هر آنچه که باید درباره تقویت عضله در کودکان بدانید
کودکان و نوجوانان ممکن است بخواهند برای بهبود عملکرد ورزشی و همچنین برای درمان یا پیشگیری از آسیبها، تمرینهای تقویت عضلات را انجام دهند. اما آیا این کار در دوران کودکی بی خطر است؟ تقویت عضلات در کودکان به رشد آنها و افزایش قدرت از طریق استفاده از وزنه، ورزش مقاومتی، تمریناتی برای حفظ وزن مناسب بدن کمک میکند. اما آیا برای کودکان مفید است؟
در واقع، انجام تمرینات قدرتی و تقویت عضلانی برای کودکان امکان پذیر است تا زمانی که دستورالعمل های خاصی متناسب با سن کودکان و وضعیت جسمی و سلامتی آنها رعایت شود.
تمرینات تقویت عضلات در دوران کودکی
قبل از ادامه دادن، توضیح مهم است. همانطور که تیم کلینیک مایو به ما یادآوری می کند، تمرینات قدرتی را نباید با وزنه برداری یا بدنسازی اشتباه گرفت.
در واقع، تلاش برای ساخت عضلات بزرگ می تواند فشار زیادی بر بافت های جوان، تاندون ها و نواحی غضروفی که هنوز به استخوان تبدیل نشده اند، وارد کند. با در نظر گرفتن این موضوع، بهتر است کودکان از مقاومت در برابر نور استفاده کنند و تاکید ویژه ای بر تکنیک برای انجام حرکات ایمن و کنترل شده دارند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) توصیه میکند که کودکان و نوجوانان روزانه حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند، از جمله ورزشهای هوازی و همچنین تمرینهایی که باعث عضلهسازی و تقویت استخوانها میشود.
در همین راستا به کودکان توصیه می شود هر روز هفته فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط یا شدید انجام دهند و همچنین حداقل ۳ روز در هفته ورزش هایی برای تقویت اسکلت بدن انجام دهند.
چرا انجام تمرینات تقویت عضلات برای کودکان مهم است؟
دلیل اصلی این است که قدرت و استقامت برای کودکان ضروری است تا بتوانند وظایف روزمره خود را انجام دهند، مانند مهارت های حرکتی ظریف و درشت.
علاوه بر این، عضلات قوی به حفظ وضعیت مناسب در طول روز کمک می کنند. با توجه به اینکه کودکان ساعتهای زیادی را روی صندلیهای غیر ارگونومیک مینشینند و بسیاری از آنها هنوز مجبورند کولهپشتیهای سنگین را حمل کنند یا بکشند، بسیار مهم است.
علاوه بر این، بهبود قدرت و استقامت به متابولیسم بالا کمک می کند. این باعث افزایش مصرف کالری، هم در حین فعالیت بدنی و هم در زمان استراحت می شود که خطر چاقی را کاهش می دهد.
همچنین شایان ذکر است که کودکان با عضلات قوی معمولاً دارای رباط ها و تاندون های قوی نیز هستند. سلامت مفاصل نه تنها در حین فعالیت های ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز از خطر آسیب جلوگیری می کند و در نهایت باید به این نکته توجه داشت که قدرت عضلانی برای فعالیت های عمومی ضروری است و به کاهش ضعف و خستگی کمک می کند. فعالیتهای تقویتکننده، کودکان را ملزم میکند تا در برابر شکل قویتری از مقاومت کار کنند.
ترفندهای خانگی برای آرامش عضلات
فواید تقویت عضلات در کودکان
با در نظر گرفتن موارد فوق، می توان گفت که مهمترین فواید تمرینات تقویت عضلانی برای کودکان، به شرط انجام صحیح، موارد زیر است:
افزایش قدرت عضلانی و استقامت کودک.
افزایش محافظت از ماهیچه ها و مفاصل در برابر آسیب های مختلف، به خصوص اگر ورزش های پرخطر انجام شود.
بهبود عملکرد تقریباً در هر ورزشی.
ایجاد عادات مناسب حرکتی و وضعیتی که می تواند در تمام جنبه های زندگی اعمال شود.
تقویت استخوان ها.
بهبود ترکیب بدن، قدرت، ظرفیت هوازی و ظرفیت بی هوازی.
فشار خون سالم، سطح کلسترول و قند خون.
حفظ وزن سالم.
فوایدی برای سلامت روان، عزت نفس و اعتماد به نفس.
بازی ها و فعالیت های کودکانه که در آنها تقویت عضلات انجام می شود
بهترین فعالیت ها برای تقویت عضلات در کودکان موارد زیر است:
شنا به دلیل فواید متنوعی که برای بدن دارد یکی از فعالیت هایی است که برای کودکان توصیه می شود.
بازی های طناب کشی
تمرینات مقاومتی
از درخت بالا رفتن(حتما در حضور بزرگتر انجام شود)
سنگ نوردی.
برخی از اشکال یوگا
انواع دیگر بازی ها و فعالیت های بدنی که باعث رشد عضلات می شوند عبارتند از: مسیرهای مانع دار که شامل تمرینات مختلف، حرکت دادن اجسام و پرتاب و همچنین شنا می شود. دومی یک فعالیت تمام بدن است که باعث ایجاد قدرت و استقامت می شود.
تمرینات قدرتی باید بخشی از یک برنامه تناسب اندام کامل باشد. نباید این واقعیت را فراموش کنیم که همانطور که در مقاله منتشر شده در مجله سلامت ورزشی بیان شده است، این نوع تمرینات زمانی که در یک محیط کنترل شده و تحت نظارت انجام می شوند، می توانند به کودکان و نوجوانان با تمام توانایی های ورزشی کمک کنند.