فیلتر هپا

فیلتر هپا

فیلتر هپا چیست ؟

HEPA نوعی فیلتر هوای مکانیکی چین دار است. این مخفف کلمات high-efficiency particulate air است. این نوع فیلتر هوا می تواند حداقل ۹۹٫۹۷ % گرد و غبار، گرده، کپک، باکتری و هر ذره منتقل شده در هوا با اندازه ۰٫۳ میکرون (میکرومتر) را از بین ببرد.

فیلتر هپا

فیلتر هپا از چه ساخته شده است ؟

فیلتر های هپا می توانند از الیاف گیاهی و مصنوعی، موی حیوانات، شیشه درشت و … ساخته شوند .موادی که از آن ها ساخته شده است همه با هم گره خورده و یک صفحه کاغذ مانند فشرده ایجاد می کنند که این ورق ها معمولاً برای افزایش سطح، چین دار هستند.

تفاوت میزان فیلتراسیون فیلتر هپا در ۳ کلاس هود لامینار :

 فیلتر اولپا و فیلتر هپا از انواع فیلتر هود لامینار هستند که در هود میکروبی بکار می روند. بدین صورت که در هود لامینار هوای وارد شده به داخل هود از منافذ تعبیه شده در جلوی هود، به طرف پایین هدایت شده و از آن جا از طریق کانال پشت هود، به بالا برده شده و پس از عبور از فیلتر هپا به داخل هود میکروبی یا هود لامینار برگشته و بخش دیگری از هوا از فیلتر هپای دیگری عبور نموده و از هود خارج می شود.

 

فیلتر هپا

  • در هود های نوع A 30 % از هوای وارد شده از فیلتر هپای خروجی هود عبور کرده و خارج می شود و ۷۰ % هوا با عبور از فیلتر هوای ورودی دوباره به داخل فضای کاری هود بر می گردد.
  • در هود های نوع B1 حدود ۷۰ % هوا از صفحه پشتی و از فیلتر خروجی رد شده و خارج می شود و ۳۰ % باقی مانده هوا به داخل هود بر می گردد.
  • در هود های نوع B2 هوا به هیچ وجه چرخش مجدد ندارد و تمامی هوا از فیلتر هپای خروجی هود عبور کرده و خارج می شود.

 

عوامل اصلی موثر بر جذب ذرات توسط فیلتر هپا :

  • سرعت عبور هوا از فیلتر
  • قطر الیاف تشکیل دهنده
  • ضخامت کلی فیلتر

میزان فیلتراسیون فیلتر هپا در کلاس های مختلف :

کلاس هپا

درصد جذب

H10

۸۵ %

H11

۹۵ %
H12

۹۹/۵ %

H13

۹۹/۹۵ %

H14

۹۹/۹۹۵ %

عملکرد فیلتر هپا چگونه است ؟

فیلتر های هپا معمولاً از شیشه بوروسیلیکات یا الیاف پلاستیکی ساخته می شوند. با استفاده از فیلتر هپا، ذرات با چسبیدن به فیبر از طریق انتشار، رهگیری یا ضربه به دام می افتند.

  • ذرات ریز : از طریق فرآیند انتشار که شامل علم حرکت براونی است، جذب می شوند، مکانیزمی که سرعت ذرات را هنگام برخورد با مولکول های گاز کاهش می دهد و باعث می شود آن ها به الیاف بچسبند.
  • ذرات کوچک : جریان هوا را از طریق فیلتر دنبال می کنند و توسط الیاف و از طریق رهگیری جذب و چسبیده می شوند.
  • ذرات بزرگ : به راحتی نمی توانند فیبر ها را بدون تأثیر مستقیم بر روی آن ها از بین ببرند و جذب می شوند. ذرات نیز از طریق جاذبه الکترواستاتیک جمع می شوند.

فیلتر هپا

مکانیزم های جذب ذرات توسط فیلتر هپا :

فیلتر های هپا به ترکیبی از سه مکانیزم برای به دام انداختن ذرات متکی هستند.

  • اولین مکانیزم رهگیری است، جایی که ذرات منتقل شده در جریان هوا در اطراف الیاف به فیلتر می چسبند. ذرات باید در یک شعاع از فیبر فیلتر قرار بگیرند تا جذب شوند.
  • ذرات بزرگتر غالباً توسط سازوکار دوم، تحت تأثیر قرار می گیرند. این ذرات به دلیل اندازه خود نمی توانند با تغییرات ناگهانی جریان هوا در اطراف فیلتر سازگار شوند و اساساً به فیبر فیلتر برخورد کرده و جاسازی می شوند.
  • مکانیسم نهایی انتشار است که به دلیل نحوه حرکت و تعامل ذرات میکروسکوپی با مولکول های اطراف رخ می دهد. این به عنوان حرکت براونی توصیف می شود، جایی که مولکول ها به صورت تصادفی و زیگ زاگ حرکت می کنند زیرا با مولکول های اطراف برخورد می کنند. این حرکت مسیر یک ذره را از طریق فیلتر هپا کند می کند و احتمال جذب ذره توسط رهگیری یا ضربه را افزایش می دهد.

فیلتر هپا

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی کامل فیلتر هپا و نحوه فیلتراسیون این فیلتر مهم و کاربردی پرداختیم. همچنین به نقش این هود در فیلتراسیون انواع هود میکروبی یا همان هود لامینار پرداختیم. برای بررسی بیشتر این موضوع می توانید مقاله انواع فیلترهای کاربردی و با بازدهی بالا را مطالعه بفرمائید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.