۷ فایده شگفت انگیز گشنیز که باید بدانید

همه جهان قبول دارند که گشنیز یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که می تواند غذای شما را خوش طعم کرده و ظاهری جذاب و وسوسه انگیز به غذای شما ببخشد حالا فواید و خواص گشنیز چیست؟ برای چی خوبه؟ .همه قسمتهای گیاه گشنیز قابل خوردن است ، اما برگهای تازه و معطر و خشک شده در دستور العمل های غذایی هندی و ایرانی هم زیاد استفاده می شود . فواید گشنیز در متن زیر آمده است لطفا بخوانید تا با این گیاه ارزشمند آشنا شوید.

نام گشنیز از کلمه یونانی “koris” گرفته شده است که به معنی حشره متعفن است گرفته شده است . احتمالاً ، این نام به عطر قوی که توسط برگ گشنیز هنگام خرد شدن از خود آزاد میکند ، اشاره دارد.

گشنیز یک گیاه بسیار قدیمی است که در ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح شناخته شده و از ایتالیا سرچشمه گرفته است.

ارزش تغذیه ای گشنیز

 گشنیز منبع عالی ویتامین A و ویتامین C است. در کنار این مواد مغذی ، هر وعده گشنیز دارای مقادیر زیادی مواد مغذی مانند فیبر رژیمی ، آهن ، منگنز ، کلسیم ، ویتامین K ، فسفر و غیره است.

یک گیاه شگفت انگیز متشکل از ۱۱ روغن ضروری ، دارای چربی اشباع بسیار کم ، حاوی مقدار مناسبی اسید لینولئیک است که مزایای بیشماری برای سلامتی دارد. بر اساس NIN ، ۱۰۰ گرم برگ گشنیز دارای ۳۱ کیلو کالری ، ۲ گرم کربوهیدرات ، ۴ گرم پروتئین ، ۰٫۷ گرم چربی ، ۱۴۶ میلی گرم کلسیم ، ۵٫۳ میلی گرم آهن ، ۴٫۷ گرم فیبر ، ۲۴ میلی گرم ویتامین C ، ۶۳۵ میلی گرم ویتامین است. A و بیشتر.

فواید گشنیز برای سلامتی

۱- ممکن است بینایی سالم را ارتقا دهد:

همه ما از مادربزرگ های خود شنیده ایم که گشنیز را در وعده های غذایی خود برای داشتن چشم سالم قرار دهند. این به این دلیل است که برگ گشنیز حاوی مقدار بسیار خوبی از ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین E و کاروتنوئیدها است که می تواند به تقویت بینایی کمک کند. مطالعات همچنین تأیید کرده اند که مصرف روزانه گشنیز می تواند به تاخیر انداختن دژنراسیون ماکولا (ARMD) مرتبط با افزایش سن و همچنین التیام ملتحمه کمک کند.

فواید گشنیز چیست

۲- جزء فواید گشنیز : از سیستم ایمنی پشتیبانی می کند:

برگ گشنیز سرشار از ویتامین C و ویتامین E است و هر دوی این مواد مغذی به همراه ویتامین A می توانند به تدریج به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند. ویتامین C می تواند گلبول های سفید خون را به طور مثر کار کند و همچنین به جذب آهن کمک می کند.

۳- ممکن است در مدیریت سطح قند خون کمک کند:

رنگ سبز روشن گشنیز به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها است که می تواند به افزایش فعالیت آنزیم ها کمک کند. بنابراین ، ترشح انسولین را تحریک می کند که می تواند سطح قند خون را کاهش دهد. افزودن گشنیز به هر وعده غذایی یا نوشیدن روزانه آب گشنیز ممکن است برای افرادی که از قند خون بالا رنج می برند مفید باشد.

۴- ممکن است به کاهش کلسترول بد کمک کند:

در شیوه زندگی امروز ، مشکلات کلسترول بالا بسیاری از انسانها را درگیر میکند . مصرف منظم برگ گشنیز ممکن است به کاهش کلسترول LDL (بد) و بهبود کلسترول HDL (خوب) کمک کند.

۵-جزء فواید گشنیز : ممکن است سلامت استخوان را تقویت کند:

 گشنیز دارای مقادیر فراوان مواد معدنی غنی شده با استخوان مانند کلسیم ، منگنز ، منیزیم و فسفر است. عملکرد ضد التهابی گشنیز همچنین از استخوان در برابر درد ناشی از آرتروز محافظت می کند.

۶- ممکن است به بهبود سلامت روده کمک کند:

 گشنیز حاوی مقدار زیادی فیبر است که می تواند به رفع مشکلات گوارشی کمک کند. همچنین برای مشکلات گوارشی مختلف مانند ناراحتی معده ، اسهال ، اسپاسم روده ، نفخ یا تهوع مورد مطالعه قرار می گیرد.

۷- ممکن است باعث سلامت پوست شود:

گشنیز به عنوان منبع آهن ، ویتامین E و ویتامین A ، با رادیکال های آزاد که می توانند به پوست آسیب برسانند مبارزه می کند. گشنیز همچنین به دلیل دارا بودن قابلیت جذب چربی اضافی به عنوان دارویی برای پوست های چرب عمل می کند. همچنین یک عامل ضد میکروبی ، ضد عفونی کننده و ضد قارچی است که می تواند به آرامش و خنک شدن پوست کمک کند.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “راههای طبیعی برای بهبود میل جنسی در زنان” را نیز مطالعه بفرمایید.      

چگونه از برگ گشنیز به طور صحیح استفاده کنیم؟

عاقلانه است که گشنیز را با این همه خواص به طور منظم در رژیم غذایی خود قرار دهید. سعی کنید آنها را در غذاهای خود ، سبزیجات ، سالاد یا اسموتی خود اضافه کنید. برای پوست خود ، یک خمیر گشنیز درست کنید و آن را روی پوست خود بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه آن را بشویید.

آب گشنیز تازه برای کمک به تامین روزانه توصیه شده ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفید است. سعی کنید یک لیوان آب در روز مصرف کنید یا ۱ یا ۲ قاشق چای خوری آب را در لیوان دوغ خود اضافه کنید.

 گشنیز طعم معطر و رایحه ای تازه به همه غذاهای دلخواه ما مانند دال ، سبزی ، سوپ یا کاری می دهد. جدا از این ، مصرف روزانه برگ تازه گشنیز ممکن است به افزایش ایمنی بدن ، کاهش کلسترول بد ، تسکین پوست ، هضم غذا ، کمک به سطح قند خون و بهبود سلامت استخوان کمک کند. همیشه این گیاه منحصر به فرد را به دستور العمل های خود اضافه کنید تا بهزیستی کلی شما را تقویت کند.

طرز تهیه ماسک صورت و بدن گشنیز

این دستور ماسک صورت گشنیز باعث ایجاد پوستی صاف و بی عیب و نقص می شود.

شما نیاز دارید:

نصف پیمانه پودر جو دوسر
یک چهارم فنجان شیر
یک چهارم فنجان خیار خرد شده
نصف فنجان برگ گشنیز (شسته شده)

روش:

در غذاساز یا مخلوط کن ، همه مواد را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
پس از آن ، آن را در یک کاسه تمیز بیرون بیاورید و آن را روی صورت و گردن خود بمالید.
بگذارید بیست دقیقه بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید.
در نهایت ، پوست خود را با یک حوله میکروفیبر خشک کنید.

ماسک صورت گشنیز برای درمان آکنه

این دستور پک صورت به شما کمک می کند پوستی تمیز و صاف داشته باشید و آکنه و زخم های فعال را درمان می کند.

شما نیاز دارید:

لیموترش یک قاشق چایخوری
یک قاشق چایخوری برگ گشنیز تازه
یک قاشق چای خوری گل بابونه خشک شده

فواید گشنیز

روش:

همه مواد را در قابلمه ای بریزید و آن را با نصف فنجان آب بجوشانید.
پس از آن ، بگذارید آب سرد شود.
حالا برگهای خنک شده را در یک غذاساز بریزید تا مخلوط شود و یک خمیر یکدست ایجاد شود.
پوست خود را به درستی تمیز کنید و سپس خمیر را روی صورت و گردن خود بمالید.
بگذارید بسته به مدت بیست دقیقه بماند و سپس آن را با آب سرد بشویید.

نوشیدن چای گشنیز برای پوست شما نیز مفید است. یک فنجان چای با برگ تازه گشنیز دم کرده و آب لیمو را به آن اضافه کنید. این چای را با معده خالی هر روز صبح بنوشید تا پوستی درخشان داشته باشید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.