است که با روانشناسی انسان و بسیاری موارد دیگر که مربوط به انسانهاست مرتبط است. و به شکل کلی فن مذاکره یک علم نیز هست. با در نظر گرفتن هر دوی این موارد، می توان به یک نتیجه رسید. این که دانش موجود در مطالب مرتبط با سرفصل دوره اصول و فنون مذاکره، هر ساله بروزرسانی می شود و چه بسا بسیاری نتایج قبلی، طبق پژوهش های جدید منسوخ شوند. بنابراین مهم است که زمانی که مدرس به شما مطالبی را ارائه می کند، بگوید که اصلا این مطالب از کجا آمده و برای چه سالی است؟ و آیا هنوز معتبر است یا خیر؟

تکنیک مذاکره

  • منابع

در این که در بحث آموزش ، منابعی که معرفی می شوند بسیار مهم هستند شکی نیست. اما یک مورد دیگر هم وجود دارد. زمانی که شما در یک دوره یا سمینار یا کارگاه مذاکره شرکت می کنید، مهم است که منابعی که به شما معرفی می شوند، نو باشند و اطلاعات جدید و بسیار کارآمدی در آنها آمده باشد. مثلا، همه می دانیم که کتاب آلن پیز در زمینه زبان بدن حرف اول را می زند، اما بجز این منبع دیگر چه کتابهایی به کار خواهند آمد؟

حالا که مثال زده ایم بد نیست پاسخی جزئی هم بدهیم؛ کارشناسان وبسایت نیکاوند برای شناخت زبان بدن، کتابهای رمزگشایی زبان بدن نوشته جو ناوارو مامور سابق اف.بی.آی، زبان بدن دروغگوها نوشته لیلیان داگلاس، و چگونه به احساسات دیگران پی ببریم نوشته پل اکمن را توصیه می کنند.

  • جامع بودن

مبحث جامع بودن سرفصل دوره مذاکره از مباحثی که بالاتر مطرح کردیم مجزاست؛ این که کیفیت یک سرفصل آموزشی خوب باشد اما جامع نباشد و همه چیز را به شما نگوید، یعنی شما ضرر کرده اید. سرفصل دوره مذاکره باید شامل موارد متعددی از جمله تعاریف و مفاهیم و اصول کلی، مدل ذهنی، ارزش و تحلیل ارزش ها، شخصیت شناسی و روانشناسی، تبادل اطلاعات، تشخیص دروغگویی، زبان بدن، مدیریت زمان، مدیریت استرس، مدیریت ریسک، و بسیاری موارد دیگر باشد. علاوه بر آن مانع بودن سرفصل نیز اهمیت دارد. به زبان خودمانی تر یعنی نباید به سرفصل آب بسته باشند تا صرفا آن را طولانی تر کنند.

  • کیفیت و امکانات

نگویید که این مورد مهم نیست. داشتن امکانات و کیفیت مناسب برگزاری دوره یا سمینار می تواند واقعا روی یادگیری و راندمان حاضرین تاثیرگذار باشد. حتی مکان برگزاری (در صورت حضوری بودن) نیز می تواند بسیار اثرگذار باشد. کافیست دو مقاله امکانات لازم برای برگزاری همایش و بهترین سالن های برگزاری همایش را در سایت نیکاوند بخوانید تا کاملا به اهمیت این موضوع پی ببرید. این را صرفا نمی گوییم تا شما مقاله های بیشتری را از سایت بخوانید. شناخت امکاناتی که در بهترین سالن ها وجود دارند و شناخت امکانات و کیفیت حداقلی و لازم برای سمینار ها و همایش ها می تواند به شما کمک کند که سطح انتظارات داشته باشید.

  • مطابقت با نیازهای شما

این ویژگی بیشتر به شما و نیازهایتان برمی گردد. مثلا آیا دوره ای که شما نیاز دارید باید مهارتهای مذاکره فردی را آموزش دهد یا مذاکره گروهی یا هر دو؟ آیا محدودیت زمان و رفت و آمد دارید یا نه؟ آیا دانش قبلی در زمینه اصول و فنون مذاکره دارید یا در سطح پایه هستید؟ آیا با منابعی که احتمالا به آنها بر می خورید (مثلا فیلم دوازده مرد خشمگین (Twelve Angry Men)) آشنایی قبلی دارید یا خیر؟

برگزاری سمینار

سخن آخر

امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را کرده باشید. به یاد داشته باشید که در صورتی که می خواهید یک سمینار درجه یک برگزار کنید، یا آموزنده هستید و می خواهید تکنیک های مذاکره را بیاموزید، حتما از سایت نیکاوند و مقالات و محتوای قابل دانلود وبسایت استفاده کنید. در صورت وجود سوال، می توانید از بخش تماس با ما سوالتان را در سایت نیکاوند مطرح کنید و کارشناسان در اسرع وقت به شما پاسخ خواهند داد.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.