چگونه قرآن را ختم کنم؟
چگونه قرآن را ختم کنم؟
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چگونه قرآن را ختم کنم؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
یکی از سنت های بسیار خوب و پسندیده ای که با فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان، رنگ و بوی بهتر و بیشتری به خود می گیرد، انس بیشتر مردم با قرآن مجید در سایه سنت ختم قرآن و خواندن جزء های قرآن در روزهای ماه مبارک رمضان است؛ «لکل شیء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان»
برنامه ریزی برای ختم قرآن در یک ماه
تعداد صفحات قرآن (۶۰۰) را تقسیم بر روزهای ماه (۳۰) بکنید تا تعداد صفحاتی که باید در روز بخوانید را به دست آورید. سپس تعداد صفحات روزانه (۲۰) را تقسیم بر نوبتهای نماز (۵) بکنید تا تعداد صفحاتی که باید در هر نوبت نماز قرائت کنید به دست آورید.
شما میتوانید با قرائت ۴ صفحه پیش از هر نوبت از نمازهای پنجگانه، یک ختم قرآن در ماه مبارک رمضان داشته باشید.
اگر بخواهید ۲ بار قرآن را ختم کنید، میتوانید ۴ صفحه پیش از هر نماز و ۴ صفحه بعد از هر نماز بخوانید.
اگر خواستید ۳ بار ختم قرآن داشته باشید، میتوانید به یکی از دو صورت زیر عمل کنید:
قرائت خود را در روز به سه وعده تقسیم کنید. در هر نوبت یک جزء بخوانید. مثلاً قبل از نماز صبح ۱۰ صفحه و بعد از آن هم ۱۰ صفحه. همینطور قبل و بعد از نماز ظهر و عصر و قبل و بعد از نماز مغرب و عشا.
یا اینکه به همان صورت پنج وعدهای باشد و قبل و بعد از هر نماز پنجگانه ۶ صفحه قرآن بخوانید. برای ختم بیشتر، تعداد صفحات هر نوبت را بیشتر کنید.
ختم قرآن نیز آداب ویژهای دارد؛ از جمله ختم آن در روز جمعه، روزهداری در روز ختم قرآن، و اینکه فرد پس از هر ختم، حتی اگر قصد ختم مجدد هم ندارد سوره فاتحه و پنج آیه نخست سوره بقره را قرائت و ختم قرآن را به فَتح آن (شروع مجدد تلاوت از ابتدای قرآن) متصل کند.

آثار ختم قرآن
به عنوان نمونه به بیان چند مورد از این آثار میپردازیم:
۱٫ اولین اثر اطمینان قلب است که با ذکر خدا به انسان دست میدهد. خواندن قرآن، آن هم با تدبر و تفکر، دل انسان را آرام میکند.
۲٫ رشد معنوی انسان و حرکت به سوی تکامل که بیشک یکی از مهمترین هدفهای نزول قرآن است را نیز میتوان در قرائت و ختم قرآن جستوجو کرد.
۳٫ نکتهای هم که در جلسات ختم گروهی به چشم میخورد، علاوه بر موارد دیگر، ایجاد انگیزه برای ادامه دادن قرائت است. شاید بتوان نامش را نوعی رقابت گذاشت.
۴٫ از سویی دیگر یکی از عوامل قوی در روا شدن حاجات است؛ چه مادی و چه معنوی، از جمله شفای مریض، ادای دیون، رفع مشکلات مادی و … . بسیار دیده شده است که مشکلات افراد مختلف با ختم قرآن برطرف شده است.
۵٫امام صادق(ع) می فرماید: ختمکننده قرآن دعایش مستجاب میشود.
۶٫در حدیثی از پیامبر(ص) آمده هر کس قرآن را ختم کند، گویی نبوّت در جان او جای گرفته ولی به او وحی نمیشود.
۷٫در حديثى از امام رضا عليه السلام آمده است با اين كه مى توانم قرآن را در كمتر از سه روز ختم كنم، اين كار را نمى كنم تا قرائتم بدون تدبر نباشد.
منبع:تبیان،حوزه نت،روزانه