شیر بادام یکی از نوشیدنی های مورد علاقه کسانی است که به شیر گاو حساسیت ندارند. شیر بادام که حاوی تمام مواد سالم موجود در بادام و طعم لذیذ بادام است، در واقع یکی از سادهترین دستور پختهای خانگی است. خوشمزه تر از آنهایی است که در بیرون فروخته می شود، به راحتی درست می شود و مواد آن بسیار مفید است. بیایید این بار شیر بادام که یکی از شیرهای گیاهی مورد علاقه است را در خانه امتحان کنیم. اگر در مورد فواید، ارزش غذایی و مدت ماندگاری این شیر خوشمزه میپرسید، در این مطلب آمده است. در اینجا شما به تمام سوالات خود در مورد شیر بادام خانگی مراجعه می کنید.
چگونه شیر بادام درست کنیم؟
قبل از شروع، بیایید موادی را که نیاز دارید فهرست کنیم. نگران نباشید این شیر مواد کمی دارد. طعم زیادی دارد.
مواد لازم برای شیر بادام: (برای ۱ لیتر شیر بادام)
۱٫۵ فنجان بادام خام
۴-۵ لیوان آب
برای شیرین کردن:
۱ قاشق چایخوری عسل (اختیاری)
۱ قاشق چایخوری دارچین (اختیاری)
نکاتی درباره شیر بادام:
نکته ضروری استفاده از بادام تازه است. بادام داتچای خوشمزه برای این کار مناسب است. اما البته لازم نیست از بادام داتچا استفاده کنید. کافی است بادام محلی و خام را از آجیل فروشی ها یا بادام های بسته بندی شده آماده خریداری کنید. استفاده از بادام خام مهمترین راز است.
درست کردن شیر بادام در خانه:
طرز تهیه شیر بادام
بادام ها را در ظرفی بریزید و ۱ لیوان آب گرم به آن اضافه کنید و بگذارید حداقل ۸ ساعت بماند.
بادام هایی را که در آب خیس کرده اید در مخلوط کن با آب بریزید. در این مرحله، مهم است که مخلوط کن قوی باشد.
بادام ها را با آب خوب له کنید تا سفید شوند.
سپس ۳ فنجان آب باقیمانده را اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید با اضافه کردن کمی آب مقدار آن را افزایش دهید.
دوباره با آب مخلوط کنید.
طرز تهیه شیر بادام
صافی را روی یک کاسه قرار دهید. پارچه پنیر تمیز را روی صافی قرار دهید.
بادام هایی را که از مخلوط کن ریخته اید روی این پارچه پنیر بریزید و خوب آبکش کنید تا تفاله روی پارچه بماند. قسمت پایین شیر بادام شماست.
در صورت تمایل می توانید دارچین یا عسل را اضافه کنید و مخلوط کرده و در یک بطری شیشه ای دربسته منتقل کنید. شیر بادام آماده است!
ماندگاری شیر بادام چقدر است؟ چگونه شیر بادام را نگهداری کنیم؟
اول از همه، بسیار مهم است که شیر خود را به شرایط نگهداری صحیح برسانید. شیر بادام را باید در بطری های شیشه ای استریل شده درب دار و در یخچال نگهداری کنید. در این شرایط شیر شما با حفظ تازگی به طور متوسط ۳ روز قابل نگهداری است. در صورت تمایل می توانید شیر را در قالب های یخ فریز کرده و در فریزر نگهداری کنید. به این ترتیب ماندگاری آنها به حداقل ۲ ماه افزایش می یابد.
خواص شیر فندق به همراه طرز تهیه آن
فواید و ارزش غذایی شیر بادام چیست؟
وقتی به محتویات و ارزش غذایی شیر بادام نگاه می کنیم، متوجه می شویم که این شیر سرشار از کلسیم، B2 و ویتامین D است. کم کالری بودن نیز تمام امتیازات را دریافت می کند.
۱ فنجان (حدود ۲۴۰ میلی لیتر) شیر بادام شیرین معمولاً حاوی ۳۰ تا ۵۰ کالری است.
فواید شیر بادام به شرح زیر است:
شیر بادام، غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، ممکن است به محافظت از سلامت قلب کمک کند. از کاهش سطح کلسترول بد و کاهش خطر بیماری های قلبی پشتیبانی می کند.
با محتوای قند کم و شاخص گلیسمی پایین، به تعادل قند خون کمک می کند. برای بیماران دیابتی گزینه مناسبی است.
این یک جایگزین ایده آل برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز است. می توان آن را بدون ایجاد مشکلات گوارشی مصرف کرد همچنین از سلامت روده حمایت می کند.
شیر بادام سرشار از ویتامین E، پوست شما را تغذیه می کند و می تواند به کاهش علائم پیری کمک کند.