رپورتاژ آگهی

چندش آورترین غذای ایرانی چیست؟

زمانی که صحبت از غذای ایرانی می‌شود، فکر کردن به غذاهایی مانند قیمه، قورمه‌سبزی، فسنجان، زرشک پلو با مرغ و کباب هوش از سرمان می‌برد! البته غذاهای ایرانی تنها در این موارد خلاصه نمی‌شوند. ایران با تنوع شگفت‌انگیز در فرهنگ غذایی خود، مجموعه‌ای از خوراکی‌های متنوع و لذیذ را در دل خود جای داده است؛ غذاهایی که هرکدام بازتاب‌دهنده تاریخ، آداب و رسوم و ذائقه‌های گوناگون مردم این سرزمین دوست‌داشتنی هستند. با این حال، در کنار غذاهای محبوب و پرطرفداری که همه را مجذوب خود می‌کنند، برخی از خوراکی‌ها به دلیل ظاهر، بو یا ترکیبات خاص خود، برای برخی افراد چندش آور یا ناخوشایند به نظر می‌رسند. در عین حال جالب است بدانید که همین غذاها، گاه به دلایل سنتی یا طعم‌های ویژه خود، برای گروهی دیگر از مردم خوشمزه و لذت‌بخش هستند. در این مطلب قصد داریم نگاهی به چندش آورترین غذای ایرانی بیاندازیم و دلیل این حس متفاوت را بررسی کنیم.

غذاهای چندش آور ایرانی

به طور کلی واژه چندش آور در اینجا بیشتر به ذائقه افراد بستگی دارد چراکه غذاهایی که می‌توانند برای برخی ناخوشایند باشند، برای عده‌ای دیگر لذیذترین خوراک‌ها به شمار می‌روند. این غذاها به طور معمول یا به دلیل مواد اولیه غیرمعمول یا به خاطر ظاهر و بوی خاص خود در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. البته نکته مهم این است که اکثر این غذاها، ریشه در سنت‌های دیرینه دارند و بخشی از هویت غذایی ایرانیان محسوب می‌شوند:

  • کله پاچه:

مردم ایران دو گرون هستند! دسته اول آن‌هایی که عاشق کله پاچه بوده‌اند و دسته دوم آن‌هایی که از حتی از بو و ظاهر این خوراک هم تنفر دارند! حال شما از هر یک از این گروه‌ها که باشید، جالب است بدانید که این خوراک در لیست چندش آورترین غذاهای دنیا است. این غذا به دلیل ظاهر خاص، ترکیبات عجیب، طعم چرب و سنگین، برای برخی افراد چندان دلچسب نیست. عطر قوی کله پاچه هنگام پخت برای بسیاری از افراد خوشایند نیست و همین موضوع باعث شده که برخی آن را یکی از غذاهای چندش آور ایرانی بدانند. با این حال، عاشقان کله پاچه معتقد هستند مه هیچ صبحانه‌ای نمی‌تواند انرژی و لذتی مشابه این غذای مقوی را به دنبال بیاورد.

  • خورش کرفس:

خورشت کرفس

خورش کرفس هم مانند کله پاچه از غذاهایی است که اغلب باعث ایجاد دو دسته کاملاً متضاد از افراد می‌شود؛ عده‌ای عاشق طعم تازه و عطری که این خورش به سفره می‌آورد هستند، در حالی که گروه دیگری نمی‌توانند تلخی و عطر خاص کرفس را تحمل کنند. این خورش که ترکیبی از کرفس و گوشت است، ظاهری نسبتاً ساده دارد، اما برای کسانی که با طعم کرفس میانه خوبی ندارند، هر قاشق آن چالشی بزرگ است!

  • دلمه سیرابی:

بسیاری از مردم از سیرابی متنفر هستند و از آن فرار می‌کنند، حال تصور کنید که این سیرابی به شکل دلمه هم درست شود! دلمه سیرابی یکی از خاص‌ترین و متفاوت‌ترین غذاهای ایرانی است که اغلب در مناطق خاصی از کشور تهیه می‌شود. این غذا که از سیرابی گوسفند به عنوان ظرفی برای مواد داخلی مثل برنج، سبزیجات و ادویه‌ها استفاده می‌کند، به دلیل ترکیب غیرمعمول و بوی نسبتاً قوی، برای بسیاری از افراد غیرقابل تحمل است.

  • اشکنه تخم خربزه:

اشکنه تخم خربزه یکی از غذاهای قدیمی و خاص مناطق ایران است که شاید در نگاه اول بسیاری از افراد را به دلیل استفاده از تخم خربزه در ترکیبش متعجب کند. این غذای ساده که از تخم خربزه، آرد و ادویه‌های سنتی تهیه می‌شود، می‌تواند برای کسانی که طعم‌ها و ترکیبات جدید را دوست دارند، تجربه‌ای خاص و متفاوت باشد. البته برای برخی افراد، همین ترکیب غیرمنتظره، دلیل اصلی قرار گرفتن آن در لیست غذاهای چندش آور ایرانی است.

  • واویشکا:

واویشکا

واویشکا یک غذای ساده و خانگی متعلق به استان گیلان است که منبعی از بسیاری از خوراکی‌ها و غذاهای خوشمزه ایرانی به حساب می‌آید. با این وجود، این غذای گیلانی راه خود را به لیست چندش آورترین غذاهای ایرانی پیدا کرده است. این غذا به طور معمول با گوشت چرخ‌کرده یا جایگزینی مانند جگر، پیاز و گاهی سیب‌زمینی تهیه می‌شود و در برخی مناطق ایران، یکی از خوراکی‌های محبوب و متداول به شمار می‌رود. با این حال، ظاهر نسبتاً روغنی، طعم قوی ادویه‌ها، بوی گوشت و البته تخم مرغ، گاهی باعث می‌شود این غذا برای عده‌ای چندان جذاب نباشد.

در نهایت توجه داشته باشید که چندش آورترین غذای ایرانی از دیدگاه هر فرد، به ذائقه، تجربه و فرهنگ غذایی بستگی دارد. آنچه برای یک نفر ناخوشایند و غیرقابل تحمل است، می‌تواند برای دیگری لذیذترین و خوشمزه‌ترین غذا باشد. کله پاچه، خو ش کرفس، دلمه سیرابی و واویشکا تنها نمونه‌هایی از تنوع شگفت‌انگیز غذایی ایران هستند که هرکدام داستان، تاریخچه و طعم خاص خود را دارند. شاید بهتر باشد به جای قضاوت درباره این غذاها، آن‌ها را به عنوان بخشی از فرهنگ غنی غذایی کشورمان بپذیریم و با دیدی بازتر به تجربه طعم‌های جدید بپردازیم.

منبع از سایت کویر مگ: https://kavirmag.com/

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی(رپورتاژ) داشته و مجله اینترنتی فارسیها هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا