پاسخ سوالات درباره ویروس کرونا

پاسخ سوالات درباره ویروس کرونا

در مورد بیماری کرونا چقدر اطلاعات دارید؟ این بیماری توسط ویروسی از خانواده ویروس کرونا، ایجاد شد و هرگز بیماری دیگری ناشی از آن گزارش نشده بود. همانند دیگر ویروس های کرونا، منشا آن از حیوانات می باشد. در این مطلب به سوالات متداول در مورد ویروس کرونا خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
اطلاعات موجود نشان می دهند که ممکن است علائم بیماری کرونا بعد از ۱۴ روز آلودگی توسط ویروس بروز کنند. 

سوالات متداول در مورد بیماری کرونا

آیا قبلا انواع دیگری از ویروس کرونا وجود داشته است؟

سندروم تنفسی شدید ( سارس ) و سندروم تنفسی خاورمیانه ( مرس) هر دو توسط ویروس های کرونا که از حیوانات منتقل شده اند، به انسان ها سرایت کرده اند. در سال ۲۰۰۲ سارس به صورت غیر قابل کنترل به ۳۷ کشور سرایت کرد و موجب وحشت جهانی شد. این بیماری ها ۸ هزار فرد را به عفونت مبتلا کردند و بیش از ۷۵۰ نفر کشته شدند. بیماری مرس به نظر می رسد که به راحتی از انسان به انسان منتقل نمی گردد اما آمار مرگ و میر آن زیاد است و تقریبا ۳۵ درصد از ۲۵۰۰ نفری که به آن مبتلا شدند را کشت.

علائم ویروس کرونا

این ویروس می تواند موجب ذات الریه گردد. افرادی که با این ویروس آلوده شده اند گزارش کرده اند که از سرفه، تب و تنگی نفس رنج می برند. در موارد شدید موجب نارسایی اندام های بدن بیمار می گردد. چون این بیماری ویروسی است پس استفاده از آنتی بیوتیک در جلوگیری از پیشروی بیماری مفید واقع نخواهد شد. داروهای ضد ویروسی آنفولانزا قابلیت مبارزه با این ویروس را نخواهند داشت. بازیابی و بهبود مجدد بیمار به مقاومت سیستم ایمنی او مربوط است. افراد زیادی که توسط این ویروس از بین رفته اند دارای سیستم ایمنی بدنی ضعیفی بوده اند.

آیا اگر دچار سرفه شدیم به پزشک مراجعه کنیم؟

پزشکان انگلیسی مسافرانی که از چین، تایلند، ژاپن، کره، هنگ کنک، تایوان، سنگاپور و مالزی طی ۱۴ روز گذشته به انگلستان سفر کرده اند را مورد معاینه قرار دادند و هر کدام از آن ها که علائمی نظیر سرفه، تب یا تنگی نفس داشتند را در حالت قرنطینه قرار دادند حتی اگر علائم آن ها خفیف بود.

پاسخ سوالات درباره ویروس کرونا
پاسخ سوالات درباره ویروس کرونا

آیا این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد؟

کمیته ملی بهداشت چین تایید کرد که انتقال از فردی به فرد دیگر امکان پذیر است و این انتقال تا کنون از جاهای دیگر گزارش شده است.

آیا واکسنی با مقابله با ویروس کرونا وجود دارد؟

خیر. در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت در برابر کرونا ویروس وجود ندارد.

آیا واکسن آنفولانزا می تواند ما را در برابر عفونت ویروسی کرونا محافظت کند؟

خیر. واکنس آنفولانزا هیچ نوع ایمنی و محافظتی در برابر ویروس کرونا ایجاد نمی کند.

چه روش هایی برای درمان کرونا وجود دارد؟

در حال حاضر برای اکثر مبتلایان به عفونت ویروس کرونا درمان خاصی وجود ندارد. بیشتر افراد مبتلا به این ویروس کرونا مشترک بین انسان و حیوان خود به خود بهبود پیدا می کنند. با اینکه فعلا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد اما پزشکان برای کاهش و تسکین علائم بیماری از داروهای مختلفی استفاده می کنند.
در صورت بروز موارد زیر حتما باید به پزشک مراجعه کنید:
– اگر درباره علائم تان نگران هستید
– اگر سابقه مسافرت به مناطق آلوده به این ویروس را دارید

ویروس کرونا چطور منتقل می شود؟

ویروس های کرونای انسانی باعث عفونت بینی، گلو و ریه ها می شوند. این ویروس از طریق موارد زیر به افراد سالم منتقل می شود:
– قطرات بزاق منتشر شده در هوا هنگام عطسه یا سرفه کردن
– تماس نزدیک با فرد آلوده مثل دست دادن یا لمس کردن
– تماس با اشیاء و سطوحی که به ویروس آلوده هستند و سپس لمس دهان، بینی و چشم ها بدون شستن دست ها

دوره کمون یا نهفته ویروس کرونا چقدر طول می کشد؟

اطلاعات موجود نشان می دهند که ممکن است علائم بیماری بعد از ۱۴ روز آلودگی توسط ویروس بروز کنند.

چطور می توانیم از خودمان در برابر کرونا محافظت کنیم؟

برای سالم ماندن و پیشگیری از ابتلا به کرونا و شیوع عفونت نکات زیر را رعایت کنید:
– دست های تان را مرتب و حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید
– از لمس کردن چشم، بینی و دهان قبل از شستن دست ها خودداری کنید
– از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید
– موقع سرفه یا عطسه کردن سرتان را در آرنج دستتان فرو ببرید یا در آستین لباس تان سرفه و عطسه کنید
– در صورت بیمار شدن برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران در خانه بمانید

آیا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا حتما باید از ماسک استفاده کرد؟

اگر سالم هستید استفاده از ماسک ضروری نیست. اما اگر علائم بیماری را دارید، استفاده از ماسک به جلوگیری از انتقال کرونا به دیگران کمک می کند. ماسک درست یک مانع عمل می کند و موقع عطسه یا سرفه کردن جلوی انتشار قطرات تنفسی شما در هوا را می گیرد. اگر پزشک به شما توصیه کرده است که از ماسک استفاده کنید حتما این کار را انجام بدهید. استفاده از ماسک بخش مهمی از اقدامات پیشگیرانه و کنترلی عفونت هستند و مانع از انتقال عفونت های تنفسی از فرد بیمار به دیگران می شوند.

اگر از شخص بیماری مراقبت می کنید و یا در تماس مستقیم و نزدیک با یک بیمار هستید استفاده از ماسک در جلوگیری از ابتلای شما به ویروس موثر است اما این خطر را کاملا برطرف نمی کند. هنگام استفاده از ماسک حتما نکات زیر را رعایت کنید:
– دهان و بینی تان را کاملا بپوشانید
– به محض اینکه ماسک را روی صورت تان گذاشتید از دست زدن به آن خودداری کنید
– بعد از هر با استفاده صحیح از ماسک آن را دور بیندازید
– بعد از برداشن ماسک دست های تان را کاملا بشویید

به طور کلی توصیه نمی شود که افراد سالم و یا کسانی که در مواجهه با ویروس نبوده اند از ماسک استفاده کنند. اگر بیمار نباشید و یا در معرض خطر ابتلا به کرونا نباشید، استفاده از ماسک احساس امنیت کاذب در شما ایجاد می کند. علاوه بر این ماسک ها به راحتی و خیلی زود آلوده می شوند و نیاز به تعویض مداوم دارند. همچنین ماسک ها فقط در صورت استفاده صحیح می توانند از شما محافظت کنند.
اما به دلیل اینکه این ویروس به مدت ۱۴ روز در بدن فرد به صورت نهفته می ماند و در این دوره هم می تواند منتقل شود و قطعا آن فرد نمی داند که آیا به کرونا مبتلا است یا نه، بهتر است که در صورتی که مجبور هستید به مکان های شلوغ بروید حتما ماسک تمیز بزنید.

آیا تماس با محصولات و یا بسته هایی که از چین وارد شده اند می تواند ما را به ویروس کرونا آلوده کند؟

هیچ خطر شناخته شده ای درباره انتقال ویروس از طریق محصولات و بسته هایی که از چین می آیند وجود ندارد. با اینکه هنوز اطلاعات زیادی در مورد ویروس نوظهور کرونا و نحوه انتشار آن در دسترس نیست اما می توان با بررسی دو ویروس دیگر یعنی ویروس سارس و مارس به نتایج خوبی دست یافت. به طور کلی از آنجایی که شانس زنده ماندن ویروس کرونا روی سطوح خشک بسیار کم است بنابراین احتمال انتقال آن از طریق بسته ها و محصولات دریافتی از چین نیز پایین است. ویروس کرونا معمولا از طریق قطرات بزاق پخش شده انتقال پیدا می کند و در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر انتقال این ویروس از طریق کالاهای وارداتی در دسترس نیست و هیچ موردی در این زمینه گزارش نشده است.
منبع: راسخون
Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.