خودمراقبتی درسالمندی

خودمراقبتی درسالمندی

خود مراقبتی اولین گام سلامتی است. طبق تحقیقاتی که روی سالمندان انجام شده ۸۰ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال از یک بیماری مزمن و ۵۰ درصد آن‌ها از دو بیماری مزمن رنج می‌برند. به همین دلیل باید سعی کنیم به سالمندان روش‌های خودمراقبتی را آموزش دهیم تا از پیشرفت هرگونه بیماری جلوگیری شود.

خود مراقبتی جسمی

اساسی‌ترین روش خودمراقبتی، حفظ زندگی سالم و استفاده از مواد غذایی طبیعی و ارگانیک است. یکی دیگر از مواردی که باید در زمان سالمندی به آن توجه کنید، خوردن مایعات فراوان است. در برنامه روزانه خود ورزش‌های مداوم و مرتب، حتی ۲۰ دقیقه قرار دهید. خواب و استراحت کافی یعنی ۸ ساعت در طول روز نیز یکی دیگر از گام‌های خودمراقبتی است. بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید. همچنین برای پیشگیری از افتادن‌ها می‌توانید از حفاظ‌های مختلف استفاده کنید و در آخر برای بررسی وضعیت سلامتی خود سعی کنید ماهانه به پزشک مراجعه کنید.

خود مراقبتی روحی و عاطفی

یکی از اصلی‌ترین بیماری‌هایی که در زمان کهن سالی بیشتر سالمندان با آن مواجه هستند، افسردگی است. معاشرت با افراد، رفتن به پارک و همچنین ورزش کردن می‌تواند در روحیه شما بسیار موثر باشد.

 

Self-care in old age
خود مراقبتی اجتماعی

سالمند باید از معاشرت با افرادی که دچار منفی‌بافی هستند، جلوگیری کند. همچنین می‌توانید محل زندگی خود را به فضای جذاب‌تری تبدیل کنید. برای رنگ کردن خانه و محیط از رنگ‌های روشن و طرح‌های جذاب استفاده کنید. در پایان اگر احساس تنهایی می‌کنید و همسر خود را از دست داده‌اید، می‌توانید به گزینه ازدواج مجدد فکر کنید.

منبع،خراسان

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.