۱۰ مدل غذا با نخود فرنگی(نخود سبز)
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”۱۰ مدل غذا با نخود فرنگی(نخود سبز)” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن گنجینهی کوچکی از مواد مغذی هستند که خدمت زیادی به سلامتی ما میکنند.نخود فرنگی حاوی آنتی اکسیدان،فیبر،پروتئین گیاهی،ویتامین kویتامین bوaمنیزیم فسفر و روی و آهن است.
۱-زیره پلو با نخود فرنگی
برنج ایرانی چهار پیمانه
سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
نخود فرنگی پاک شده ۲۰۰ گرم
زیره سیاه یک تا ۲ قاشق غذاحوری
روغن کنجد یک تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون پنج قاشق غذاخوری
آب پنج لیوان
پیاز یک عدد
جعفری به مقدار دلخواه
نمک، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه زیره پلو با نخود فرنگی
-نخست نخود فرنگی را شسته و به همراه ۲ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود.
-برنج خیس شده را با بقیه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
-پیاز خرد شده را به همراه روغن زیتون تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
-نمک، زردچوبه، جعفری، روغن زیتون و نخود فرنگی نیمپز شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
-مواد را به برنج در حال جوشیدن اضافه و صبر کنید تا دَم بکشد.
-زعفران دَمکشیده را با برنج مخلوط و روی غذا را با آن تزئین کنید.
۲- نخودپلو
پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. طلایی که شد کمی زردچوبه و ۲۵۰ گرم گوشت چرخ شده به آن اضافه کنید. به گوشت کمی نمک، فلفل و آویشن یا هر ادویه دلخواه دیگر مثل ادویه پلویی اضافه کنید. بعد از افزودن سه قاشق رب گوجهفرنگی و نصف استکان آب در ظرف را ببندید.
یک و نیم پیمانه نخود را آبپز کنید. در آخر که آب گوشت تمام شد، نخود را هم افزوده و هم بزنید حالا دو و نیم پیمانه برنج را به روش معمول آبکش کنید. ته قابلمه کمی روغن بریزید. ته دیگ دلخواه را بگذارید و برنج ومایه گوشت و نخود را لایه لایه در قابلمه بریزید. غذا را دم کنید. بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت نخودپلو آماده است.
۳-نخود برشته طعمدار
این میانوعده را هم با نخود یخزده میتوان درست کرد و هم با نخود تازه. نخود یخزده را یخ زدایی کنید و بعد با دستمال حولهای آشپزخانه خشک کنید تا رطوبتی نداشته باشد. نخود تازه را هم به مدت دو دقیقه در آب در حال جوش بیندازید. سپس آنها را آبکش و سپس همان گونه خشک کنید. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
نخود را در کاسهای بریزید و یک قاشق سوپخوری روغن و یک قاشق چایخوری مخلوط نمک و پودر سیر به آنها افزوده و خوب مخلوط کنید. در سینی فر کاغذ روغنی یا فویل آلومینیوم پهن کنید. نخودها را در یک سطح روی سینی پهن کنید. دقت کنید همه نخودها کنار هم قرار گیرند و تودهای روی هم نباشند. نیم ساعت سینی را در فر حرارت دهید. بعد در اواخر زمان پخت کمی سینی را تکان دهید تا همه جای نخودها برشته و کرانچی شود.
۴-دیپ نخودسبز و پنیر
دو پیمانه نخود سبز را آبپز کنید و بعد در دستگاه غذاساز بریزید. یک حبه سیر، نصف پیمانه نعنا، نوک قاشق چایخوری زیره، کمی نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا به صورت پورهای نرم و یکدست در بیایند. نصف پیمانه پنیر پارمسان رنده یا پودر شده، دو قاشق روغن زیتون و آب یک عدد لیموترش تازه را هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. این دیپ را مدتی در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن را با بیسکویت، چیپس یا نان سوخاری سرو کنید.
۵-ساندویچ نخود سبز و پیازچه
برای درست کردن این ساندویچها به ۸ برش نان تست ساده یا سبوسدار احتیاج دارید. آنها را روی شعله پخش کن یا در تستر برشته کنید و کناری بگذارید. دوپیمانه نخودسبز پخته را له کنید و در ظرفی بریزید.
چهار برش نان برشته را کنار هم در یک سینی بچینید. مایه ساندویچها را به چهار قسمت تقسیم کنید و روی هر برش یک قسمت از مایه را بگذارید. کمی آنها را پخش کنید و رویشان را با برشهای نازک گوجهفرنگی بپوشانید. لایه دیگر نان ها را روی آنها گذاشته..
۶-فلافل نخود سبز
نصف پیمانه آرد سفید را با دو قاشق آرد نخودچی، دو قاشق چایخوری بیکینگپودر و نوک قاشق چایخوری فلفل قرمز در کاسهای بریزید و مخلوط کنید. سه پیمانه نخودسبز را آبپز کنید اما خیلی نرم نشوند. یک پیاز کوچک، دو حبه سیر، یک پیمانه برگ نعنا، نصف پیمانه برگ جعفری و نصف پیمانه گشنیز را در غذاساز بریزید و له کنید.
حالا این مواد را به کاسه آردها افزوده و خوب با هم مخلوط کنید تا مایهای سفت و به هم چسبیده داشته باشید. اگر دیدید شل است باز کمی آرد اضافه کنید. مایه را یک ساعت در یخچال بگذارید و بعد از این مدت به اندازه یک گردوی درشت از مایه بردارید، در درست فرم دهید و در روغن سرخ کنید.
۷-خوراک گوشت و نخود
یک پیاز را ریز خردکنید و در تابهای با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سرخ شد کمی زردچوبه و ۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده را به آن افزوده، سرخ کنید. رنگ گوشت که عوض شد، یک پیمانه هویج حلقه حلقه شده و یک و نیم پیمانه نخود اضافه کنید.
۸-سالاد ماکارونی با نخود سبز
دو پیمانه پاستای فرمی را در آب جوش بریزید، بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه آنها را آبکش کنید و از رویشان آب سرد رد کنید. یک سیبزمینی متوسط را آبپز یا بخارپز کرده، نگینی خرد کنید. نصف پیمانه هویج پخته نگینی شده، نصف پیمانه ذرت پخته و یک قاشق پیازچه ریز خرد شده را با سیبزمینی و پاستا در کاسهای بریزید.
۹- پراتای نخودسبز
دو پیمانه نخود را آبپز کنید و بعد به صورت پوره درآورید. در تابهای کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. در روغن داغ یک قاشق سوپخوری دانه زیره و ۵ قاشق چیلی خشک را تفت دهید. نمک به مقدار لازم و نخود پوره شده را هم در تابه ادویهها بریزید و تفت دهید.
سپس تابه را از روی حرارت بردارید. وقتی مواد خنک شد، آن را به سه پیمانه آرد اضافه و مخلوط کنید. مقداری آب اضافه کنید تا خمیر یکدست شود. بعد این خمیر را به ۱۲ چانه تقسیم کنید. چانهها را با کمک وردنه باز و نازک کنید. تابهای مناسب را کمی چرب کنید و نانها را در آن سرخ کنید. هردو طرف نان که پخت آن را بردارید.
۱۰- سوپ خامهای نخودسبز
یک پیاز را ریز خرد کنید. یک حبه سیر را هم له کنید. ۵۰ گرم کره را ذوب کنید. پیاز و سیر را در کره تفت دهید تا طلایی شوند. ۷۰۰ گرم نخود را با نصف قاشق غذاخوری شکر و یک مشت پر برگ نعنا به مخلوط پیاز اضافه کنید. یک لیتر آب مرغ یا آب جوشی را که یک قرص عصاره سبزیجات در آن حل کردهاید به مواد اضافه کنید و بگذارید تا خوب بجوشد، همه مواد بپزد و مزهدار شود.
سوپ که تقریبا غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و آن را با گوشتکوب برقی به صورت پوره درآورید. ۱۵۰ میلی لیتر خامه به آن افزوده، نمک و فلفل آن را امتحان کنید.