طرز تهیه شیرینی حاجی بادومی
طرز تهیه شیرینی حاجی بادومی
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”طرز تهیه شیرینی حاجی بادومی” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
شیرینی حاج بادام
حاج بادامی یکی از خوشمزههای یزد است. البته این شیرینی خوشمزه در برخی دیگر از شهرهای مرکزی و جنوبی ایران نیز تهیه میشود، اما بیشتر آن را با نام یزد میشناسند. درباره وجه تسمیه حاج بادام دو روایت وجود دارد. همانطور که مسلم است کلمه بادام به علت وجود بادام در این شیرینی استفاده میشود اما وجود کلمه حاج چه معنی دارد ؟
روایت اول درباره نام شیرینی حاج بادام این است که : یکی از نوادگان حاج خلیفه علی رهبر در مصاحبهای در روزنامه سرمایه درباره نام شیرینی حاج بادام اینطور بیان میکند که وقتی حاج خلیفه به سفر حج مشرف میشود، مقداری خوراکی برای توشه راه از یزد با خود میبرد که یکی از این خوراکیها شیرینی بادامی بوده است، وقتی حاج خلیفه از سفر حج باز میگردد متوجه میشود که مقداری شیرینی بادامی در جیبشان باقی مانده است و اصطلاحا میگویند این شیرینیها نیز حاجی شدهاند.
در باب روایت دوم دکتر علی شرقی پژوهشگر یزدی میگوید : احتمال آن وجود دارد که کلمه حاج از کلمه ترکی آجی به معنی تلخ آمده باشد و چون در گویش یزدی آجی شبیه به حاجی تلفظ میشود، به مرور آجی بادام یا شیرینی بادام تلخ به حاجی بادام تغییر کرده است. در آخر باید گفت حاج بادامی جدا از طعم منحصر به فرد آن به علت وجود بادام، آرد نخودچی (در دستور تهیه کاشانی) و جوزهندی دارای ارزش غذایی بسیاری است.
این شیرینی، مقوی و غنی از چربیهای اشباع نشده و پروتئینیه که می تواند عامل مفید و تضمین کننده سلامتی باشد.
مواد لازم برای حاجی بادام
- قند خرد کرده و کوبیده :یک کیلوگرم
- بادام پوست گرفته :نیم کیلوگرم
- تخم مرغ :ده عدد
- هل :یک قاشق
طرز تهیه حاجی بادام
منبع:نمناک،مجله تصویری فرهنگ غذا،سیری در ایران