آشپزیغذاهای ایرانی

سبزی پلو، غذای سنتی دامغانی

سبزی پلو، غذای سنتی دامغانی

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب” سبزی پلو،غذای سنتی دامغانی ” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

غذای اصلی

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر

بادمجان (بدون پوست و حلقه‌ای خرد شده) – ۴ عدد
نمک – به مقدار لازم
روغن مایع و کره – به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی – ۲ قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی (رنده شده) – ۵ عدد
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) – ۲۰۰ گرم
پیازداغ – یک چهارم پیمانه
زردچوبه (پودر شده) – یک قاشق چای خوری
برنج – ۳ پیمانه
سبزی (پاک وخرد شده) – ۱۵۰ گرم
دارچین (پودر شده) – یک قاشق چای خوری
هل (پودر شده) – یک چهارم قاشق چای خوری

بادمجان ها را به کمی نمک آغشته کنید، به مدت ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود، سپس آن ها را بشویید و با پارچه ای تمیز کاملاً خشک و درتابه ای حاوی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، روی حوله کاغذی قرار دهید تاروغن اضافی آن ها گرفته شود.

رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا آبِ آن کمی کشیده شود. کمی روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید؛ سپس به تابه حاوی رب گوجه فرنگی اضافه کنید. گوشتِ چرخ کرده را در تابه ای حاوی کمی روغن تفت دهید، سپس پیازداغ، زردچوبه، بادمجان های سرخ شده و سس گوجه فرنگی را با آن مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.

آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه داخل قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید.( برنج صافی) در قابلمه ای حاوی روغن مقداری برنج بریزید، سپس مقداری مایه آماده شده، سبزی، دارچین و هل روی برنج بریزید.

به همین ترتیب مایه آماده، ادویه و سبزی را لابه لای برنج بگذارید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن معلوم شود.کره را با سه قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قراردهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، روغنِ داغ را روی آن بریزید و درِ ظرف را بگذارید تا برنج روی حرارت ملایم، به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد، سپس سبزی پلو را در ظرف مدنظر بکشید و سرو کنید. سیر تازه را می توانید به صورت درسته، روی سبزی پلو قرار دهید؛ بدین ترتیب عطر آن در غذا پخش می شود. سبزی شامل: تره، جعفری و شوید، جمعاً ۱۲۰ گرم و سیر تازه ۳۰ گرم است.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا