طرز پخت نان شیرمال خانگی
آرد – ۳۰۰ گرم (۵/۲ تا ۳ پیمانه)
نمک – یک تا ۲گرم
شکر- ۶۰ گرم
تخم مرغ -یک عدد کوچک
کره – ۱۵ گرم
شیر- ۱۵۰ میلی لیتر (یک پیمانه )
وانیل – نوک قاشق چایخوری
هل – به دلخواه نوک قاشق چایخوری
مخمر خشک – ۷ گرم ( معادل یک قاشق غذاخوری)
مواد رومال
تخم مرغ کامل – یک عدد
خامه – یک قاشق چایخوری
زعفران – به مقدار کم
وانیل یا هل – به مقدار کم
(تخم مرغ و کره به دماى محیط رسیده باشد)
۱- تخم مرغ ،کمى شیر، وانیل ،شکر و هل را مخلوط و سپس آرد (الک شده) و نمک و مخمر فعال شده را با هم اضافه و مخلوط کنید و بقیه شیر را به مواد بیفزایید (کمى از شیر را نگه دارید) و ۳ تا ۵ دقیقه آخر کره را اضافه کنید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدهید یا ۱۰۰ بار روى میز کار بکوبید، اگر خمیر کمى چسبندگى داشت اشکال ندارد.
۲- سپس خمیر را داخل ظرفی قرار دهید و دستمال تمیزی روی آن بکشید که خمیر خیلی گرم نشود.
۳- بعد از کمی استراحت با خمیر چانههایی بگیرید. روی آن ها کیسه پلاستیکی چرب شده قرار دهید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن ها استراحت بدهید.
۴- سپس به هر صورتی که دوست داشتید خمیر را شکل بدهید .سینی فر را چرب کنید و روی آن آرد بپاشید ،می توانید از کاغذ روغنی هم استفاده کنید. خمیرهای شکل داده شده را داخل سینی فر قرار دهید.
روی آن ها پلاستیک چرب شده قرار دهید و در جای گرم و مرطوب بگذارید تا استراحت کند تا زمانی که خمیر حجم بگیرد و ور بیاید حدود یک ساعت طول می کشد.
۵- کیسه پلاستیکی را آرام از روی خمیر بردارید و اجازه دهید روی خمیر کمی هوا بخورد تا رومال روی نان شیرمال باقی بماند رومال بزنید و روی آن ها را کنجد یا بادام بپاشید.
۶- سپس آن ها را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بگذارید تا زمانى که روى نانتان کاملا رنگ بگیرد البته زمان بستگى به دمای فر دارد.
منبع،خراسان