آشپزیغذاهای ایرانی

“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن

“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

“دلمه سیراب شیردان” یا سُغدو از غذاهای محلی لرستان است که با سیرابی و گوش چزخ کرده و سبزیجات درست می شود و بسیار مغذی و سالم است.

مواد لازم برای دلمه سیراب شیرد ان:

سیرابی :به تعداد نفرات یک برش
گوشت چرخ کرده :۲۰۰ گرم
پیاز سرخ شده:۳ قاشق غذاخوری
لپه:۴ قاشق
برنج:۱لیوان
رب گوجه:۱ قاشق غذاخوری
سبزی معطر مخصوص دلمه:(ترخون، مرزه، نعناع، جعفری وپیازچه)
سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده :۱ لیوان
پودر زیره :۱ قاشق چایخوری سرخالی
فلفل و زردچوبه:به مقدار لازم
روغن :به میزان کافی

طرز تهیه دلمه سیراب شیردان :

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و ۲ قاشق از پیاز خرد شده را به همراه گوشت در تابه بریزید و در روغن تفت دهید.

در حین تفت گوشت ادویه ها را به همراه سبزی خرد شده به گوشت اضافه کنید و کاملا تفت دهید. برنج را هم بشویید و به صورت خام به مواد داخل گوشت اضافه کنید و با مقداری نمک مواد را هم بزنید.

مواد آماده شده دلمه را کنار بگذارید و به سراغ سیرابی ها بروید. سیرابی ها را در اندازه های ۱۵ در ۱۵ سانتی متر برش بزنید و مقداری از مواد دلمه را داخل آن بریزید و چهار طرفش ا محکم ببندید و یا بدوزید که مواد هنگام پختن بیرون نریزد.

دلمه سیراب شیردان

یک قاشق پیاز مانده را در یک قابلمه بریزید و به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و با کمی ادویه تفت دهید . ۱ لیتر آب داخل قابلمه بریزد و دلمه های سیرابی را داخل قابلمه قرار دهید.

در ظرف را ببندید و بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت با حرارت کم سیرابی ها بپزند.

(در حین پخت دلمه ها میتوانید چند پاچه گوسفند هم داخل قابلمه بگذارید تا طعم متفاوت تری را تجربه کنید) بعد از ۳ ، ۴ ساعت که سیرابی ها پخت و سس داخل قابلمه غلیظ شد ، دلمه های سیرابی را در آورده و در ظرف مورد نظرتان بکشید.

سس آن را هم روی دلمه ها بریزید و با چند پر لیمو و جعفری آن را تزیین کنید.

 

نکات تکمیلی در مورد دلمه سیراب شیردان

دلمه سیراب شیردان جزو غذای محلی – لرستان میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد .
دلمه سیراب شیردان را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

منبع،نمناک

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا