۱۰ فایده عالی ماساژ پا و رفلکسولوژی برای سلامتی

اگرچه پاهای ما کارهای زیادی را انجام می دهند، اما شاید کمترین توجه به آنها باشد. برای سلامتی پاها و محکم و انعطاف پذیر نگه داشتن آنها، ماساژ روزانه چند دقیقه ای کف پا کافی است. در واقع، ماساژ پا در فرهنگ‌های مختلف سال‌هاست که برای ارتقای سلامت و تندرستی انجام می‌شود. همچنین بخش ارزشمندی از طب سنتی بوده است. ماساژ منظم پا را با رفلکسولوژی ترکیب کنید تا سلامت روانی و جسمی را ارتقا دهید.

رفلکسولوژی چیست؟

رفلکسولوژی یک عمل درمانی باستانی است که میگوید نقاط بازتابی در پا وجود دارد که با اندام ها و غدد مختلف بدن مطابقت دارد.

این نقاط در کف پا، مچ پا، انگشتان پا و قسمت بالایی پا قرار دارند. در رفلکسولوژی، با تکنیک های خاص شست، انگشت یا دست، به نواحی خاصی روی پاها فشار وارد می شود. تحریک و اعمال فشار به این رفلکس ها بر روی پاها قطعا لذت بخش است، اما در عین حال به ارتقای سلامت کمک می کند.

فواید ماساژ پا

فواید ماساژ پا و رفلکسولوژی

۱- خواب بهتر

ماساژ پا درست قبل از رفتن به رختخواب می تواند به خواب بهتر شما کمک کند. ماساژ تسکین دهنده و آرامش بخش پا به بدن کمک می کند تا بدن را آرام کند، گردش خون را بهبود بخشد و اعصاب را آرام کند. اینها به نوبه خود خواب آرام را تشویق می کنند.نقاط طب سوزنی خاصی روی پاهای شما وجود دارد که برای بهبود خواب باید ماساژ داده شوند.

صاف بنشینید و پای خود را در دامان خود قرار دهید.
با استفاده از انگشت شست، کف پا را به داخل و اطراف آن فشار دهید.
این کار را حداقل به مدت ۱ دقیقه روی هر یک از انگشتان شست پا انجام دهید.
سپس کف پاهای خود را به مدت ۱۰ دقیقه با روغن نارگیل گرم، روغن زیتون یا روغن خردل ماساژ دهید.

۲- گردش خون را بهبود می بخشد

به دلیل سبک زندگی کم تحرک، اکثر ما از ماهیچه های پای خود به درستی استفاده نمی کنیم. همچنین، کفش های نامناسب مانند کفش های تنگ، گردش خون طبیعی را در پاها مختل می کند.

با ۱۰ دقیقه ماساژ روزانه پا می توانید گردش خون خود را بهبود ببخشید. این به نوبه خود به انتقال اکسیژن به سلول های بدن کمک می کند، که برای سلامت کلی ضروری است. نیازی به گفتن نیست، شما همچنین باید کفش مناسب و راحت را انتخاب کنید.ماساژ پا همچنین سیستم لنفاوی را تحریک می کند و به جلوگیری از واریس کمک می کند.

روغن ماساژ را در کف دست خود بریزید و آن را به مدت چند دقیقه محکم روی پای خود بمالید.
سپس پا را به آرامی اما محکم از انگشتان تا مچ پا بکشید.
در نهایت ساق پای خود را نیز به آرامی ماساژ دهید.
همین کار را با پای دیگر نیز تکرار کنید.

۳- به شما کمک می کند آرام شوید

پس از یک روز طولانی خسته کننده، بهترین راه برای استراحت، ماساژ پاهای تسکین دهنده و آرام بخش است، به ویژه پس از یک روز طولانی ایستادن و راه رفتن، زمانی که پاهای ما متورم می شوند.

همچنین، ماساژ پا با رفع هرگونه انسدادی که انرژی را در خود نگه می دارد و علائم استرس و خستگی را از بین می برد، به شما انرژی می دهد.

ماساژ منظم پا ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از رفتن به رختخواب می تواند احساس سلامت عمومی را بهبود بخشد. همیشه از روغن گرم برای ماساژ پا استفاده کنید تا به راحتی در عمق پوست نفوذ کند. همچنین، از ضربه های ملایم و در عین حال محکم استفاده کنید.

۴-با افسردگی مبارزه می کند

ماساژ پا و رفلکسولوژی حتی می تواند به مبارزه با افسردگی کمک کند.

بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ در مجله پرستاری بالینی منتشر شد، دریافت ماساژهای تسکین‌دهنده دست یا پا می‌تواند کمک زیادی به مقابله با دوره استرس‌زا کند.ماساژ پا تسلی می دهد و به افراد کمک می کند تا با تغییرات زندگی سازگار شوند.

برخی نقاط روی پا در کاهش علائم افسردگی مفید هستند.

به عنوان مثال، نقطه در مرکز انگشت شست پا، نقطه ای در مرکز توپی پای شما یا توپی که در زیر انگشت شست پا قرار دارد، با ثبات عاطفی و سلامت روان مرتبط است.ماساژ دادن این نقاط یا اعمال فشار به آنها برای چند دقیقه ۲ یا ۳ بار در روز می تواند به تسکین علائم افسردگی کمک کند.

۵- درد را تسکین می دهد

رفلکسولوژی می تواند به درمان انواع مختلف دردها مانند سردرد، میگرن، گردن درد، کمردردهای تحتانی و فوقانی کمک کند.

برای کمردرد، رفلکس نخاعی را با انگشت شست به آرامی ماساژ دهید، از کنار انگشت پا تا مچ پا با حرکات دایره ای کوچک شروع کنید. همچنین کف و بالای پاهای خود را ماساژ دهید.

اگر گردن درد دارید، انگشتان پا و همچنین مفاصلی که انگشتان پا را به پا متصل می کنند به مدت ۵ دقیقه محکم ماساژ دهید و به زودی درد از بین می رود.

برای کاهش درد و تورم در مچ پا و تسکین سردرد و میگرن می توانید کل مچ پا را ماساژ دهید. برای تسکین درد ران یا کمردرد، با انگشت شست خود بین استخوان مچ پا خارجی و تاندون آشیل چند دقیقه فشار وارد کنید.

پیشنهاد می کنیم مقاله “چیزی درباره ماساژ درمانی با سنگ داغ شنیده اید” را نیز مطالعه بفرمایید.

۶-تورم پا را کاهش می دهد

ماساژ منظم پا در دوران بارداری می تواند به کاهش اثرات تورم پا و مچ پا به دلیل احتباس مایعات است کمک کند. این امر در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه آخر بسیار شایع است.

در دوران بارداری، ماساژ پا را خودتان انجام ندهید. توصیه می شود آن را توسط یک دوست، شریک یا متخصص انجام دهید. در واقع، بهتر است این کار توسط یک متخصص رفلکسولوژیست انجام شود.

به آرامی پای خود را ماساژ دهید، از نوک انگشتان تا مچ پا شروع کنید. جلو و پشت پاهای خود را ماساژ دهید.

ماساژ رتروگراد با مقداری روغن ماساژ گرم بسیار مفید است. این کار با مالش از انگشتان پا از ناحیه نزدیک یا به سمت زانو انجام می شود.

این باعث می شود مایع انباشته شده در پاها به سمت کلیه ها بازگردد، جایی که می توان آن را از بدن خارج کرد.

همراه با ماساژ روزانه پا، سعی کنید تا حد امکان پاهای خود را بالا نگه دارید، استراحت کافی داشته باشید، کفش های راحت بپوشید، مقدار زیادی آب بنوشید و خوب غذا بخورید.

۷-علائم PMS و یائسگی را کاهش می دهد

بسیاری از زنان از علائمی مانند احساس غم و اندوه، تحریک پذیری، بی خوابی، نفخ، خستگی، سردرد و نوسانات خلقی در طول سندرم پیش از قاعدگی (PMS) رنج می برند. این موارد را می توان با ماساژ روزانه پا درمان کرد. حتی علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و افسردگی را می توان به طور موثر با ماساژ منظم پا کنترل کرد.

برای درمان PMS و علائم یائسگی، در قسمت داخلی پا، جایی که شست پا به پا می رسد، را ماساژ دهید.

این نقطه طب فشاری را با هر روغن ماساژ گرم ماساژ دهید و فشار ثابت و محکمی اعمال کنید. این کار را چند دقیقه انجام دهید و سپس کل پاها را ماساژ دهید.

ماساژ منظم پا مطمئناً کاهش گرگرفتگی و بهبود اختلالات خواب و تغییرات خلقی را نشان خواهد داد.

۸- سندرم پای بی قرار

ماساژ پا همچنین برای درمان سندرم پای بیقرار، نوعی اختلال عصبی، مفید است. سندرم پای بیقرار به دلیل احساسات ناخوشایند مانند کشیدن و میل به حرکت دادن پاها می تواند باعث ایجاد مشکل در خواب شود.

پاهای خود را با روغن نارگیل گرم ماساژ دهید تا گردش خون را بهبود بخشد، اعصاب را آرام کند و به خواب شبانه کمک کند.

با ماساژ دادن پاشنه و مچ پا با قسمت گوشتی هر دو دست خود شروع کنید.
سپس با حرکات دایره‌ای با ضربات ملایم و در عین حال محکم ماساژ دهید و از مچ پا به سمت بالا حرکت کنید.
این کار را روزانه ۱۰ دقیقه قبل از خواب انجام دهید.

فواید ماساژ پا

۹- فشار خون را کاهش می دهد

فشار خون بالا  با ماساژ منظم پا قابل کنترل است. مطالعات همچنین نشان داده اند که رفلاکسولوژی پا ممکن است به کاهش فشار خون سیستولیک و تری گلیسیرید کمک کند.

برای درمان HBP، ماساژ رفلکس شبکه خورشیدی مهم است. این نقطه انعکاسی را می توان به راحتی با فشردن هر طرف پا پیدا کرد. حفره ای که شکل می گیرد جایی است که نقطه شبکه خورشیدی قرار دارد.

این نقطه رفلکس را برای چند ثانیه با انگشت شست خود فشار دهید و نفس عمیق بکشید.
انگشت شست را رها کنید و نفس خود را بیرون دهید.
روی پای دیگر نیز تکرار کنید.
این کار را دو بار در هفته به مدت چند هفته انجام دهید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.