فواید عالی روغن سیاه دانه برای سلامتی

سیاه دانه یک درختچه کوچک گلدار با گلهای بنفش یا سفید رنگ است که در شرق اروپا ، خاورمیانه و غرب آسیا رشد می کند. این درختچه میوه هایی تولید می کند که دانه های سیاه کوچکی دارند. این سیاه دانه ها هزاران سال است که در درمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله ما قصد داریم شما را با فواید عالی روغن سیاه دانه برای سلامتی ، مو و پوست آشنا کنیم.

باستان شناسان حتی دانه های سیاه دانه را در آرامگاه پادشاه ها یافتند و بر اهمیت آنها در تاریخ برای شفا تأکید کردند. آنها همچنین در آشپزی برای افزودن طعم به نان ، غذاها و ترشی استفاده می شوند. هنگام خوردن ، دانه ها طعم تلخی دارند که اغلب با زیره یا پونه کوهی مقایسه می شود.

برخی از نامهای دیگر روغن سیاه دانه عبارتند از:

خال سیاه
زیره سیاه
دانه پیاز سیاه
کالونجی

مشخص شده است که روغن سیاه دانه دارای خواص آنتی اکسیدانی است. اینها می توانند التهاب داخل بدن و پوست را تسکین دهند.

فواید روغن سیاه دانه برای سلامتی

روغن سیاه دانه در درمان برخی از شایع ترین بیماری ها از جمله فشار خون بالا و آسم امیدوار کننده است. همچنین فعالیت ضد قارچی قوی در برابر کاندیدا آلبیکنس نشان می دهد – مخمر که می تواند در بدن بیش از حد رشد کرده و منجر به کاندیدیازیس شود.

فواید روغن سیاه دانه

نمونه هایی از دیگر مزایای روغن سیاه دانه برای سلامتی عبارتند از:

کاهش فشار خون بالا: نشان داده شده است که مصرف عصاره سیاه زیره به مدت دو ماه باعث کاهش فشار خون در افرادی می شود که فشار خون آنها به طور خفیف بالا رفته است.

کاهش کلسترول بالا: مصرف روغن سیاهدانه باعث کاهش کلسترول بالا می شود. سرشار از اسیدهای چرب سالم است که می تواند به حفظ سطح کلسترول سالم کمک کند. نمونه هایی از این اسیدهای چرب عبارتند از اسید لینولئیک و اسید اولئیک. بسته به محل رشد دانه های سیاه ، میزان روغن ها می تواند متفاوت باشد.

بهبود علائم روماتیسم مفصلی: مصرف روغن سیاه دانه خوراکی ممکن است به کاهش علائم التهاب روماتیسم مفصلی کمک کند.

کاهش علائم آسم: اثرات ضد التهابی روغن سیاه دانه ممکن است به بهبود علائم آسم نیز کمک کند. تأثیر آن در کاهش التهاب در مجاری تنفسی نیز ممکن است به علائم برونشیت کمک کند.

کاهش ناراحتی معده: خوردن سیاه دانه یا مصرف روغن سیاه دانه با تسکین درد و گرفتگی عضلات همراه است. این روغن می تواند به کاهش گاز ، نفخ معده و بروز زخم کمک کند.

تصور می شود که روغن سیاه دانه خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. در صورت استفاده موضعی ، ممکن است به مبارزه با سرطان های پوست کمک کند.

بخشهایی از روغن سیاه دانه معروف به تیموکینون و سایر معجون های دانه توانستند رشد تومورها را در موش های آزمایشگاهی کاهش دهند. این روغن همچنین می تواند به کاهش اثرات مخرب بافتی اشعه که برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود ، کمک کند. اما این نتایج در انسان مطالعه نشده است. روغن سیاه دانه نباید جایگزین درمانهای معمول سرطان شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله “درمان شپش چگونه است؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

مزایای زیبایی روغن سیاه دانه

روغن سیاه دانه کاربردها و فواید متعددی برای مشکلات پوستی مشکل دار دارد. این روغن در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی سالم و داروخانه ها یافت می شود. نمونه هایی از کاربردهای زیبایی و پوست عبارتند از:

آکنه: طبق مجله Dermatology & Dermatologic Surgery ، استفاده از لوسیون تهیه شده با ۱۰ درصد روغن سیاه دانه میزان بروز آکنه را پس از دو ماه به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. کسانی که در این مطالعه شرکت کردند ۶۷ درصد رضایت داشتند.

آبرسانی به مو: روغن سیاه دانه را می توان روی موهای انسان بمالید تا موها نرم شده و درخشندگی آنها را افزایش دهد.

پسوریازیس: نشان داده شده است که استفاده از روغن سیاه دانه میزان بروز پلاک های پسوریازیس را کاهش می دهد.

نرم کننده پوست: روغن سیاه دانه به روغن ها و مرطوب کننده ها برای بهبود رطوبت و آبرسانی پوست کمک میکند.

التیام زخم: استفاده از روغن سیاه دانه باعث کاهش التهاب و وجود باکتری ها در بهبود زخم می شود. در حالی که به نظر نمی رسد در رشد فیبرهای کلاژن جدید مفید باشد ، اما عوامل دیگر رشد را تحریک می کند تا به بدن در ایجاد پوست جدید و سالم کمک کند.

به یاد داشته باشید ، روغن سیاه دانه نباید جایگزین درمانهای تجویز شده توسط پزشک شود. اما دارای مزایای زیبایی است که می تواند علاوه بر این روش ها باعث تقویت پوست شما شود.

آیا روغن سیاه دانه بی خطر است؟

ممکن است روغن سیاه دانه بتواند اثر داروهایی را که بدن از طریق سیتوکروم P450 پردازش می کند افزایش دهد. آنزیم های موجود در این مسیر ۹۰ درصد داروهای رایج را متابولیزه می کند. نمونه هایی از داروهای رایج می تواند شامل مسدود کننده های بتا مانند متوپرولول (Lopressor) و وارفارین رقیق کننده خون (کومادین) باشد.

اگر به طور منظم داروهای تجویزی مصرف می کنید ، قبل از شروع مصرف روغن سیاه دانه با پزشک خود مشورت کنید. شما نباید هیچ گونه داروی معمولی خود را بدون صحبت با پزشک خود متوقف کنید.

روغن سیاه دانه می تواند برای عملکرد کبد مفید باشد ، اما مصرف زیاد روغن سیاه دانه نیز می تواند برای کبد و کلیه های شما مضر باشد. اگر هر یک از این اندام ها مشکل دارند ، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مطمئن (در صورت وجود) تعیین شود. همچنین روغن موضعی سیاه دانه می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند. قبل از استفاده از آن در ناحیه وسیعی از پوست ، یک تست پچ انجام دهید.

موارد مصرف روغن سیاه دانه

پیشنهاداتی در مورد غذاها برای افزودن سیاه دانه شامل موارد زیر است:

برشته شده و روی نان ها پاشیده می شود
برشته شده و روی شیرینی ها یا بیسکویت ها بپاشید
به سوپ ، کاری و سیب زمینی سرخ کرده اضافه می شود
آنها را آسیاب کرده و با ادویه های دیگر مانند خردل ، رازیانه و زیره مخلوط کنید

همچنین می توانید روغن سیاه دانه را در اکثر فروشگاه ها و داروخانه های بهداشتی خریداری کنید. این روغن اغلب به صورت کپسول برای مصرف روزانه بسته بندی می شود. همچنین به عنوان روغن به فروش می رسد که می توان آن را روی پوست و مو بمالید یا با قاشق مصرف کنید.

در حال حاضر ، توصیه های خاصی در مورد میزان مصرف روغن سیاه دانه برای سلامتی وجود ندارد. گنجاندن دانه های فرآوری نشده در ظروف و محصولات پوستی ایمن ترین راه برای استفاده از روغن سیاه دانه است. اگر محصولی را با بسته بندی جداگانه انتخاب می کنید ، دوز توصیه شده را دنبال کنید – معمولاً روزانه حدود ۱ تا ۲ قاشق چای خوری مصرف کنید. قبل از شروع مصرف روغن سیاه دانه با پزشک خود مشورت کنید و آن را در لیست داروهای خانگی خود قرار دهید.

فواید روغن سیاه دانه
فواید روغن سیاه دانه

آیا روغن سیاه دانه برای مو مفید است؟

دانه های سیاه که برای روغن سیاه دانه فشرده می شوند از Nigella sativa ، یک گیاه گلدار که در غرب آسیا ، شمال آفریقا و اروپای شرقی یافت می شود ، می آیند. از دانه هایی که در طب سنتی و آشپزی استفاده می شود .

تیموکینون ، یک جزء کلیدی روغن سیاه دانه ، دارای خواص آنتی اکسیدانی است که ممکن است به تسکین التهاب کمک کند. بسیاری از طرفداران روغن سیاه دانه از آن بر روی موهای خود استفاده می کنند.

بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۶ ، سیاه دانه یک ماده ایده آل برای دارو و لوازم آرایشی است. در این مطالعه ویژگیهای روغن سیاه دانه به شرح زیر است:

آنتی باکتریال
ضد قارچ
ضد التهاب
آنتی اکسیدان

طرفداران روغن سیاه دانه برای مو نشان می دهند که این خواص می تواند با حفظ موضوعاتی مانند شوره سر و مرطوب نگه داشتن پوست سر به حفظ سلامت پوست سر کمک کند. با این حال ، تحقیقات بالینی این ادعا را تایید نمی کند.

این افراد همچنین پیشنهاد می کنند که روغن سیاه دانه می تواند به رطوبت ساقه های مو کمک کند زیرا دارای اسیدهای آمینه چرب است.

طرفداران روغن سیاه دانه به عنوان یک داروی ریزش مو برای اثبات ادعاهای خود تحقیقاتی انجام داده اند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که مخلوطی از روغن نارگیل و روغن سیاه دانه به اندازه کافی در ارتقاء رشد مو موثر است تا مطالعات بیشتر را توجیه کند.

همچنین ، یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که روغن موی گیاهی حاوی Nigella sativa منجر به کاهش ریزش مو تا ۷۶ درصد می شود.

تلوژن افلوویوم حالتی است که با ریزش موی مو یا نازک شدن مشخص می شود.

مطالعه سال ۲۰۱۳ روی ۲۰ زن مبتلا به تلوژن افلوویوم در صورت درمان با لوسیون حاوی ۰٫۵ درصد روغن سیاهدانه بهبود چشمگیری نشان داد.

با این حال ، با توجه به حجم نمونه کوچک مطالعه ، تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آیا روغن سیاه دانه واقعاً برای درمان تلوژن افلوویوم موثر است.

فواید روغن سیاه دانه برای پوست

در کنار مراقبت از مو ، روغن سیاه دانه به دلیل فواید آن برای پوست شناخته شده است. طبق بررسی ۲۰۱۵ ، این مزایا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

کاهش پلاک های پسوریازیس
کاهش علائم آکنه
کاهش التهاب و باکتری ها در بهبود زخم ها
بهبود رطوبت و هیدراتاسیون پوست

روغن سیاه دانه
فواید روغن سیاه دانه

در کنار استفاده از مو و پوست ، تحقیقات نشان می دهد روغن سیاه دانه برای درمان برخی بیماری ها مفید است ، مانند:

آسم
کلسترول بالا
چاقی
فشار خون بالا
دیابت
روماتیسم مفصلی
رینیت آلرژیک (تب یونجه)

مطالعات نشان داده است که روغن سیاه دانه دارای تعدادی ویژگی است که به طور بالقوه به آن در درمان یا تسکین تعدادی از بیماریها کمک می کند.

اگرچه مطالعات زیادی روی روغن سیاه دانه برای موها انجام نشده است ، اما به نظر می رسد که روغن سیاه دانه می تواند از پوست سر سالم پشتیبانی کند و با نازک شدن موها مقابله کند.

اگر قصد دارید از روغن سیاه دانه برای موهای خود استفاده کنید ، در مورد آن با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما می تواند توصیه های خاصی در مورد روغن سیاه دانه از جمله تداخل احتمالی با هرگونه دارویی که در حال حاضر مصرف می کنید به شما ارائه دهد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.