“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن
“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”“دلمه سیراب شیردان” و طرز تهیه آن” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
“دلمه سیراب شیردان” یا سُغدو از غذاهای محلی لرستان است که با سیرابی و گوش چزخ کرده و سبزیجات درست می شود و بسیار مغذی و سالم است.
مواد لازم برای دلمه سیراب شیرد ان:
سیرابی :به تعداد نفرات یک برش
گوشت چرخ کرده :۲۰۰ گرم
پیاز سرخ شده:۳ قاشق غذاخوری
لپه:۴ قاشق
برنج:۱لیوان
رب گوجه:۱ قاشق غذاخوری
سبزی معطر مخصوص دلمه:(ترخون، مرزه، نعناع، جعفری وپیازچه)
سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده :۱ لیوان
پودر زیره :۱ قاشق چایخوری سرخالی
فلفل و زردچوبه:به مقدار لازم
روغن :به میزان کافی
طرز تهیه دلمه سیراب شیردان :
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و ۲ قاشق از پیاز خرد شده را به همراه گوشت در تابه بریزید و در روغن تفت دهید.
در حین تفت گوشت ادویه ها را به همراه سبزی خرد شده به گوشت اضافه کنید و کاملا تفت دهید. برنج را هم بشویید و به صورت خام به مواد داخل گوشت اضافه کنید و با مقداری نمک مواد را هم بزنید.
مواد آماده شده دلمه را کنار بگذارید و به سراغ سیرابی ها بروید. سیرابی ها را در اندازه های ۱۵ در ۱۵ سانتی متر برش بزنید و مقداری از مواد دلمه را داخل آن بریزید و چهار طرفش ا محکم ببندید و یا بدوزید که مواد هنگام پختن بیرون نریزد.
یک قاشق پیاز مانده را در یک قابلمه بریزید و به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و با کمی ادویه تفت دهید . ۱ لیتر آب داخل قابلمه بریزد و دلمه های سیرابی را داخل قابلمه قرار دهید.
در ظرف را ببندید و بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت با حرارت کم سیرابی ها بپزند.
(در حین پخت دلمه ها میتوانید چند پاچه گوسفند هم داخل قابلمه بگذارید تا طعم متفاوت تری را تجربه کنید) بعد از ۳ ، ۴ ساعت که سیرابی ها پخت و سس داخل قابلمه غلیظ شد ، دلمه های سیرابی را در آورده و در ظرف مورد نظرتان بکشید.
سس آن را هم روی دلمه ها بریزید و با چند پر لیمو و جعفری آن را تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد دلمه سیراب شیردان
دلمه سیراب شیردان جزو غذای محلی – لرستان میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد .
دلمه سیراب شیردان را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
منبع،نمناک